Piepschuim dozen Bestellen

Piepschuim dozen Bestellen voor Montfoort - In NL gefabriceerde styrofoam dozen

Piepschuim dozen Kopen in Montfoort (Utrecht)

Wij zijn een lokale producent van styrofoam dozen en eps piepschuim dozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Montfoort, maar ook in Heeswijk, Harmelen, IJsselstein, Veldhuizen, Woerden, Oudewater, Vleuten, Lopik, Sluis, Nieuwegein.

piepschuim dozen kopen

Eigenschappen van onze Piepschuim dozen

Onze styrofoam dozen zijn gemaakt van

Onze styrofoam dozen beschermen tegen alle weersomstandigheden

Onze styrofoam dozen zijn waterbestendig 

Onze styrofoam dozen hebben een goede temperatuurbeveiling

Waarom kiezen voor Piepschuim-dozen.nl?

Nederlandse Fabrikant met ruim 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98 uit 100 leveringen zijn op de beloofde tijd geleverd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de offertes van Piepschuim-dozen.nl in de mailbox

In maar liefst 92% van de Piepschuim doos offerte aanvragen zijn we succesvol gebleken

Piepschuim doos kopen met 15% extra korting! Maak gebruik van de kortingscode: KNSXLF2022.

Uw thermobox kopen kan alleen deze maand met 15% extra korting. Wacht niet langer. 

Piepschuim dozen Voor Transport

Piepschuim dozen

Polystyreen is een kunststof dat wordt toegepast om piepschuim te maken. Het kunststof Polystyreen wordt al heel lang bestempeld als het het beste verpakkingsmiddel wegens de thermische isolatie-eigenschappen en zijn ideale lage gewicht. Alsmede de mogelijkheid om de vorm op maat te creëren.

Piepschuim doos is een geweldig prijs-effectief, lichtgewicht en stevig verpakkingsmateriaal dat geschikt is voor het verpakken en versturen van zelfs bederfelijke producten.

Het gebruik van Piepschuim dozen voor het verpakken van levensmiddelen heeft de kosten van transport en verpakking fors doen dalen. Dit komt doordat de energie die nodig is voor de productie en het transport van EPS veel lager is dan de energie welke nodig is voor traditionele verpakkingsmaterialen zoals stro, kurk, hout of karton.

De voordelen van een Piepschuim doos 

is plastic dat is samengesteld uit deeltjes koolwaterstof op petroleumbasis doordrenkt zijn met lucht. Deze substantie kan gevormd of samengeperst worden tot verpakkings- en verzendcontainers, bouwisolatie en voedselopslag containers.

Dankzij het productieproces krijgt het schuim een uniforme, consistente structuur cellen, waardoor het stevig en robuust is.

Piepschuim dozen Vervoer in gekoelde logistiek

Het vervoer van waren in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een belangrijk onderdeel van de gekoelde logistiek en is vooraanstaand aanwezig in de diverse logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Adequaat gekoeld vervoer neemt veel van de mogelijke belemmeringen voor de verkoop voor detailhandelaars en producenten weg.

Logistieke ondernemingen en bevrachters moeten rekening houden met de verplichte en praktische behoeften van de afzenders bij het vervoer van gekoelde producten.

Vrachtbedrijven en bevrachters moeten niet alleen voldoen aan het op een gewenste temperatuur houden van transporten, maar ook met de implicaties van grensovergangen. De meeste producten die gekoeld moeten worden vervoerd, zoals farmaceutische producten, etenswaren en tabak, zijn onderworpen aan strenge export- en importvoorschriften. Rederijen en bevrachters moeten bij het vervoer van deze producten de procedurele voorschriften en noodzakelijke documentatie in acht nemen.

Piepschuim dozen Voor Transport

Piepschuim dozen (ook wel eps piepschuim dozen) voor gekoeld vervoer

De betekenis van gekoeld vervoer

Het versturen van waren die kunnen bederven in een gekoelde omgeving noemen wij gekoeld vervoer.

