Piepschuim dozen Bestellen

Piepschuim dozen Prijsopgaven Sluis regio Zuid-Holland - In een dag offerte ontvangen in mailbox

Piepschuim dozen Kopen in Sluis

Wij zijn een Nederlandse producent van polystyrene dozen en eps koeldozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Sluis, maar ook in Lopik, IJsselstein, Vianen, Schoonhoven, Montfoort, Nieuwegein, Heeswijk, Leerdam, Oudewater, De Kooi.

piepschuim dozen kopen

Producteigenschappen van onze Piepschuim dozen

Onze polystyrene dozen bestaan uit meerdere lagen

Onze polystyrene dozen beschermen tegen alle weersomstandigheden

De polystyrene dozen zijn waterbestendig 

De polystyrene dozen hebben een goede bescherming tegen temperatuurwisselingen

De Kwaliteiten van Piepschuim-dozen.nl

Producent in Nederland met ruim 45 jaar ervaring

98% leveringen worden op tijd geleverd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl per email

In maar liefst 92 van de 100 Piepschuim doos prijsaanvragen is Piepschuim-dozen.nl succesvol gebleken

Piepschuim doos bestellen nu met 15% korting! Maak gebruik van de kortingscode: KNSXLF2022.

Uw thermobox bestellen kan alleen deze maand met 15% extra korting. Wacht dus niet langer. 

Piepschuim dozen Voor Transport

Piepschuim dozen

Polystyreen is een kunststof dat wordt toegepast om piepschuim te fabriceren. Polystyreen wordt al best lang bestempeld als het het beste verpakkingsmateriaal vanwege haar thermische isolatie-eigenschappen en zijn hele lage gewicht. Net als de optie om het op maat te maken.

Piepschuim doos is een uitstekend prijs-effectief, lichtgewicht en stevig verpakkingsmateriaal dat kan worden gebruikt voor het verpakken en verzenden van bederfelijke producten.

Het gebruik van Piepschuim dozen voor het inpakken van producten zorgt er voor dat de kosten van transport en verpakking aanzienlijk doen dalen. Dit komt omdat de energie die nodig is voor de productie en het versturen van EPS veel lager is dan die welke nodig is voor klassieke verpakkingsmaterialen zoals stro, kurk, hout of karton.

De voordelen van een Piepschuim doos 

Tempex is kunststof dat bestaat uit deeltjes koolwaterstof op petroleumbasis dat voor 98% bestaat uit lucht. Deze substantie kan samengeperst of gevormd worden tot containers voor verpakking en verzending, bouwisolatie en voedselopslag containers.

Dit schuim krijgt dankzij het productieproces een uniforme en consistente celstructuur, waardoor het stevig en robuust is.

Piepschuim dozen Transport in gekoelde logistiek

Het transport van goederen in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een belangrijk aspect van de gekoelde logistiek en is prominent aanwezig in de logistieke schakels. Behoorlijk gekoeld transport neemt veel van de potentiële drempels voor de verkoop voor fabrikanten, producenten en detailhandelaars weg.

Piepschuim dozen Voor Transport

Piepschuim dozen (of eps koeldozen) voor gekoeld transport

Wat is gekoeld transport?

Het transporteren van goederen die zouden in een gekoelde omgeving wordt gekoeld transport genoemd.

Om producten van de ene locatie naar de andere locatie te vervoeren, wordt bij gekoeld transport de temperatuur beheerst.|De temperatuur wordt beheerst wanneer gekoeld transport wordt gebruikt om producten van de ene locatie naar de andere locatie te vervoeren.

De hoge verhouding tussen gewicht en sterkte van dit materiaal is een van zijn belangrijkste pluspunten. Dit materiaal is heel duurzaam en stevig, maar toch bestaat dit materiaal grotendeels uit lucht. Dit zorgt voor een enorm licht gewicht. Door deze luchtige en lichte consistentie kan piepschuim simpel in verschillende producten worden gevormd en/of gegoten. Dit materiaal kan worden gesneden om dit te laten passen in de open ruimtes van een wand of gevormd in aangepaste verpakking- en verzendingscontainers zoals geïsoleerde dozen. Je kan zelfs eenvoudig vellen piepschuim snijden met een keukenmesje in plaats van met professioneel stuk gereedschap.

Door de grote hoeveelheid luchtholtes van piepschuim krijgt  het een van nature schokabsorberend vermogen. Daardoor is het materiaal de beste keuze voor vooral het beschemen van producten die kunnen breken of bederven tijdens de verzending.

