Koeldozen Bestellen

Koeldozen Prijsopgaves in Vleuten (Utrecht) - In een dag prijsopgave ontvangen in mailbox

Koeldozen Kopen in Vleuten Utrecht

Wij zijn een lokale producent van piepschuim dozen en eps piepschuim dozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Vleuten, maar ook in Veldhuizen, Harmelen, Heeswijk, Woerden, Utrecht, Montfoort, Breukelen, IJsselstein, Heemstede, De Bilt.

piepschuim dozen kopen

Kenmerken van onze Koeldozen

De piepschuim dozen zijn gemaakt uit

De piepschuim dozen beschermen tegen alle weersomstandigheden

Onze piepschuim dozen zijn waterbestendig 

Onze piepschuim dozen hebben een goede bescherming tegen temperatuurwisselingen

De Kwaliteiten van Piepschuim-dozen.nl

Nederlandse Producent met maar liefst 45 jaar ervaring

98 uit 100 leveringen worden op tijd geleverd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de passende prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl

In 92 van de 100 Piepschuim doos offerte aanvragen is Piepschuim-dozen.nl succesvol gebleken

Piepschuim doos kopen nu met 15% korting! Maak gebruik van de code: KNSXLF2022.

Uw piepschuim doos bestellen kan alleen deze week met 15% extra korting. Bestel snel. 

Koeldozen Voor Transport

Koeldozen

Polystyreen wordt toegepast om piepschuim te maken. Het kunststof Polystyreen wordt al heel lang beschouwd als het het beste verpakkingsmateriaal vanwege de thermische isolatie-eigenschappen en zijn hele lichte gewicht. Net als de mogelijkheid om het op maat te maken.

Piepschuim doos is een geweldig kosten-effectieve, lichtgewicht en sterk verpakkingsmateriaal dat zelfs wordt toegepast voor het verpakken en verzenden van bederfelijke producten.

Het gebruik van Koeldozen voor het verpakken van levensmiddelen heeft de kosten van transport en verpakking fors doen dalen. Dit komt doordat de energie die nodig is voor de productie en het versturen van EPS behoorlijk lager is dan die welke nodig is voor klassieke verpakkingsmaterialen zoals hout, stro, karton en kurk.

De voordelen van een Piepschuim doos 

EPS is kunststof dat is samengesteld uit deeltjes koolwaterstof op petroleumbasis dat voor 98% bestaat uit lucht. Deze substantie kan samengeperst of gevormd worden tot verpakkings- en verzendcontainers, voedselopslag-containers en bouwisolatie.

Dankzij het productieproces krijgt het schuim een gelijke, consistente celstructuur, waardoor het sterk en robuust is.

Koeldozen Transport in gekoelde logistiek

Het transport van goederen in een temperatuurgevoelige omgeving is een substantieel aspect van de gekoelde logistiek en is aanzienlijk aanwezig in de diverse logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Adequaat gekoeld transport neemt veel van de mogelijke drempels voor de verkoop voor fabrikanten, producenten en detailhandelaars weg.

Koeldozen Voor Transport

Koeldozen (ook wel eps piepschuim dozen) voor geconditioneerd transport

De betekenis van koeltransport

Het transporteren van bederfelijke goederen die kunnen bederven in een gekoelde omgeving wordt koeltransport genoemd.

Om goederen van de ene locatie naar de andere locatie te brengen, wordt bij koeltransport de temperatuur beheerst.|De temperatuur wordt beheerst wanneer koeltransport wordt gebruikt om goederen van de ene locatie naar de andere locatie te brengen.

De enorm hoge verhouding tussen sterkte en gewicht van piepschuim is een van zijn belangrijkste voordelen. Dit materiaal is erg duurzaam en sterk, maar bestaat toch grotendeels uit lucht. Dit zorgt voor een enorm licht gewicht. Dankzij deze lichte en luchtige consistentie kan polystyreenschuim eenvoudig in verschillende goederen worden gevormd en/of gegoten. Het kan ook worden gesneden om dit te passen in de open ruimtes van een wand of in geperste vorm in aangepaste verpakking- en verzendingscontainers zoals geïsoleerde dozen. Vellen piepschuim kunnen worden gesneden met een simpel keukenmesje in plaats van met ingewikkelder gereedschap of in plaats van zagen.

Dankzij de talrijke luchtholtes van piepschuim heeft dit materiaal een van nature schokabsorberend vermogen. Dankzij dit schokabsorberend vermogen is het materiaal de beste keuze voor vooral het beschemen van producten die kunnen breken of bederven tijdens het transport.