Om producten van de ene plaats naar de andere plaats te transporteren, wordt bij gekoeld vervoer de temperatuur beheerst.|De temperatuur wordt beheerst wanneer gekoeld vervoer wordt gebruikt om producten van de ene plaats naar de andere plaats te transporteren.

De enorm hoge verhouding tussen sterkte en gewicht van dit materiaal is één van zijn cruciale voordelen. Piepschuim is heel erg duurzaam en stevig, maar toch bestaat dit materiaal grotendeels uit lucht. Dit zorgt voor een zeer licht gewicht. Dankzij deze lichte en luchtige consistentie kan dit materiaal simpel in verschillende producten worden gegoten of gevormd. Het kan ook gesneden worden om te laten passen in de holtes van een muur of in geperste vorm in aangepaste verzend- en verpakkingscontainers zoals geïsoleerde dozen. Je kan zelfs gemakkelijk stroken piepschuim snijden met een hobbymesje in plaats van een complexer gereedschap.

Dankzij de talrijke luchtholtes van polystyreenschuim heeft het materiaal een van nature schokabsorberend vermogen. Dankzij het schokabsorberend vermogen is piepschuim een geweldige keuze voor het beschemen van breekbare en bederfelijke producten tijdens het vervoer.

Een heleboel producenten bedenken aangepaste containers voor verpakken die het risico op schade op apparatuur tot een minimum doen verlagen. Daarbij zijn deze verpakkingscontainers in staat om schokken en stoten te absorberen als de doos tijdens het verzenden valt. Dankzij het vermogen om deze producten tegen schade te beschermen, wordt dit materiaal ook toegepast voor vleesverpakkingskarren en eierkratten te maken. Dat is een veel geschikter alternatief voor de veel gebruikte kartonnen doos.

{ zijn ook zeer goed bestand tegen vocht. Dit schuim beschermt het betreffende product tegen contact met regen, maar ook andere vormen vocht. Wanneer deze piepschuim dozen worden gebruikt voor verzending en verpakking, resulteert dit in een voordeel ten opzichte van de normale kartonnen doos. Het kan namelijk voedingsmiddelen of dranken vasthouden en zal zeker niet gaan lekken en ook niet door de wanden van de container dringen. Om deze reden zijn Tempex bakken enorm populair.

De vochtbestendigheid van polystyreenschuim brengt het vele voordelen ten opzichte van glasvezelisolatie als dit toegepast wordt als bouwisolatie.

Het polystyreenschuim gaat in tegenstelling tot glasvezel niet gaan schimmelen, rotten of zal ten kostte van de effectiviteit gaan wanneer het aan vocht wordt blootgesteld.

Nog een ander onmisbaar voordeel van de Piepschuim box is dat het kan functioneren als een effectieve isolator. Wanneer dit polystyreenschuim wordt gebruikt voor het opslaan van voedingsmiddelen, houdt dit materiaal warme etenswaren warm en koude etenswaren koud gedurende de levering van een eettent naar de bestemming van de consument. Het piepschuim kan ook worden toegepast om een vriezer of koelbox te isoleren, waardoor het een perfect materiaal is voor piepschuim koelboxen.

Dankzij dit materiaal zijn veel grotere thermische weerstand dan glasvezelbatjes of dekens kan dit materiaal goed als bouwisolatie worden gebruikt. Dit draagt bij aan het maximaliseren van de energie-efficiëntie en de energierekeningen zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of Thermoboxen wordt vaak gebruikt als verpakkingsmateriaal. Polystyreenschuim wordt in de voedingsindustrie en verpakkingsindustrie meestal toegepast wegens de geweldige isolerende kwaliteiten. Draagbare koelers van piepschuim worden ook vaak toegepast om dranken en etenswaren tijdens het langer koel en vers houden.

Meerdere miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos zorgen voor een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid van buiten af komende warmte die in contact komt met de inhoud van de doos, behoorlijk wordt beperkt. Deze karakteristieke eigenschap zorgt dat de temperatuur in de doos constant blijft.

