Piepschuim boxen Bestellen

Koop kwalitatieve koeldozen IJsselstein

Piepschuim boxen Kopen voor IJsselstein regio Utrecht

Wij zijn een NL producent van koeldozen en eps piepschuim dozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in IJsselstein, maar ook in Heeswijk, Montfoort, Nieuwegein, Veldhuizen, Vianen, Heemstede, Lopik, Harmelen, Sluis, Vleuten.

piepschuim dozen kopen

Eigenschappen van onze Piepschuim boxen

De koeldozen zijn gemaakt van

De koeldozen beschermen tegen alle weersomstandigheden

De koeldozen zijn waterbestendig 

De koeldozen hebben een goede temperatuurbeveiling

De Kwaliteiten van Piepschuim-dozen.nl

Nederlandse Producent met maar liefst 45 jaar ervaring

98 uit 100 leveringen zijn op tijd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de offertes van Piepschuim-dozen.nl

In 92 van de 100 Piepschuim doos prijsaanvragen is Piepschuim-dozen.nl succesvol gebleken

EPS doos kopen met 15% extra korting! Gebruik de code: KNSXLF2022.

Uw piepschuim doos bestellen kan alleen deze week met 15% extra korting. Wacht dus niet langer. 

Piepschuim boxen Voor Transport

Piepschuim boxen

Polystyreen wordt gebruikt om piepschuim te fabriceren. Het kunststof Polystyreen wordt al heel lang bestempeld als het ideale verpakkingsmateriaal vanwege haar thermische isolatie-eigenschappen en zijn ideale lichte gewicht. Alsmede de mogelijkheid om de vorm op maat te maken.

EPS doos is een uitstekend kosten-effectieve, lichtgewicht en stevig verpakkingsmateriaal dat geschikt is voor het verpakken en versturen van bederfelijke producten.

Het gebruiken van Piepschuim boxen voor het inpakken van voedingswaren heeft de kosten van transport en verpakking aanzienlijk laten dalen. Dit komt doordat de energie die nodig is voor de productie en het vervoer van EPS behoorlijk lager is dan de energie welke nodig is voor traditionele verpakkingsmaterialen zoals karton, hout, stro en kurk.

De voordelen van een EPS doos 

Tempex is een soort plastic dat is samengesteld uit deeltjes koolwaterstof op petroleumbasis doordrenkt zijn met lucht. Deze substantie kan samengeperst of gevormd worden tot verzend- en verpakkingscontainers, voedselopslag-containers en bouwisolatie.

Door het productieproces krijgt het schuim een gelijke, consistente celstructuur, waardoor het stevig en robuust is.

Piepschuim boxen Transport in gekoelde logistiek

Het vervoer van goederen in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een kritisch aspect van de gekoelde logistiek en is prominent aanwezig in de diverse logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Adequaat gekoeld vervoer neemt veel van de mogelijke belemmeringen voor de verkoop voor fabrikanten weg.

Piepschuim boxen Voor Transport

Piepschuim boxen (ook wel eps piepschuim dozen) voor geconditioneerd vervoer

De betekenis van geconditioneerd transport

Het versturen van bederfelijke goederen die kunnen bederven in een gekoelde omgeving wordt geconditioneerd transport genoemd.

Om goederen van de ene locatie naar de andere locatie te brengen, wordt bij geconditioneerd transport de temperatuur beheerst.|De temperatuur wordt beheerst wanneer geconditioneerd transport wordt gebruikt om goederen van de ene locatie naar de andere locatie te brengen.

De enorm hoge sterkte-gewichtsverhouding van polystyreenschuim is één van de meest belangrijke pluspunten. Piepschuim is heel duurzaam en stevig, maar bestaat toch grotendeels uit lucht. Dit resulteert in een enorm licht gewicht. Dankzij deze lichte en luchtige consistentie kan piepschuim simpel in diverse producten worden gevormd en/of gegoten. Het materiaal kan gesneden worden om dit te laten passen in de holtes van een muur of in geperste vorm in aangepaste containers voor verpakking en verzending zoals geïsoleerde verpakkingen. Stroken piepschuim kunnen gesneden worden met een simpel keukenmesje in plaats van met complexer gereedschap.

