Piepschuim boxen Kopen

Woerden Utrecht Piepschuim boxen Offertes

Piepschuim boxen Bestellen voor Woerden

Wij zijn een Nederlandse producent van piepschuim dozen en eps piepschuim dozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Woerden, maar ook in Harmelen, Montfoort, Heeswijk, Vleuten, Veldhuizen, Oudewater, Bodegraven, Nieuwkoop, IJsselstein, Wilnis.

piepschuim dozen kopen

Producteigenschappen van onze Piepschuim boxen

Onze piepschuim dozen bestaan uit meerdere lagen

Onze piepschuim dozen beschermen tegen alle weersomstandigheden

Onze piepschuim dozen zijn waterbestendig 

Onze piepschuim dozen hebben een goede bescherming tegen temperatuurwisselingen

Onze Kwaliteiten

Nederlandse Producent met maar liefst 45 jaar ervaring

98% leveringen zijn op tijd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl

In maar liefst 92% van de Piepschuim doos offertes zijn we succesvol

EPS koelbox kopen met 15% extra korting! Gebruik de kortingscode: KNSXLF2022.

Uw eps koelbox kopen kan alleen deze week met 15% extra korting. Wacht dus niet langer. 

Piepschuim boxen Voor Transport

Piepschuim boxen

Polystyreen is een kunststof dat wordt toegepast om piepschuim te maken. Polystyreen wordt al heel lang beschouwd als het meest gunstige verpakkingsmateriaal vanwege zijn thermische isolatie-eigenschappen en zijn ideale lichte gewicht. Alsmede de optie om het op maat te vormen.

EPS koelbox is een geweldig prijs-effectief, lichtgewicht en sterk verpakkingsmateriaal dat kan worden gebruikt voor het verpakken en versturen van bederfelijke producten.

Het gebruik van Piepschuim boxen voor het verpakken van levensmiddelen zorgt er voor dat de kosten van transport en verpakking aanzienlijk laten dalen. Dit komt omdat de energie die nodig is voor de productie en het versturen van EPS behoorlijk lager uitvalt dan die welke nodig is voor klassieke verpakkingsmaterialen zoals stro, kurk, hout of karton.

De voordelen van een EPS koelbox 

Piepschuim is een soort kunststof dat is samengesteld uit koolwaterstofdeeltjes op petroleumbasis doordrenkt zijn door lucht. Deze substantie kan samengeperst of gevormd worden tot verpakkings- en verzendcontainers, voedselopslag-containers en bouwisolatie.

Het schuim krijgt mede dankzij het productieproces een consistente en uniforme celstructuur, waardoor het sterk en robuust is.

Piepschuim boxen Transport in gekoelde logistiek

Het vervoer van producten in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een belangrijk aspect van de gekoelde logistiek en is prominent aanwezig in de logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Betamelijk gekoeld vervoer neemt veel van de potentiële drempels voor de verkoop voor producenten weg.

Logistieke bedrijven en bevrachters moeten bijvoorbeeld rekening houden met de wettelijk verplichte en praktische behoeften van de afzenders bij het vervoer van gekoelde waren.

Rederijen en bevrachters zijn niet alleen verplicht aan het op een gewenste temperatuur houden van zendingen, maar ook met bijvoorbeeld de implicaties van grensovergangen. De meeste waren die gekoeld worden getransporteerd, zoals farmaceutische producten, voedsel en tabak, zijn onderworpen aan stricte export- en importvoorschriften. Vrachtbedrijven en bevrachters moeten bij het vervoer van deze waren de procedurele voorschriften en noodzakelijke documentatie in acht nemen.

Piepschuim boxen Voor Transport

Piepschuim boxen (of eps piepschuim dozen) voor gekoeld vervoer

De betekenis van koeltransport

Het transporteren van bederfelijke waren die kunnen bederven in een gekoelde omgeving wordt koeltransport genoemd.

Om waren van de ene plek naar de andere plek te vervoeren, wordt bij koeltransport de temperatuur beheerst.|De temperatuur wordt beheerst wanneer koeltransport wordt gebruikt om waren van de ene plek naar de andere plek te vervoeren.

De enorm hoge sterkte-gewichtsverhouding van polystyreenschuim is een van zijn cruciale pluspunten. Dit materiaal is heel erg duurzaam en sterk, maar bestaat toch grotendeels uit lucht. Dit zorgt voor een zeer licht gewicht. Dankzij zijn luchtige en lichte consistentie kan polystyreenschuim eenvoudig in verschillende producten worden gevormd en/of gegoten. Dit materiaal kan ook gesneden worden om dit te laten passen in de holtes van een wand of in geperste vorm in aangepaste verzend- en verpakkingscontainers zoals bijvoorbeeld geïsoleerde dozen. Je kan zelfs makkelijk vellen piepschuim snijden met een keukenmesje in plaats van met professioneel stuk gereedschap.

