Polystyrene dozen Kopen

Koop in Nederland gefabriceerde eps dozen Nieuwegein regio Utrecht

Polystyrene dozen Kopen in Nieuwegein regio Utrecht

Wij zijn een NL producent van eps dozen en tempex boxen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Nieuwegein, maar ook in Heemstede, Vianen, Houten, IJsselstein, Utrecht, Bunnik, Veldhuizen, Heeswijk, Odijk, Sluis.

piepschuim dozen kopen

Eigenschappen van onze Polystyrene dozen

Onze eps dozen bestaan uit meerdere lagen

Onze eps dozen beschermen tegen alle weersomstandigheden

De eps dozen zijn waterbestendig 

De eps dozen hebben een goede temperatuurbeveiling

De Kwaliteiten van Piepschuim-dozen.nl

Nederlandse Fabrikant met maar liefst 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98 uit 100 leveringen zijn op tijd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de passende offertes van Piepschuim-dozen.nl

In 92% van de Piepschuim doos prijsaanvragen zijn wij succesvol gebleken

Koeldoos kopen met 15% korting! Gebruik de code: KNSXLF2022.

Uw koeldoos bestellen kan alleen deze maand met 15% extra korting. Bestel dus snel. 

Polystyrene dozen Voor Transport

Polystyrene dozen

Polystyreen is een kunststof dat wordt gebruikt om piepschuim te maken. Polystyreen wordt best lang bestempeld als het meest gunstige verpakkingsmateriaal vanwege zijn thermische isolatie-eigenschappen en haar hele lage gewicht. Alsmede de optie om het op maat te vormen.

Koeldoos is een uitstekend prijs-bewuste, lichtgewicht en sterk verpakkingsmateriaal dat kan worden gebruikt voor het verpakken en verzenden van zelfs bederfelijke producten.

Het gebruiken van Polystyrene dozen voor het inpakken van goederen zorgt er voor dat de kosten van verzending en verpakking behoorlijk laten dalen. Dit komt omdat de energie die nodig is voor de productie en het versturen van EPS veel lager uitvalt dan die welke nodig is voor traditionele verpakkingsmaterialen zoals stro, kurk, hout of karton.

De voordelen van een Koeldoos 

Tempex is een soort plastic dat bestaat uit koolwaterstofdeeltjes op petroleumbasis dat voor 98% bestaat uit lucht. Deze substantie kan samengeperst of gevormd worden tot verpakkings- en verzendcontainers, bouwisolatie en voedselopslag containers.

Het schuim krijgt mede dankzij het productieproces een consistente en uniforme celstructuur, waardoor het sterk en robuust is.

Polystyrene dozen Transport in gekoelde logistiek

Het transport van producten in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een kritisch onderdeel van de gekoelde logistiek en is vooraanstaand aanwezig in de diverse logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Betamelijk gekoeld transport neemt veel van de mogelijke belemmeringen voor de verkoop voor fabrikanten, producenten en detailhandelaars weg.

Polystyrene dozen Voor Transport

Polystyrene dozen (ook wel tempex boxen) voor gekoeld transport

Wat betekent gekoeld transport?

Het transporteren van bederfelijke producten die in een gekoelde omgeving noemt men gekoeld transport.

Om producten van de ene locatie naar de andere locatie te vervoeren, wordt bij gekoeld transport de temperatuur gecontroleerd.|De temperatuur wordt gecontroleerd wanneer gekoeld transport wordt gebruikt om producten van de ene locatie naar de andere locatie te vervoeren.

De hoge sterkte-gewichtsverhouding van polystyreenschuim is één van zijn meest belangrijke voordelen. Polystyreenschuim is erg duurzaam en sterk, maar bestaat toch grotendeels uit lucht. Dit zorgt voor een enorm licht gewicht. Door deze lichte en luchtige consistentie kan polystyreenschuim eenvoudig in diverse goederen worden gevormd en/of gegoten. Dit materiaal kan ook gesneden worden om dit te passen in de holtes van een muur of in geperste vorm in aangepaste verzend- en verpakkingscontainers zoals geïsoleerde verpakkingen. Stukjes piepschuim kunnen gesneden worden met een eenvoudig keukenmesje in plaats van met complexer gereedschap of in plaats van zagen.

Door de vele luchtholtes van piepschuim krijgt  het een van nature schokabsorberend vermogen. Daardoor is dit materiaal een geweldige keuze voor vooral de bescherming van breekbare en bederfelijke producten tijdens het transport.