Dankzij de vele luchtholtes van polystyreenschuim heeft dit materiaal een natuurlijk schokabsorberend vermogen. Daardoor is polystyreenschuim een geweldige keuze voor de bescherming van onder andere breekbare en bederfelijke producten tijdens het vervoer.

Verscheidene fabrikanten ontwikkelen aangepaste verpakkingscontainers die het risico op beschadiging van apparaten tot een minimum beperken. Daarbij kunnen deze verpakkingscontainers schokken en stoten absorberen wanneer de doos tijdens het verzenden valt. Dankzij zijn vermogen om deze producten tegen schade te beschermen, wordt piepschuim tevens ook toegepast voor verpakkingskarren en eierkratten te maken. Dit is een geschikter alternatief voor de normale doos van karton.

{ kunnen goed tegen vocht. Dit schuim beschermt het product tegen contact met regen en andere bronnen vocht. Als deze doosjes worden ingezet voor het verpakken en verzenden van producten, resulteert dit in vele voordelen ten opzichte van de normale doos van karton. De piepschuim dozen kunnen etenswaren of drankjes vasthouden en zal niet gaan lekken en ook niet door de wanden van de container dringen. Dit is waarom zijn EPS piepschuim dozen enorm populair.

De bestendigheid tegen vocht van dit schuim brengt het materiaal veel voordelen ten opzichte van standaard glasvezelisolatie wanneer dit gebruikt wordt als bouwisolatie.

In tegenstelling tot glasvezel gaat het piepschuim niet gaan rotten, schimmelen of ten kostte van de effectiviteit gaan wanneer het aan vocht wordt onderworpen.

Nog een ander onmisbaar voordeel van de Tempex bak is dat het kan functioneren als een effectieve isolator. Als dit piepschuim wordt ingezet als het opslaan van etenswaren, houdt het warme etenswaren warm en natuurlijk koude etenswaren koud gedurende de levering van een restaurant aan de bestemming van de besteller. Dit schuim kan ook worden ingezet om een koelbox of vrieskist van isolatiemateriaal te voorzien, daarom is het een uitermate geschikt materiaal voor piepschuim koelboxen.

Piepschuim heeft een veel grotere thermische weerstand dan standaard balletjes of dekens van glasvezel wanneer het als bouwisolatie wordt ingezet. Dit helpt om de energie-efficiëntie van de structuur te maximaliserenom zo de energierekeningen zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of Tempex dozen zijn een veelgebruikt type verpakkingsmateriaal. Polystyreenschuim wordt meestal gebruikt in de voedingsindustrie en verpakkingsindustrie vanwege zijn uitstekende isolerende eigenschappen. Draagbare koelers van piepschuim worden ook vaak ingezet om dranken en voedingsmiddelen gedurende langere tijd vers en koel te houden.

Meerdere miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos zorgen voor een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid externe warmte die in contact komt met de inhoud van de doos, behoorlijk wordt terug gedrongen{ tot een minimum}. Dit kenmerk zorgt ervoor dat in de doos, de temperatuur constant blijft.

EPS doos Kopen in IJsselstein

Beschermt de producten
Dankzij het geweldige schokabsorberende vermogen is Polystyreenschuim het materiaal bestand tegen druk.

Duurzaamheid
Piepschuim boxen zijn stevig en duurzaam, waardoor deze uitermate geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van verse etenswaren en andere diverse artikelen. Het materiaal kan tegen vocht, waardoor de goede hygiëne niet in gevaar komt.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Styrofoam bestaat grotendeels uit lucht, waardoor het uitermate geschikt is voor leveringsdoeleinden. Daardoor is het ongelooflijk licht van gewicht en voegt het geen gewicht toe aan het eindproduct.

