Koeldozen Bestellen

Koeldozen Prijsopgaves Nieuwegein Utrecht - Kwalitatieve piepschuim dozen

Koeldozen Bestellen in Nieuwegein regio Utrecht

Wij zijn een lokale producent van piepschuim dozen en tempex boxen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Nieuwegein, maar ook in Heemstede, Vianen, Houten, IJsselstein, Utrecht, Bunnik, Veldhuizen, Heeswijk, Odijk, Sluis.

piepschuim dozen kopen

Kenmerken van onze Koeldozen

De piepschuim dozen bestaan uit meerdere lagen

De piepschuim dozen beschermen tegen alle weersomstandigheden

Onze piepschuim dozen zijn waterbestendig 

Onze piepschuim dozen hebben een goede bescherming tegen temperatuurwisselingen

Onze Kwaliteiten

Producent in Nederland met maar liefst 45 jaar ervaring

98 uit 100 leveringen zijn op tijd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de passende prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl

In 92% van de Piepschuim doos offerte aanvragen is Piepschuim-dozen.nl succesvol gebleken

Thermobox bestellen nu met 15% korting! Gebruik de kortingscode: KNSXLF2022.

Uw eps doos kopen kan alleen nog deze week met 15% extra korting. Bestel nu het nog kan. 

Koeldozen Voor Transport

Koeldozen

Polystyreen wordt toegepast om piepschuim te maken. Polystyreen wordt best lang bestempeld als het ideale verpakkingsmateriaal vanwege de thermische isolatie-eigenschappen en zijn hele lage gewicht. Alsmede de mogelijkheid om de vorm op maat te maken.

Thermobox is een geweldig prijs-bewuste, lichtgewicht en sterk verpakkingsmateriaal dat kan worden gebruikt voor het verpakken en verzenden van zelfs bederfelijke producten.

Het gebruiken van Koeldozen voor het verpakken van goederen zorgt er voor dat de kosten van verzending en verpakking behoorlijk laten dalen. Dit komt omdat de energie die nodig is voor de productie en de verzending van EPS een stuk lager is dan die welke nodig is voor klassieke verpakkingsmaterialen zoals stro, kurk, hout of karton.

De voordelen van een Thermobox 

Tempex is een soort kunststof dat bestaat uit deeltjes koolwaterstof op petroleumbasis die zijn doordrenkt door lucht. Deze substantie kan gevormd of samengeperst worden tot verpakkings- en verzendcontainers, bouwisolatie en voedselopslag containers.

Het schuim krijgt dankzij het productieproces een uniforme en consistente celstructuur, waardoor het sterk en robuust is.

Koeldozen Transport in gekoelde logistiek

Het transport van producten in een temperatuurgevoelige omgeving is een substantieel onderdeel van de gekoelde logistiek en is vooraanstaand aanwezig in de logistieke schakels. Betamelijk gekoeld transport neemt veel van de mogelijke belemmeringen voor de verkoop voor fabrikanten, producenten en detailhandelaars weg.

Logistieke bedrijven en bevrachters moeten bijvoorbeeld zich houden aan de wettelijk verplichte en praktische behoeften van de afzenders bij het transport van gekoelde waren.

Rederijen en bevrachters moeten niet alleen voldoen aan het op een vereiste temperatuur houden van zendingen, maar ook met bijvoorbeeld de implicaties van grensovergangen. De meeste waren die gekoeld moeten worden getransporteerd, zoals farmaceutische producten, voedsel en tabak, zijn onderworpen aan strenge import- en exportvoorschriften. Rederijen en bevrachters zijn verplicht om bij het transport van deze waren de procedurele voorschriften en noodzakelijke documentatie in acht nemen.

Koeldozen Voor Transport

Koeldozen (of tempex boxen) voor gekoeld transport

Wat is geconditioneerd transport?

Het transporteren van producten die kunnen bederven in een gekoelde omgeving wordt geconditioneerd transport genoemd.