Diverse fabrikanten bedenken aangepaste verpakkingscontainers die het risico op beschadiging van apparatuur tot het minimale doen verlagen. Tevens hebben deze verpakkingscontainers het vermogen om schokken en stoten te absorberen als de doos tijdens de verzending valt. Gezien het vermogen om de producten tegen defecten te beschermen, wordt piepschuim ook wel gebruikt om vleesverpakkingskarren en eierkratten te maken. Dit is een veel beter alternatief voor de standaard kartonnen doos.

{ zijn ook enorm goed bestand tegen vocht. Deze piepschuim dozen het betreffende product tegen contact met regen, maar ook verschillende vormen vocht. Zodra deze doosjes piepschuim worden ingezet voor het verpakken en verzenden van producten, resulteert dit in diverse voordelen ten opzichte van de normale kartonnen doos. Het kan namelijk voedingsmiddelen of dranken vasthouden en zal niet lekken en ook niet door de wanden van de container dringen. Dit is waarom zijn EPS piepschuim dozen mega gewild.

De vochtbestendigheid van piepschuim geeft het materiaal een heleboel voordelen ten opzichte van standaard glasvezelisolatie wanneer het materiaal toegepast wordt als bouwisolatie.

In tegenstelling tot glasvezel gaat het schuim niet schimmelen, rotten of aan effectiviteit inboeten wanneer het aan vocht wordt blootgesteld.

Een ander belangrijk voordeel van de Thermobox piepschuim is dat het als effectieve isolator kan dienen. Zodra dit polystyreenschuim wordt gebruikt voor het opslaan van etenswaren, houdt dit materiaal warme levensmiddelen warm en koude levensmiddelen koud gedurende de levering van een restaurant aan de eindbestemming van de consument. Het piepschuim kan ook worden gebruikt om een koelbox of vrieskist te isoleren, waardoor het een perfect materiaal is voor piepschuim koelboxen.

Piepschuim heeft een veel grotere thermische weerstand dan standaard balletjes of dekens van glasvezel wanneer het als bouwisolatie wordt gebruikt. Dit helpt om de energie-efficiëntie te maximaliserenen dus de de kosten voor energie zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of Tempex dozen worden veelal gebruikt als verpakkingsmateriaal. Polystyreenschuim wordt vaak toegepast in de voedingsindustrie en verpakkingsindustrie vanwege de karakteristieke isolerende eigenschappen. Draagbare koelers van piepschuim worden ook vaak gebruikt om dranken en voedingsmiddelen gedurende het langer koel en vers houden.

Miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos creëren een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid externe warmte behoorlijk wordt beperkt. Dit kenmerk zorgt dat in de doos, de temperatuur constant zal blijven.

Piepschuim doos Kopen in Sluis

Beschermt de betreffende producten
Door het uitstekende schokabsorberende vermogen is Styrofoam het materiaal bestand tegen druk.

Styrofoam is duurzaam
Piepschuim dozen zijn stevig, maar ook duurzaam, waardoor ze uitermate geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van verse levensmiddelen en andere producten. Polystyreenschuim is bestand tegen vocht, waardoor een goede hygiëne gewaarborgd zal worden.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Styrofoam bestaat voor 98% uit luchten is daarom uitermate geschikt is voor leveringsdoeleinden. Doordat het onwijs licht is en het geen gewicht toevoegt aan het totale product is dit een enorm voordeel.

De bestelling wordt geïsoleerd
In tegenstelling tot de gemiddelde kartonnen doos dragen de thermische isolatie-eigenschappen van polystyreenschuim bij tot aan het conserveren van etenswaren in de algehele distributieketen.

Doordat piepschuimdozen een uitstekende isolator zijn, worden ze op enorme schaal gebruikt in een verschillende industrieën. Laten we eens kijken hoe ze in verscheidene branches worden toegepast.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Styrofoam heeft uitstekende isolerende eigenschappen in de industrie voor voedingsmiddelen. Om deze reden worden deze dozen vaak gebruikt bij het opslaan van producten en de verzending van verse groenten, maar ook gevogelte. Het isoleert het eten voor meerdere uren tegen de warmte van buitenaf. Hierdoor wordt voorkomen dat eten zal gaan bederven of rotten als gevolg van een buitentemperatuursstijging. Ook de containers die gebruikt worden zijn geschikt voor hoge druk. Daardoor zijn de piepschuim dozen perfect voor het verzenden van levensmiddelen. Ze zijn ook licht van gewicht, waardoor de verpakkingen gemakkelijker te vervoeren zijn.