Isoleert de bestelling
In tegenstelling tot de gemiddelde doos van karton dragen de thermische isolatie-eigenschappen van piepschuim bij tot aan de conservering van etenswaren in de algehele distributieketen.

Piepschuim dozen worden op grote schaal in verschillende industrieën, omdat dit materiaal een uitstekende isolator is. Hieronder beschrijven wij hoe ze gebruikt worden in diverse branches.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Polystyreenschuim heeft heeft isolerende eigenschappen die nodig zijn in de levensmiddelenindustrie. Daarom worden piepschuim dozen vaak ingezet bij het opslaan van producten en het versturen van verse groenten en gevogelte. Het isoleert het voedsel urenlang tegen de warmte van buitenaf. Daardoor wordt voorkomen dat voedsel gaat bederven of rotten als gevolg van een buitentemperatuursstijging. Ook de containers die ingezet worden zijn geschikt voor hoge druk. Daardoor zijn de piepschuim dozen ideaal voor het verzenden van voedingsmiddelen. Ze zijn ook licht van gewicht, dit makkelijker te vervoeren is.

Industrie voor verpakken
Naast de levensmiddelenindustrie hebben piepschuim dozen een ruim scala aan toepassingen in de industrie voor verpakken. Omdat de piepschuimdozen

Transporteer Dranken met koeldozen

Ook diverse dranken zullen gekoeld moeten worden vervoerd, zeker alseen inhouden hebben dat zou kunnen verzuren of bederven. Voorbeelden zijn Zuivel, wijn, bier en andere producten die temperatuurgevoelig zijn, moeten allemaal in een koelvrachtwagen worden vervoerd.

Bloemen kunnen ook met eps piepschuim dozen getransporteerd worden

Als u wilt dat uw bloemen in prachtige conditie arriveren op hun bestemming, dan is het van cruciaal belang dat ze verstuurd worden in een omgeving waar de temperatuur gecontroleerd wordt. Bloemen verwelken in de onjuiste omstandigheden, dus eens ze geplukt en verzonden zijn, is het noodzakelijk om de temperatuur gedurende het versturen te behouden om de levensduur van de bloemen te verlengen.

Piepschuim boxen, ideaal voor kaarsen

Kaarsen moeten, net als levensmiddelen, dranken en medische producten, in koelwagens worden vervoerd om hun gewenste kwaliteit en structuur niet te verliezen. De producten kunnen immers smelten.

Grote hoeveelheden vloeibare middelen

Er is zonder twijfel geen ruimte voor fouten bij het vervoer van grote hoeveelheden vloeibare middelen. Bij het transporteren van chemicaliën, pulp of andere oplosmiddelen vooral niet. Al deze grote hoeveelheden vloeibare middelen moeten absoluut gekoeld worden verzonden.

Transporteer Verf met koeldozen

Voor het waarborgen van zijn integriteit, moet verf in gekoelde wagens getransporteerd worden.

Transporteer gevaarlijke grondstoffen met koeldozen

De voorschriften moeten 100% gevolgd worden, als u iets wilt te verzuren dat ontvlambaar of giftig is. Gevaarlijke en ontvlambare grondstoffen moeten op een precieze temperatuur worden vervoerd om incidenten te voorkomen.

Tabaksproducten

Sigaretten en sigaren of andere tabaksproducten, zijn niet bestand tegen hoge vochtigheid of hitte. Om bederf te voorkomen, moeten bederfelijke goederen zoals sigaretten en andere tabaksproducten te allen tijde gekoeld vervoerd worden.

Kauwgom

Mogelijk vindt u dit laatste item op de lijst opmerkelijk, echter kan dit product een nachtmerrie worden als kauwgom niet vervoerd wordt in een temperatuur-gecontroleerde omgeving.