Piepschuim doos Kopen in Montfoort

Bescherming van de betreffende producten
Styrofoam heeft een geweldig schokabsorberende vermogen, waardoor het bestand is tegen druk.

Duurzaamheid
Piepschuim dozen zijn stevig, maar ook duurzaam, waardoor ze uitermate geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van koelverse etenswaren en andere diverse artikelen. Styrofoam is bestand tegen vocht, waardoor een goede hygiëne gewaarborgd zal worden.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Polystyreenschuim bestaat grotendeels uit luchten is daarom uitermate geschikt is voor leveringsdoeleinden. Doordat het onwijs licht is en het ook geen gewicht toevoegt aan het eindproduct is dit een gigantisch voordeel.

De bestelling wordt geïsoleerd
In vergelijking met de gemiddelde kartonnen doos dragen de thermische isolatie-eigenschappen van polystyreenschuim bij tot aan het conserveren van voedingsmiddelen in de hele distributieketen.

Doordat piepschuimdozen een uitstekende isolator zijn, worden ze in grote hoeveelheden gebruikt in een verscheidenheid aan industrieën. We bekijken nu hoe ze toegepast worden in verschillende branches.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Styrofoam heeft heeft isolerende eigenschappen die nodig zijn in de voedingsmiddelenindustrie. Om deze reden worden piepschuim dozen vaak toegepast bij het opslaan van producten en verzending van koelverse groenten, maar ook gevogelte. Het isoleert het eten voor meerdere uren tegen de warmte dat van buiten komt. Hierdoor voorkomt het materiaal dat eten gaat rotten of bederven als gevolg van een stijging van de buitentemperatuur. Ook de containers die toegepast worden zijn geschikt voor hoge druk. Daardoor zijn deze dozen ideaal voor het verzenden van levensmiddelen. Daarnaast zijn ze ook licht van gewicht, dit makkelijker te vervoeren is.

Industrie voor verpakken
Naast de voedingsmiddelenindustrie hebben piepschuim dozen een breed scala aan toepassingen in de industrie voor verpakken. Omdat de piepschuimdozen

Transporteer Dranken met styrofoam dozen

Ook diverse dranken zullen gekoeld moeten worden vervoerd, vooral indien deze iets bevatten dat zou kunnen verzuren of bederven. Voorbeelden zijn Zuivelproducten, bier, wijn en ook andere producten die temperatuurgevoelig zijn, moeten zonder twijfel in een gekoelde wagen worden vervoerd.

Bloemen kunnen ook met eps piepschuim dozen vervoerd worden

Mocht u het op prijs kunnen stellen dat bloemen in prachtige conditie aankomen op de plek van bestemming, zorg er dan voor dat deze worden verzonden in een temperatuur gecontroleerde omgeving. Bloemen vergaan namelijk bij onjuiste omstandigheden, dus eens deze geplukt en op transport zijn, is het noodzakelijk om de temperatuur gedurende het versturen te behouden om de houdbaarheid te verlengen.

Piepschuim dozen, ook ideaal voor kaarsen

Ook kaarsen moeten, net zoals levensmiddelen, dranken en medische producten, in koelwagens worden vervoerd om de gewenste kwaliteit en structuur niet te verliezen. De kaarsen zijn immers gemaakt om te smelten.

Grote hoeveelheden vloeistoffen

voor fouten is  zonder twijfel geen ruimte bij het vervoer van grote hoeveelheden vloeistoffen. Bij het vervoer van chemicaliën, pulp of andere oplosmiddelen vooral niet. Het is onvermeidbaar dat deze grote hoeveelheden vloeistoffen gekoeld verscheept moeten worden.

Transporteer Verf met styrofoam dozen

Voor het behouden van zijn integriteit, moet verf in koelwagens worden getransporteerd.

Transporteer gevaarlijke producten met styrofoam dozen

De voorschriften moeten 100% gevolgd worden, wanneer u iets wilt te verzuren dat ontvlambaar of giftig is. Gevaarlijke en ontvlambare producten moeten op een precieze temperatuur worden verscheept om ernstige incidenten te voorkomen.