Een heleboel fabrikanten bedenken aangepaste containers voor verpakken die risico op beschadiging van apparaten tot een minimum beperken. Daarbij kunnen deze verpakkingscontainers schokken en stoten absorberen wanneer de doos tijdens het verzenden valt. Wegens het sterke punt om de goederen tegen beschadiging te beschermen, wordt polystyreenschuim ook toegepast voor vleesverpakkingskarren en kratten voor eieren te maken. Dit is een veel doeltreffender alternatief dan de gewone kartonnen doos.

{ zijn ook enorm goed bestand tegen vocht. Deze piepschuim dozen het betreffende product tegen aanraking met regen en verschillende bronnen van vocht. Zodra deze doosjes worden gebruikt voor het verpakken en verzenden van goederen, resulteert dit in vele voordelen ten opzichte van de typische kartonnen doos. Deze piepschuim dozen kunnen namelijk voedsel of drankjes vasthouden en zal niet gaan lekken of door de wanden van de container dringen. Dit is waarom zijn Tempex bakken enorm gewild.

De bestendigheid tegen vocht van piepschuim brengt het vele voordelen ten opzichte van glasvezelisolatie als dit materiaal gebruikt zal worden als bouwisolatie.

In tegenstelling tot glasvezel gaat het polystyreenschuim niet gaan schimmelen, rotten of aan effectiviteit inboeten wanneer het aan vocht wordt blootgesteld.

Nog een ander onmisbaar voordeel van de Tempex bak is dat het kan functioneren als een effectieve isolator. Zodra dit piepschuim zal worden ingezet als het opslaan van levensmiddelen, houdt het warme voedingsmiddelen warm en koude voedingsmiddelen koud gedurende de levering van een eettent aan de eindbestemming van de consument. Het piepschuim kan ook worden ingezet om een koelbox of vrieskist te isoleren, daarom is het een perfect materiaal voor piepschuim koelboxen.

Dankzij zijn veel grotere thermische weerstand dan balletjes of dekens van glasvezel kan dit materiaal goed als bouwisolatie worden gebruikt. Dit draagt bij aan het maximaliseren van de energie-efficiëntie om zo de de kosten voor energie zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of Tempex bakken zijn een veelgebruikt type verpakkingsmateriaal. Piepschuim wordt meestal gebruikt in de voedingsindustrie en verpakkingsindustrie vanwege zijn uitstekende isolerende eigenschappen. Draagbare piepschuimkoelers worden ook vaak ingezet om dranken en voedsel tijdens het langer koel en vers houden.

Miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos zorgen voor een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid van buiten af komende warmte aanzienlijk zal worden terug gedrongen{ tot een minimum}. Deze eigenschap zorgt dat de temperatuur in de doos constant blijft.

Koeldoos Kopen in Nieuwegein

Beschermt de betreffende goederen
Door het geweldige schokabsorberende vermogen is Styrofoam het materiaal bestand tegen druk.

Styrofoam is duurzaam
Polystyrene dozen zijn sterk, maar ook duurzaam, waardoor ze geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van verse voedingsmiddelen en andere diverse artikelen. Piepschuim is bestand tegen vocht, waardoor de goede hygiëne gewaarborgd is.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Dit materiaal bestaat grotendeels uit luchten is daarom geschikt is voor leveringsdoeleinden. Doordat het ongelooflijk licht is en het ook geen gewicht toevoegt aan het eindproduct is dit een gigantisch voordeel.

Isoleert de bestelling
In vergelijking met de normale kartonnen doos dragen de thermische isolatie-eigenschappen van styrofoam bij tot het conserveren van levensmiddelen in de gehele distributieketen.

Omdat piepschuimdozen een uitstekende isolator zijn, worden ze op enorme schaal gebruikt in een verschillende industrieën. Hieronder beschrijven we hoe ze in divevrse industrieën worden gebruikt.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Styrofoam heeft de nodige isolerende eigenschappen in de levensmiddelenindustrie. Daarom worden deze dozen vaak ingezet bij het opslaan van goederen en het verzenden van verse groenten, maar ook gevogelte. Het isoleert voedsel voor lange tijd tegen de hitte van buitenaf. Hierdoor wordt voorkomen dat voedsel gaat rotten of bederven als gevolg van een stijging van de buitentemperatuur. Deze containers zijn ook geschikt voor hoge druk. Daardoor zijn deze dozen perfect voor het verzenden van voedingsmiddelen. Ze zijn ook licht van gewicht, waardoor de verpakkingen gemakkelijker te vervoeren zijn.