Om waren van de ene locatie naar de andere locatie te vervoeren, wordt bij geconditioneerd transport de temperatuur gecontroleerd.|De temperatuur wordt gecontroleerd wanneer geconditioneerd transport wordt gebruikt om waren van de ene locatie naar de andere locatie te vervoeren.

De hoge verhouding tussen gewicht en sterkte van polystyreenschuim is één van zijn belangrijkste voordelen. Piepschuim is heel erg duurzaam en sterk, maar toch bestaat dit materiaal grotendeels uit lucht. Dit resulteert in een enorm licht gewicht. Door deze lichte en luchtige consistentie kan piepschuim eenvoudig in verscheidene producten worden gevormd en/of gegoten. Dit materiaal kan gesneden worden om dit te laten passen in de holtes van een muur of in geperste vorm in aangepaste verzend- en verpakkingscontainers zoals bijvoorbeeld geïsoleerde verpakkingen. Je kunt zelfs makkelijk stroken piepschuim snijden met een keukenmesje in plaats van met complexer gereedschap of in plaats van zagen.

Door de talrijke luchtholtes van piepschuim heeft dit materiaal een natuurlijk schokabsorberend vermogen. Dankzij dit schokabsorberend vermogen is piepschuim een geweldige keuze voor het beschemen van breekbare en bederfelijke producten tijdens het transport.

Diverse fabrikanten bedenken aangepaste verpakkingscontainers die risico op beschadiging van apparatuur tot een minimum doen verlagen. Daarbij hebben deze verpakkingscontainers het vermogen om schokken en stoten te absorberen als de doos tijdens bijvoorbeeld de verzending valt. Dankzij het sterke punt om de producten tegen defecten te beschermen, wordt piepschuim ook gebruikt om vleesverpakkingskarren en kratten voor eieren te maken. Dat is een geschikter alternatief voor de standaard kartonnen doos.

{ zijn ook enorm goed bestand tegen vocht. Deze piepschuim dozen het betreffende product tegen contact met regen en verschillende vormen van vocht. Zodra deze doosjes worden gebruikt voor verpakking en verzending, zorgt dit voor een voordeel ten opzichte van de normale kartonnen doos. Het kan namelijk voedingsmiddelen of drankjes vasthouden en zal niet lekken of door de wanden van de container dringen. Om deze reden zijn Tempex bakken enorm gewild.

De vochtbestendigheid van dit schuim brengt het veel voordelen ten opzichte van glasvezelisolatie wanneer dit materiaal toegepast wordt als bouwisolatie.

Het polystyreenschuim zal in tegenstelling tot glasvezel niet schimmelen, rotten of aan effectiviteit inboeten wanneer dit aan vocht wordt blootgesteld.

Nog een ander niet te missen voordeel van de Piepschuim doos is dat het als effectieve isolator kan functioneren. Zodra dit polystyreenschuim wordt gebruikt voor de opslag van voedsel, houdt het warme levensmiddelen warm en koude levensmiddelen koud gedurende de levering van een eettent aan de eindbestemming van de consument. Het piepschuim kan ook worden toegepast om bijvoorbeeld een koelbox of vrieskist te isoleren, daarom is het een perfect materiaal voor piepschuim koelboxen.

Piepschuim heeft een veel grotere thermische weerstand dan glasvezelbatjes of dekens wanneer het als bouwisolatie wordt toegepast. Dit draagt bij aan het maximaliseren van de energie-efficiëntie van de structuur om zo de de kosten voor energie zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of Thermoboxen worden vaak gebruikt als verpakkingsmateriaal. Polystyreenschuim wordt in de voedingsindustrie en verpakkingsindustrie meestal toegepast vanwege de uitstekende isolerende eigenschappen. Draagbare piepschuimkoelers worden ook veel toegepast om dranken en voedsel tijdens het langer koel en vers houden.