Een heleboel fabrikanten ontwikkelen aangepaste containers voor verpakken die risico op beschadiging van apparaten tot een minimum doen verlagen. Daarbij kunnen deze verpakkingscontainers schokken en stoten absorberen als de doos tijdens de verzending valt. Dankzij het vermogen om deze goederen tegen defecten te beschermen, wordt polystyreenschuim ook wel gebruikt om verpakkingskarren en kratten voor eieren te maken. Dat is een beter alternatief dan de normale kartonnen doos.

{ zijn ook enorm goed bestand tegen vocht. Dit schuim beschermt het betreffende product tegen aanraking met regen en verschillende vormen vocht. Zodra deze piepschuim dozen worden ingezet voor het verzenden en verpakken van goederen, resulteert dit in een voordeel ten opzichte van de typische kartonnen doos. De piepschuim doosjes kunnen voedsel of drankjes vasthouden en zal niet lekken en ook niet door de wanden van de container dringen. Daarom zijn Tempex dozen enorm gewild.

De vochtbestendigheid van dit schuim brengt het materiaal vele voordelen ten opzichte van glasvezelisolatie als dit toegepast wordt als bouwisolatie.

Het polystyreenschuim gaat in tegenstelling tot glasvezel niet rotten, schimmelen of zal ten kostte van de effectiviteit gaan wanneer dit aan vocht wordt onderworpen.

Nog een ander niet te missen voordeel van de Tempex doos is dat het kan functioneren als een effectieve isolator. Zodra dit polystyreenschuim wordt ingezet als de opslag van voedingsmiddelen, houdt het warme voedingsmiddelen warm en natuurlijk koude voedingsmiddelen koud tijdens de levering van een restaurant naar de bestemming van de consument. Het piepschuim kan ook worden toegepast om een vriezer of koelbox van isolatie te voorzien, waardoor het een perfect materiaal is voor piepschuim koelboxen.

Dit materiaal heeft een veel grotere thermische weerstand dan balletjes of dekens van glasvezel wanneer het als bouwisolatie wordt gebruikt. Dit helpt om de energie-efficiëntie te maximaliserenom zo de de kosten voor energie zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of -boxen wordt vaak gebruikt als verpakkingsmateriaal. Piepschuim wordt meestal toegepast in de voedingsindustrie en verpakkingsindustrie vanwege de uitstekende isolerende kwaliteiten. Draagbare piepschuimkoelers worden ook vaak toegepast om drinken en voedingsmiddelen gedurende langere tijd vers en koel te houden.

Meerdere miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos zorgen voor een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid van buiten af komende warmte aanzienlijk wordt beperkt. Deze eigenschap zorgt dat in de doos, de temperatuur constant blijft.

Piepschuim doos Kopen in Vleuten

Bescherming van de betreffende goederen
Styrofoam heeft een geweldig schokabsorberende vermogen, waardoor het bestand is tegen druk.

Duurzaamheid
Koeldozen zijn sterk en duurzaam, waardoor deze uitermate geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van koelverse voedingsmiddelen en andere diverse artikelen. Styrofoam is bestand tegen vocht, waardoor een goede hygiëne gewaarborgd zal worden.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Styrofoam bestaat voor 98% uit luchten is daarom uitermate geschikt is voor leveringsdoeleinden. Doordat het ongelooflijk licht van gewicht is en het ook geen gewicht toevoegt aan het eindproduct is dit een gigantisch voordeel.

Het isoleert de bestelling
In vergelijking met de gemiddelde kartonnen doos dragen de thermische isolatie-eigenschappen van polystyreenschuim bij tot aan de conservering van voedingsmiddelen in de algehele distributieketen.

Doordat piepschuimdozen een uitstekende isolator zijn, worden ze in grote hoeveelheden gebruikt in een verscheidenheid van industrieën. Hieronder beschrijven we hoe ze toegepast worden in verschillende branches.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Styrofoam heeft heeft isolerende eigenschappen die nodig zijn in de industrie voor voedingsmiddelen. Daarom worden deze dozen vaak toegepast bij de opslag van goederen en de verzending van koelverse groenten en gevogelte. Het isoleert eten urenlang tegen de warmte dat van buiten komt. Daardoor wordt voorkomen dat eten gaat rotten of bederven als gevolg van een buitentemperatuursstijging. Ook de containers die toegepast worden zijn bestand tegen hoge druk. Daardoor zijn deze dozen perfect voor het verzenden van voedsel. Ze zijn ook licht van gewicht, dit makkelijker te vervoeren is.

Industrie voor verpakken
Naast de industrie voor voedingsmiddelen hebben piepschuimdozen een ruim scala aan toepassingen in de industrie voor verpakken. Omdat de dozen

Vervoer Dranken met piepschuim dozen

Ook verschillende dranken moeten gekoeld worden vervoerd, zeker indien deze dranken iets bevatten dat zou kunnen verzuren of bederven. Zuivelproducten, wijn, bier en ook andere temperatuurgevoelige producten moeten zonder twijfel in een koelwagen worden vervoerd.