Industrie voor verpakken
Naast de levensmiddelenindustrie hebben piepschuim dozen een breed scala aan toepassingen in de verpakkingsindustrie. Omdat deze piepschuimdozen

Vervoer Dranken met eps dozen

Ook verschillende dranken zullen gekoeld moeten worden getransporteerd, vooral indien deze dranken een inhouden hebben dat zou kunnen verzuren of bederven. Zuivel, wijn, bier en ook andere temperatuurgevoelige producten moeten allemaal in een koelvrachtwagen worden getransporteerd.

Bloemen kunnen ook met tempex boxen vervoerd worden

Mocht u willen dat bloemen in de gewenste conditie aankomen op de plek van bestemming, zorg er dan voor dat deze verzonden worden in een temperatuur gecontroleerde omgeving. Bloemen verwelken namelijk in de onjuiste omstandigheden, dus eens deze geplukt en op transport zijn, is het noodzakelijk om de temperatuur gedurende het versturen te handhaven om de levensduur te verlengen.

Polystyrene dozenzijn ook perfect voor kaarsen

Ook kaarsen moeten, net als levensmiddelen, dranken en medische goederen, in koelcontainers worden vervoerd om de gewenste kwaliteit en structuur te behouden. Ze kunnen namelijk ook smelten.

Bulk vloeibare stoffen

Er is zonder twijfel geen ruimte voor fouten bij transport van grote hoeveelheden vloeibare stoffen. zeker niet bij het vervoeren van pulp, chemicaliën of andere oplosmiddelen. Het is onvermeidbaar dat deze grote hoeveelheden vloeibare stoffen gekoeld verscheept moeten worden.

Vervoer Verf met eps dozen

Voor het behouden van zijn integriteit, moet dus ook verf in gekoelde vrachtwagens getransporteerd worden.

Vervoer gevaarlijke grondstoffen met eps dozen

Wanneer u iets verzuurt dat giftig of ontvlambaar is, dan moet u alle aanwezige voorschriften 100% volgen. Gevaarlijke en giftige grondstoffen moeten op een exacte temperatuur worden vervoerd om ongelukken te voorkomen.

Sigaren

Tabaksproducten, zoals sigaretten en sigaren, zijn niet bestand tegen de hoge vochtigheid of tegen hitte. Voor het voorkomen van bederf, moeten goederen die kunnen bederven zoals tabaksproducten altijd gekoeld worden vervoerd.

Kauwgom

De Kwaliteiten van Piepschuim-dozen.nl

Nederlandse Fabrikant met maar liefst 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98 uit 100 leveringen zijn op tijd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de passende offertes van Piepschuim-dozen.nl

In 92% van de Piepschuim doos prijsaanvragen zijn wij succesvol gebleken

Koeldoos Prijsopgave Aanvragen

Uw koeldoos prijsopgave in maximaal 1 werkdag in uw mailbox bezorgd. Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
Polystyrene dozen Voor Transport

Wat betekent gekoelde logistiek?

De temperatuur gecontroleerde logistiek wordt veelal aangeduid als koude keten logistiek. Bij het produceren van klimaatgevoelige producten is een bijzondere logistiek nodig om te verzekeren dat de producten de consument in perfecte conditie bereiken. Een "koude" keten is een vereiste om dit mogelijk te maken.

Bij transport van diepvriesgoederen, zoals voedsel, kan het voedsel ontdooien wanneer de temperatuur te hoog oploopt.
Het kan zijn dat schommelingen in temperatuur ertoe leiden dat het bevroren voedsel tijdens het vervoer diverse keren ontdooit en opnieuw zal bevriezen. Als het vervolgens de eindconsument zou bereiken, dan kan dat een behoorlijk negatieve impact hebben op de eindconsument haar gezondheid.

Polystyrene dozen Transport in gekoelde logistiek

Het transport van producten in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een kritisch onderdeel van de gekoelde logistiek en is vooraanstaand aanwezig in de diverse logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Betamelijk gekoeld transport neemt veel van de mogelijke belemmeringen voor de verkoop voor fabrikanten, producenten en detailhandelaars weg.

Logistieke bedrijven en bevrachters moeten rekening houden met de wettelijke en praktische behoeften van de verzenders bij het transport van gekoelde producten.

Rederijen en bevrachters moeten niet alleen voldoen aan het op een bepaalde temperatuur houden van zendingen, maar ook met de implicaties van grensovergangen. De meeste producten die gekoeld worden getransporteerd, zoals farmaceutische goederen, voedsel en tabak, zijn onderworpen aan strenge export- en importvoorschriften. Vrachtbedrijven en bevrachters moeten bij het transport van deze producten de procedurele voorschriften en noodzakelijke documentatie in acht nemen.