Meerdere miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos zorgen voor een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid van buiten af komende warmte aanzienlijk wordt terug gedrongen{ tot een minimum}. Deze eigenschap zorgt dat de temperatuur in de doos constant blijft.

Thermobox Kopen in Nieuwegein

Beschermt de betreffende producten
Door het geweldige schokabsorberende vermogen is Styrofoam het materiaal bestand tegen druk.

Duurzaamheid
Koeldozen zijn sterk, maar ook duurzaam, waardoor deze geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van verse levensmiddelen en andere artikelen. Styrofoam is bestand tegen vocht, waardoor de goede hygiëne gewaarborgd is.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Dit materiaal bestaat grotendeels uit luchten is daarom geschikt is voor leveringsdoeleinden. Daardoor is het ongelooflijk licht en voegt het geen gewicht toe aan het eindproduct.

De bestelling wordt geïsoleerd
In vergelijking met de normale kartonnen doos dragen de thermische isolatie-eigenschappen van styrofoam bij tot de conservering van voedsel in de algehele distributieketen.

Doordat piepschuimdozen een uitstekende isolator zijn, worden ze op enorme schaal gebruikt in een verschillende industrieën. Laten we eens kijken hoe ze toegepast worden in verscheidene industrieën.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Styrofoam heeft heeft isolerende eigenschappen die nodig zijn in de industrie voor voedingsmiddelen. Daarom worden piepschuim dozen veel toegepast bij de opslag van producten en de verzending van verse groenten en gevogelte. Het isoleert eten voor lange tijd tegen de hitte dat van buiten komt. Hierdoor voorkomt het materiaal dat eten zal gaan rotten of bederven als gevolg van een stijging van de buitentemperatuur. Ook de containers die toegepast worden zijn geschikt voor hoge druk. Daardoor zijn deze dozen perfect voor het verzenden van levensmiddelen. Ze zijn ook licht van gewicht, waardoor de verpakkingen gemakkelijker te vervoeren zijn.

Industrie voor verpakken
Naast de industrie voor voedingsmiddelen hebben piepschuim dozen een breed scala aan toepassingen in de industrie voor verpakken. Omdat de dozen

Transporteer Dranken met piepschuim dozen

Ook diverse dranken moeten gekoeld worden getransporteerd, vooral alseen inhouden hebben dat kan verzuren of bederven. Zuivel, bier, wijn en andere temperatuurgevoelige producten moeten allemaal in een koelvrachtwagen worden getransporteerd.

Bloemen kunnen ook met tempex boxen vervoerd worden

Indien u wilt dat bloemen in perfecte staat aankomen op hun bestemming, zorg er dan voor dat ze verstuurd worden in een temperatuur gecontroleerde omgeving. Bloemen verwelken namelijk in de verkeerde omstandigheden, dus eens ze geplukt en op transport zijn, is het noodzakelijk om de temperatuur gedurende het versturen te handhaven om de levensduur te verlengen.

Koeldozen, ideaal voor kaarsen

Ook kaarsen moeten, net als voedingsmiddelen, dranken en medische producten, in koelcontainers worden vervoerd om de kwaliteit en structuur niet te verliezen. Deze kaarsen kunnen immers smelten.

Bulk vloeibare stoffen

voor fouten is  zonder twijfel geen ruimte voor transport van bulk vloeibare stoffen. En vooral niet bij het vervoeren van pulp, chemicaliën of andere oplosmiddelen. Al deze bulk vloeibare stoffen moeten absoluut gekoeld worden vervoerd.

Vervoer Verf met piepschuim dozen

Voor het behouden van zijn integriteit, moet dus ook verf in gekoelde vrachtwagens getransporteerd worden.

Vervoer gevaarlijke producten met piepschuim dozen

De voorschriften moeten volledig gevolgd worden, indien u iets verzuurt dat ontvlambaar of giftig is. Gevaarlijke en giftige of ontvlambare producten moeten op een precieze temperatuur worden vervoerd om incidenten te voorkomen.