Alhoewel een koelvrachtwagen meestal wordt gebruikt om producten gekoeld te bewaren, kan hij ook gebruikt worden om lucht te verwarmen. Reefers kunnen gebruikt worden om goederen die kunnen bederven niet te laten bevriezen in de winter en om deze producten koel of op een gewenste temperatuur te houden.

De Kwaliteiten van Piepschuim-dozen.nl

Nederlandse Producent met maar liefst 45 jaar ervaring

98 uit 100 leveringen zijn op tijd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de offertes van Piepschuim-dozen.nl

In 92 van de 100 Piepschuim doos prijsaanvragen is Piepschuim-dozen.nl succesvol gebleken

EPS doos Offerte Ontvangen

Uw piepschuim doos prijsopgave in maximaal 1 werkdag in uw email-box . Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
Piepschuim boxen Voor Transport

Wat houdt gekoelde logistiek in?

Een temperatuur gecontroleerde supply chain wordt veelal gekentmerkt als koude keten supply chain. Bij de productie van klimaatgevoelige goederen is een bijzondere logistiek benodigd om te verzekeren dat de goederen de consument in de gewenste conditie bereiken. Een "koude" keten is nodig om dit te verwezenlijken.

De goederenbeheersprocessen, ook wel cold chain logistiek genoemd, zorgen ervoor dat het vervoer van goederen zo veilig mogelijk gebeurt. Indien juist uitgevoerd, kan de cold chain logistics de houdbaarheid van goederen verlengen met weken, maanden of zelfs jaren.
Het is echter van cruciaal belang dat ieder onderdeel van de toeleveringsketen de optimale temperatuur behoudt. En aangezien in een dergelijke ”keten” talrijke schakels zijn betrokken, moeten alle schakels een gewenste omgeving bieden voor de goederen die kunnen bederven in kwestie.

Als ook maar één van deze schakels faalt en de temperatuur te warm of te koud wordt, zijn de vervoerde bederfelijke goederen niet meer bruikbaar. Als dit toch gebeurt, dan kan dit resulteren in aanzienlijke verliezen voor zowel ondernemingen als logistieke ondernemingen.

Omdat behoorlijk veel fabrikanten dagelijks enorme hoeveelheden aan temperatuur gecontroleerde goederen maken, moet de koude bevoorradingsketen in tact worden gehouden.

Afgezien van financiële zorgen zijn er ernstige gevolgen voor de veiligheid en de gezondheid wanneer temperatuur gecontroleerde lading niet met veel zorg zal worden gecontroleerd en op de correcte methode wordt vervoerd.

Als de temperatuur te hoog oploopt, dan zal bij het vervoer van diepvriesgoederen het voedsel ontdooien.
Het kan zijn dat temperatuurschommelingen ertoe leiden dat het bevroren voedsel tijdens de reis diverse malen ontdooit en opnieuw bevriest. Als het vervolgens de eindconsument zou bereiken, dan kan dat een negatieve impact hebben op diens gezondheid.

Piepschuim boxen Transport in gekoelde logistiek

Het vervoer van goederen in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een kritisch aspect van de gekoelde logistiek en is prominent aanwezig in de diverse logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Adequaat gekoeld vervoer neemt veel van de mogelijke belemmeringen voor de verkoop voor fabrikanten weg.

Logistieke ondernemingen en bevrachters moeten zich houden aan de wettelijke en praktische behoeften van de verzenders bij het vervoer van gekoelde goederen.

Vrachtbedrijven en bevrachters moeten niet alleen voldoen aan het op een bepaalde temperatuur houden van zendingen, maar ook met de implicaties van grensovergangen. Veel goederen die gekoeld moeten worden vervoerd, zoals farmaceutische producten, voedingsmiddelen en tabak, zijn onderworpen aan stricte export- en importvoorschriften. Vrachtbedrijven en bevrachters zijn verplicht om bij het vervoer van deze goederen de procedurele voorschriften en noodzakelijke documentatie in acht nemen.