Dankzij de grote hoeveelheid luchtholtes van polystyreenschuim heeft het materiaal een van nature schokabsorberend vermogen. Dankzij het schokabsorberend vermogen is polystyreenschuim de beste keuze voor vooral de bescherming van onder andere producten die kunnen breken en bederven tijdens de verscheping.

Veel fabrikanten bedenken aangepaste containers voor verpakken die risico op beschadiging van apparatuur tot een minimum beperken. Tevens kunnen deze verpakkingscontainers schokken en stoten absorberen als de doos tijdens bijvoorbeeld het verzenden valt. Wegens het vermogen om deze producten tegen schade te beschermen, wordt polystyreenschuim tevens ook ingezet voor vleesverpakkingskarren en kratten voor eieren te maken. Dat is een veel beter alternatief voor de normale kartonnen doos.

{ zijn ook zeer goed bestand tegen vocht. Deze piepschuim dozen het betreffende product tegen contact met regen en andere vormen vocht. Wanneer deze piepschuim dozen worden gebruikt voor verzending en verpakking, zorgt dit voor verscheidene voordelen ten opzichte van de typische kartonnen doos. Het kan namelijk voedingsmiddelen of drankjes vasthouden en zal niet gaan lekken en ook niet door de wanden van de container dringen. Dit is waarom zijn Tempex bakken erg populair.

De vochtbestendigheid van piepschuim geeft dit materiaal veel voordelen ten opzichte van standaard glasvezelisolatie als dit materiaal toegepast wordt als bouwisolatie.

In tegenstelling tot glasvezel gaat het schuim niet gaan schimmelen, rotten of aan effectiviteit inboeten wanneer het aan vocht wordt onderworpen.

Een ander belangrijk voordeel van de Tempex bak is dat het kan dienen als een effectieve isolator. Wanneer dit schuim wordt ingezet als de opslag van voedingsmiddelen, houdt dit materiaal warme etenswaren warm en koude etenswaren koud tijdens de levering van een eettent aan de bestemming van de consument. Dit schuim kan ook worden toegepast om bijvoorbeeld een vrieskist of koelkast van isolatie te voorzien, daarom is het een uitermate geschikt materiaal voor piepschuim koelboxen.

Dankzij zijn veel grotere thermische weerstand dan standaard balletjes of dekens van glasvezel kan dit materiaal goed als bouwisolatie worden gebruikt. Dit draagt bij aan het maximaliseren van de energie-efficiëntie van de structuur en dus de energierekeningen zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of Tempex bakken wordt vaak gebruikt als verpakkingsmateriaal. Polystyreenschuim wordt vaak toegepast in de voedings- en verpakkingsindustrie vanwege zijn karakteristieke isolerende kwaliteiten. Draagbare piepschuimkoelers worden ook veel toegepast om drinken en voedsel tijdens langere tijd vers en koel te houden.

Meerdere miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos creëren een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid van buiten af komende warmte die in contact komt met de inhoud van de doos, behoorlijk wordt terug gedrongen{ tot een minimum}. Dit kenmerk zorgt dat de temperatuur in de doos constant blijft.

EPS koelbox Kopen in Woerden

Beschermt de betreffende producten
Polystyreenschuim heeft een geweldig schokabsorberende vermogen, waardoor het bestand is tegen druk.

Duurzaamheid
Piepschuim boxen zijn sterk, maar ook duurzaam, waardoor deze uitermate geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van verse etenswaren en andere producten. Piepschuim kan tegen vocht, waardoor een goede hygiëne gewaarborgd zal worden.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Piepschuim bestaat voor 98% uit lucht, waardoor het uitermate geschikt is voor leveringsdoeleinden. Daardoor is het onwijs licht van gewicht en voegt het ook geen gewicht toe aan het eindproduct.

De bestelling wordt geïsoleerd
In tegenstelling tot de gemiddelde kartonnen doos dragen de thermische isolatie-eigenschappen van styrofoam bij tot aan het conserveren van voedingsmiddelen in de hele distributieketen.

Piepschuim dozen worden in grote hoeveelheden in een verscheidenheid aan industrieën, omdat piepschuim een uitstekende isolator is. Laten we eens kijken hoe ze toegepast worden in verschillende industrieën.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Polystyreenschuim heeft heeft isolerende eigenschappen die nodig zijn in de industrie voor levensmiddelen. Om deze reden worden piepschuim dozen veel toegepast bij de opslag van producten en het versturen van verse groenten, maar ookbijvoorbeeld gevogelte. Het isoleert eten voor lange tijd tegen de hitte van buitenaf. Hierdoor wordt voorkomen dat eten gaat bederven of rotten als gevolg van een buitentemperatuursstijging. Ook de containers die toegepast worden zijn geschikt voor hoge druk. Daardoor zijn de styrofoam dozen ideaal voor het verzenden van etenswaren. Ze zijn ook licht van gewicht, dit makkelijker te vervoeren is.