Sigaren

Tabaksproducten, zoals sigaretten en sigaren, zijn niet bestand tegen het hoge vochtgehalte of de hitte. Voor het voorkomen van bederf, moeten producten die kunnen bederven zoals tabaksproducten altijd gekoeld worden vervoerd.

Kauwgom

Onze Kwaliteiten

Producent in Nederland met maar liefst 45 jaar ervaring

98 uit 100 leveringen zijn op tijd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de passende prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl

In 92% van de Piepschuim doos offerte aanvragen is Piepschuim-dozen.nl succesvol gebleken

Thermobox Prijsopgave Aanvragen

Uw eps doos prijsopgave binnen 24 uur in de mailbox bezorgd. Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
Koeldozen Voor Transport

Wat houdt gekoelde logistiek in?

De temperatuur gecontroleerde logistiek wordt veelal gekentmerkt als koude keten supply chain. Bij het produceren van klimaatgevoelige waren is een speciale logistiek benodigd om te zorgen dat de waren de eindgebruiker in de gewenste staat bereiken. Een "koude" keten is onmisbaar om dit mogelijk te maken.

Deze goederenbeheersprocessen, ook wel koelketenlogistiek of chill chain logistics genoemd, hebben als doel dat het transport van waren zo veilig mogelijk gebeurt. Als dit correct wordt uitgevoerd, kan de koelketenlogistiek de houdbaarheid van producten verlengen met soms wel jaren.
Het is van onmisbaar belang dat elk onderdeel van de toeleveringsketen de optimale temperatuur behoudt. En omdat in een ”keten” talrijke schakels betrokken zijn, moet elke schakel een gunstige omgeving bieden voor de bederfelijke waren in kwestie.

Wanneer één van deze schakels wanpresteert en de temperatuur te warm of te koud wordt, worden de vervoerde bederfelijke waren onbruikbaar. Wanneer dit toch gebeurt, kan dit resulteren in aanzienlijke verliezen voor zowel bedrijven als logistieke bedrijven.

Aangezien behoorlijk veel fabrikanten dagelijks gigantische hoeveelheden aan temperatuur gecontroleerde producten fabriceren, kan het niet anders dat de koude bevoorradingsketen in tact worden gehouden.

Afgezien van financiële zorgen zijn er ernstige gevolgen voor de veiligheid en de gezondheid als temperatuur gecontroleerde lading niet zorgvuldig zal worden gecontroleerd en op de correcte manier wordt vervoerd.

Stel de temperatuur loopt te hoog op, dan zal bij het transport van diepvriesgoederen het voedsel ontdooien.
Het kan zijn dat schommelingen in temperatuur ertoe leiden dat het bevroren eten tijdens de reis verscheidene keren ontdooit en opnieuw zal bevriezen. Wanneer het vervolgens de eindgebruiker zou bereiken, kan dat een behoorlijk negatieve impact hebben op de eindgebruiker haar gezondheid.

Koeldozen Transport in gekoelde logistiek

Het transport van producten in een temperatuurgevoelige omgeving is een substantieel onderdeel van de gekoelde logistiek en is vooraanstaand aanwezig in de logistieke schakels. Betamelijk gekoeld transport neemt veel van de mogelijke belemmeringen voor de verkoop voor fabrikanten, producenten en detailhandelaars weg.

Logistieke bedrijven en bevrachters moeten bijvoorbeeld zich houden aan de wettelijk verplichte en praktische behoeften van de afzenders bij het transport van gekoelde waren.

Rederijen en bevrachters moeten niet alleen voldoen aan het op een vereiste temperatuur houden van zendingen, maar ook met bijvoorbeeld de implicaties van grensovergangen. De meeste waren die gekoeld moeten worden getransporteerd, zoals farmaceutische producten, voedsel en tabak, zijn onderworpen aan strenge import- en exportvoorschriften. Rederijen en bevrachters zijn verplicht om bij het transport van deze waren de procedurele voorschriften en noodzakelijke documentatie in acht nemen.