Verpakkingsindustrie
Naast de industrie voor voedingsmiddelen hebben piepschuimdozen een breed scala aan toepassingen in de verpakkingsindustrie. Omdat deze dozen

Transporteer Dranken met polystyrene dozen

Ook diverse dranken zullen gekoeld moeten worden getransporteerd, vooral wanneer zeiets bevatten dat zou kunnen verzuren of bederven. Zuivelproducten, bier, wijn en andere temperatuurgevoelige producten moeten allemaal in een koelvrachtwagen worden getransporteerd.

Bloemen kunnen ook met eps koeldozen getransporteerd worden

Indien u wilt dat bloemen in de gewenste staat aankomen op hun bestemming, zorg er dan voor dat de bloemen worden verzonden in een omgeving waar de temperatuur gecontroleerd kan worden. Bloemen verwelken namelijk in de ongewenste omstandigheden, dus zodra de bloemen geplukt en verzonden zijn, is het van belang dat de temperatuur gedurende het verschepen te handhaven om de levensduur te verlengen.

Piepschuim dozen, perfect voor kaarsen

Ook kaarsen moeten, net als levensmiddelen, dranken en medische producten, in koelcontainers worden vervoerd om de gewenste kwaliteit en structuur te behouden. Ze kunnen immers smelten.

Grote hoeveelheden vloeistoffen

Er is zeker geen ruimte voor fouten bij het transport van bulk vloeistoffen. Bij het vervoeren van chemicaliën, pulp of andere oplosmiddelen zeker niet. Het is onvermeidbaar dat deze bulk vloeistoffen gekoeld verzonden dienen te worden.

Vervoer Verf met polystyrene dozen

Voor het behouden van haar integriteit, moet verf in gekoelde wagens getransporteerd worden.

Vervoer gevaarlijke grondstoffen met polystyrene dozen

Indien u van plan bent iets te verzuren dat giftig of ontvlambaar is, dan moet u alle voorschriften volledig volgen. Gevaarlijke en giftige grondstoffen moeten op een precieze temperatuur worden vervoerd om ernstige incidenten te voorkomen.

Tabaksproducten

Sigaretten en sigaren of andere tabaksproducten, zijn niet bestand tegen het hoge vochtgehalte of de hitte. Voor het voorkomen van bederf, is het belangrijk dat producten die kunnen bederven zoals sigaretten en andere tabaksproducten altijd gekoeld vervoerd worden.

Kauwgom

De Kwaliteiten van Piepschuim-dozen.nl

Producent in Nederland met ruim 45 jaar ervaring

98% leveringen worden op tijd geleverd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl per email

In maar liefst 92 van de 100 Piepschuim doos prijsaanvragen is Piepschuim-dozen.nl succesvol gebleken

Piepschuim doos Offerte Aanvragen

Uw thermobox offerte binnen 24 uur in de mailbox . Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
Piepschuim dozen Voor Transport

Wat is gekoelde logistiek?

De temperatuur gecontroleerde logistiek wordt meestal gekentmerkt als koude keten supply chain. Bij het produceren van klimaatgevoelige producten is een speciale logistiek vereist om te verzekeren dat de producten de eindconsument in de gewenste staat bereiken. Een "koude" keten is onmisbaar om dit mogelijk te maken.

Bij het transport van diepvriesgoederen, zoals voedingsmiddelen, kan het voedsel ontdooien als de temperatuur te hoog oploopt.
Schommelingen in temperatuur kunnen ertoe leiden dat het bevroren eten tijdens het transport verschillende malen zal ontdooien en opnieuw zal bevriezen. Als het vervolgens de eindgebruiker bereikt, dan kan dat een negatieve impact hebben op diens gezondheid.

Piepschuim dozen Transport in gekoelde logistiek

Het transport van goederen in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een belangrijk aspect van de gekoelde logistiek en is prominent aanwezig in de logistieke schakels. Behoorlijk gekoeld transport neemt veel van de potentiële drempels voor de verkoop voor fabrikanten, producenten en detailhandelaars weg.

Logistieke bedrijven en bevrachters moeten voldoen aan de verplichte en praktische behoeften van de afzenders bij het transport van gekoelde producten.

Rederijen en bevrachters zijn niet alleen verplicht aan het op een bepaalde temperatuur houden van zendingen, maar ook met de implicaties van grensovergangen. Veel producten die gekoeld moeten worden getransporteerd, zoals farmaceutische producten, voedingsmiddelen en tabak, zijn onderworpen aan strenge export- en importvoorschriften. Vrachtbedrijven en bevrachters moeten bij het vervoer van deze producten de procedurele voorschriften en noodzakelijke documentatie in acht nemen.