Industrie voor verpakken
Naast de industrie voor levensmiddelen hebben piepschuim dozen een ruim scala aan toepassingen in de verpakkingsindustrie. Omdat de dozen

Transporteer Dranken met piepschuim dozen

Ook diverse dranken zullen gekoeld moeten worden getransporteerd, vooral wanneer zeeen inhouden hebben dat zou kunnen verzuren of bederven. Voorbeelden zijn Zuivel, wijn, bier en ook andere producten die temperatuurgevoelig zijn, moeten absoluut in een koelvrachtwagen worden getransporteerd.

Bloemen kunnen ook met eps piepschuim dozen getransporteerd worden

Als u wilt dat uw bloemen in prachtige conditie aankomen op de plek van bestemming, dan is het enorm belangrijk dat deze verstuurd worden in een temperatuur gecontroleerde omgeving. Bloemen vergaan namelijk bij verkeerde omstandigheden, dus zodra deze geplukt en verzonden zijn, is het van belang dat de temperatuur tijdens het verschepen te behouden om de levensduur te verlengen.

Piepschuim boxenzijn ook ideaal voor kaarsen

Ook kaarsen moeten, net als voedingsmiddelen, dranken en medische producten, in koelwagens worden vervoerd om de kwaliteit en structuur niet te verliezen. Deze kaarsen kunnen immers ook smelten.

Bulk vloeibare middelen

Er is zonder twijfel geen ruimte voor fouten bij vervoer van grote hoeveelheden vloeibare middelen. Bij het vervoer van chemicaliën, pulp of andere oplosmiddelen zeker niet. Al deze grote hoeveelheden vloeibare middelen moeten gekoeld worden vervoerd.

Vervoer Verf met piepschuim dozen

Om zijn integriteit te waarborgen, moet verf in koelvrachtwagens worden getransporteerd.

Vervoer gevaarlijke producten met piepschuim dozen

Wanneer u van plan bent iets te verzuren dat giftig of ontvlambaar is, moet u alle aanwezige voorschriften tot op de letter volgen. Gevaarlijke en giftige of ontvlambare producten moeten op een precieze temperatuur worden vervoerd om ernstige incidenten te voorkomen.

Sigaretten

Tabaksproducten, zoals sigaretten en sigaren, kunnen niet tegen het hoge vochtgehalte of tegen hitte. Voor het voorkomen van bederf, moeten producten die kunnen bederven zoals sigaren en sigaretten altijd gekoeld vervoerd worden.

Kauwgom

Onze Kwaliteiten

Nederlandse Producent met maar liefst 45 jaar ervaring

98% leveringen zijn op tijd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl

In maar liefst 92% van de Piepschuim doos offertes zijn we succesvol

EPS koelbox Prijsopgave Ontvangen

Uw eps koelbox prijsopgave in maximaal 1 dag in uw mailbox ontvangen. Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
Piepschuim boxen Voor Transport

De betekenis van gekoelde logistiek

De temperatuur gecontroleerde logistiek wordt vaak aangeduid als koude keten supply chain. Bij maken van klimaatgevoelige waren is een speciale logistiek nodig om te zorgen dat de waren de eindgebruiker in de gewenste conditie bereiken. Een "koude" keten is een vereiste om dit te verwezenlijken.

Bij vervoer van diepvriesgoederen, zoals bijvoorbeeld voedsel, zal het voedsel bijvoorbeeld ontdooien als de temperatuur oploopt.
Temperatuurschommelingen kunnen ertoe leiden dat het bevroren eten tijdens de reis verschillende keren zal ontdooien en opnieuw bevriest. Wanneer het vervolgens de eindconsument bereikt, kan dat een behoorlijk negatief effect hebben op de eindconsument zijn gezondheid.

Piepschuim boxen Transport in gekoelde logistiek

Het vervoer van producten in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een belangrijk aspect van de gekoelde logistiek en is prominent aanwezig in de logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Betamelijk gekoeld vervoer neemt veel van de potentiële drempels voor de verkoop voor producenten weg.

Logistieke bedrijven en bevrachters moeten bijvoorbeeld rekening houden met de wettelijk verplichte en praktische behoeften van de afzenders bij het vervoer van gekoelde waren.

Rederijen en bevrachters zijn niet alleen verplicht aan het op een gewenste temperatuur houden van zendingen, maar ook met bijvoorbeeld de implicaties van grensovergangen. De meeste waren die gekoeld worden getransporteerd, zoals farmaceutische producten, voedsel en tabak, zijn onderworpen aan stricte export- en importvoorschriften. Vrachtbedrijven en bevrachters moeten bij het vervoer van deze waren de procedurele voorschriften en noodzakelijke documentatie in acht nemen.