Sigaren

Sigaren en sigaretten of andere tabaksproducten, zijn niet bestand tegen hoge vochtigheid of hitte. Voor het voorkomen van bederf, is het belangrijk dat bederfelijke producten zoals sigaretten en andere tabaksproducten altijd gekoeld worden vervoerd.

Kauwgom

Waarom kiezen voor Piepschuim-dozen.nl?

Nederlandse Fabrikant met ruim 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98 uit 100 leveringen zijn op de beloofde tijd geleverd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de offertes van Piepschuim-dozen.nl in de mailbox

In maar liefst 92% van de Piepschuim doos offerte aanvragen zijn we succesvol gebleken

Piepschuim doos Prijsopgave Ontvangen

Uw thermobox prijsopgave in 1 werkdag in de mailbox ontvangen. Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
Piepschuim dozen Voor Transport

Wat houdt gekoelde logistiek in?

De temperatuur gecontroleerde supply chain wordt vaak aangeduid als koude keten logistiek. Bij de productie van klimaatgevoelige producten is een speciale logistiek benodigd om te verzekeren dat de producten de consument in perfecte conditie bereiken. Een "koude" keten is onmisbaar om dit te garanderen.

De goederenbeheersprocessen, ook wel koelketenlogistiek of cold chain logistics genoemd, zorgen ervoor dat het vervoer van producten zo veilig mogelijk gebeurt. Als dit goed wordt uitgevoerd, kan de koelketenlogistiek de houdbaarheid van waren verlengen met soms maanden of zelfs jaren.
Het is echter van onmisbaar belang dat ieder onderdeel van de supply chain de optimale temperatuur handhaaft. En omdat in een dergelijke ”keten” behoorlijk veel schakels zijn betrokken, moet elke schakel een gunstige omgeving bieden voor de bederfelijke producten in kwestie.

Als één van deze schakels faalt en de temperatuur te warm of koud wordt, worden de vervoerde bederfelijke producten onbruikbaar. Wanneer dit gebeurt, kan dit resulteren in aanzienlijke verliezen voor zowel ondernemingen als logistieke ondernemingen.

Omdat de meeste producenten dagelijks voor duizenden euro’s aan temperatuur gecontroleerde waren fabriceren, is het van onmisbaar belang dat de koude bevoorradingsketen in tact wordt gehouden.

Afgezien van financiële zorgen zijn er ernstige consequenties voor de de gezondheid en veiligheid als temperatuur gecontroleerde vracht niet met veel zorg wordt gecontroleerd en op de juiste manier wordt vervoerd.

Als de temperatuur te hoog oploopt, dan zal bij het vervoer van diepvriesproducten het voedsel ontdooien.
Temperatuurschommelingen kunnen ertoe leiden dat het bevroren eten tijdens het vervoer verschillende malen ontdooit en opnieuw zal bevriezen. Als het daarna de eindconsument zou bereiken, zou dat een negatief effect hebben op diens gezondheid.

Piepschuim dozen Vervoer in gekoelde logistiek

Het vervoer van waren in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een belangrijk onderdeel van de gekoelde logistiek en is vooraanstaand aanwezig in de diverse logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Adequaat gekoeld vervoer neemt veel van de mogelijke belemmeringen voor de verkoop voor detailhandelaars en producenten weg.

Logistieke ondernemingen en bevrachters moeten rekening houden met de verplichte en praktische behoeften van de afzenders bij het vervoer van gekoelde producten.

Vrachtbedrijven en bevrachters moeten niet alleen voldoen aan het op een gewenste temperatuur houden van transporten, maar ook met de implicaties van grensovergangen. De meeste producten die gekoeld moeten worden vervoerd, zoals farmaceutische producten, etenswaren en tabak, zijn onderworpen aan strenge export- en importvoorschriften. Rederijen en bevrachters moeten bij het vervoer van deze producten de procedurele voorschriften en noodzakelijke documentatie in acht nemen.