Bloemen kunnen ook met eps piepschuim dozen getransporteerd worden

Mocht u het op prijs kunnen stellen dat uw bloemen in de gewenste staat arriveren op hun bestemming, zorg er dan voor dat ze verzonden worden in een omgeving waar de temperatuur gecontroleerd wordt. Bloemen vergaan bij verkeerde omstandigheden, dus eens ze geplukt en verscheept zijn, is het noodzakelijk om de temperatuur tijdens het transport te behouden om de levensduur te verlengen.

Koeldozenzijn ook perfect voor kaarsen

Ook kaarsen moeten, net als voedingsmiddelen, dranken en medische goederen, in koelcontainers worden vervoerd om hun gewenste kwaliteit en structuur te behouden. De producten zijn immers gemaakt om te kunnen smelten.

Grote hoeveelheden vloeistoffen

voor fouten is  zeker geen ruimte bij transport van grote hoeveelheden vloeistoffen. En vooral niet bij het vervoeren van pulp, chemicaliën of andere oplosmiddelen. Al deze grote hoeveelheden vloeistoffen moeten gekoeld worden vervoerd.

Vervoer Verf met piepschuim dozen

Voor het behouden van haar integriteit, moet verf in koelwagens worden getransporteerd.

Vervoer gevaarlijke grondstoffen met piepschuim dozen

De voorschriften moeten tot in detail gevolgd worden, wanneer u iets verzuurt dat ontvlambaar of giftig is. Gevaarlijke en ontvlambare grondstoffen moeten op een exacte temperatuur worden vervoerd om ongelukken te voorkomen.

Sigaren

Sigaren en sigaretten of andere tabaksproducten, kunnen niet tegen het hoge vochtgehalte of de hitte. Voor het voorkomen van bederf, is het belangrijk dat bederfelijke producten zoals sigaren en sigaretten te allen tijde gekoeld worden vervoerd.

Kauwgom

Het is mogelijk dat u dit laatste product op de lijst opmerkelijk vindt, maar dit product kan een verschikkelijke nachtmerrie worden als het niet vervoerd wordt in een temperatuur-gecontroleerde omgeving.

Ookal wordt een koelwagen veelal gebruikt om goederen gekoeld te houden, kan de koelwagen ook gebruikt worden om de lucht op te warmen. Reefers kunnen gebruikt worden om goederen die kunnen bederven vooral niet te laten bevriezen in de winter en om deze producten koel of op exacte temperatuur te houden.

De Kwaliteiten van Piepschuim-dozen.nl

Nederlandse Producent met maar liefst 45 jaar ervaring

98 uit 100 leveringen worden op tijd geleverd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de passende prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl

In 92 van de 100 Piepschuim doos offerte aanvragen is Piepschuim-dozen.nl succesvol gebleken

Piepschuim doos Prijsopgave Aanvragen

Uw piepschuim doos offerte binnen maximaal 24 uur in de email-box . Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
Koeldozen Voor Transport

Wat betekent gekoelde logistiek?

De temperatuur gecontroleerde supply chain wordt veelal aangeduid als koude keten supply chain. Bij het produceren van klimaatgevoelige goederen is een speciale logistiek nodig om er zeker van te zijn dat de goederen de consument in de gewenste staat bereiken. Een "koude" keten is een vereiste om dit te verwezenlijken.

Bij transport van diepvriesproducten, zoals voedingsmiddelen, kan het voedsel ontdooien als de temperatuur oploopt.
Temperatuurschommelingen kunnen ertoe leiden dat het bevroren eten tijdens de reis verschillende keren zal ontdooien en opnieuw bevriest. Als het vervolgens de eindconsument bereikt, kan dat een negatieve impact hebben op diens gezondheid.

Koeldozen Transport in gekoelde logistiek

Het transport van goederen in een temperatuurgevoelige omgeving is een substantieel aspect van de gekoelde logistiek en is aanzienlijk aanwezig in de diverse logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Adequaat gekoeld transport neemt veel van de mogelijke drempels voor de verkoop voor fabrikanten, producenten en detailhandelaars weg.

Logistieke bedrijven en expediteurs moeten rekening houden met de verplichte en praktische behoeften van de afzenders bij het transport van gekoelde goederen.

Rederijen en expediteurs moeten niet alleen rekening houden met het op een bepaalde temperatuur houden van zendingen, maar ook met de implicaties van grensovergangen. De meeste goederen die gekoeld worden vervoerd, zoals farmaceutische goederen, voedingsmiddelen en tabak, zijn onderworpen aan stricte import- en exportvoorschriften. Rederijen en expediteurs worden verplicht bij het transport van deze goederen de procedurele voorschriften en noodzakelijke documentatie in acht nemen.