EPS dozen met deksel Kopen

Koop in NL gefabriceerde koeldozen in Veldhuizen regio Utrecht

EPS dozen met deksel Kopen voor Veldhuizen (Utrecht)

Wij zijn een lokale producent van koeldozen en eps piepschuim dozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Veldhuizen, maar ook in Vleuten, Harmelen, Heeswijk, Montfoort, IJsselstein, Utrecht, Woerden, Heemstede, Nieuwegein, Breukelen.

piepschuim dozen kopen

Kenmerken van onze EPS dozen met deksel

Onze koeldozen zijn gemaakt uit

Onze koeldozen beschermen tegen alle weersomstandigheden

De koeldozen zijn waterbestendig 

De koeldozen hebben een goede temperatuurbeveiling

Onze Kwaliteiten

Producent in Nederland met maar liefst 45 jaar ervaring

98% leveringen worden op tijd geleverd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de passende prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl per email

In 92% van de Piepschuim doos offertes zijn we succesvol gebleken

Thermobox kopen met 15% extra korting! Maak gebruik van de code: KNSXLF2022.

Uw koeldoos kopen kan alleen deze week met 15% extra korting. Wacht niet langer. 

EPS dozen met deksel Voor Transport

EPS dozen met deksel

Polystyreen is een kunststof dat wordt gebruikt om piepschuim te fabriceren. Polystyreen wordt al lang bestempeld als het meest gunstige verpakkingsmiddel vanwege haar thermische isolatie-eigenschappen en zijn ideale lichte gewicht. Alsmede de optie om het op maat te maken.

Thermobox is een uitstekend kosten-effectieve, lichtgewicht en stevig verpakkingsmateriaal dat zelfs wordt toegepast voor het verpakken en versturen van zelfs bederfelijke producten.

Het gebruiken van EPS dozen met deksel voor het inpakken van goederen zorgt er voor dat de kosten van transport en verpakking aanzienlijk doen dalen. Dit komt omdat de energie die nodig is voor de productie en de verzending van EPS veel lager uitvalt dan de energie welke nodig is voor traditionele verpakkingsmaterialen zoals karton, hout, stro en kurk.

De voordelen van een Thermobox 

Tempex is een soort kunststof dat is samengesteld uit koolwaterstofdeeltjes op petroleumbasis dat voor 98% bestaat uit lucht. Deze substantie kan samengeperst of gevormd worden tot verpakkings- en verzendcontainers, bouwisolatie en voedselopslag containers.

Dit schuim krijgt mede dankzij het productieproces een consistente en uniforme structuur cellen, waardoor het stevig en robuust is.

EPS dozen met deksel Vervoer in gekoelde logistiek

Het vervoer van goederen in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een kritisch onderdeel van de gekoelde logistiek en is prominent aanwezig in de diverse logistieke schakels. Behoorlijk gekoeld vervoer neemt veel van de mogelijke drempels voor de verkoop voor detailhandelaars en producenten weg.

EPS dozen met deksel Voor Transport

EPS dozen met deksel (of eps piepschuim dozen) voor geconditioneerd vervoer

Wat is geconditioneerd transport?

Het versturen van bederfelijke waren die in een gekoelde omgeving wordt geconditioneerd transport genoemd.

Om waren van de ene plaats naar de andere plaats te brengen, wordt bij geconditioneerd transport de temperatuur beheerst.|De temperatuur wordt beheerst wanneer geconditioneerd transport wordt gebruikt om waren van de ene plaats naar de andere plaats te brengen.

De hoge verhouding tussen sterkte en gewicht van dit materiaal is een van de cruciale pluspunten. Piepschuim is heel duurzaam en stevig, maar bestaat toch grotendeels uit lucht. Dit resulteert in een zeer licht gewicht. Dankzij deze lichte en luchtige consistentie kan polystyreenschuim simpel in verscheidene producten worden gegoten of gevormd. Het kan gesneden worden om dit te passen in de holtes van een muur of gevormd in aangepaste containers voor verpakking en verzending zoals bijvoorbeeld geïsoleerde boxen. Je kunt zelfs gemakkelijk stroken piepschuim snijden met een hobbymesje in plaats van met professioneel stuk gereedschap of in plaats van zagen.

Dankzij de vele luchtholtes van polystyreenschuim heeft dit materiaal een natuurlijk schokabsorberend vermogen. Daardoor is polystyreenschuim de beste keuze voor vooral het beschemen van onder andere producten die kunnen breken en bederven tijdens de verzending.

Verscheidene producenten bedenken aangepaste verpakkingscontainers die het risico op beschadiging van apparatuur tot het minimale doen verlagen. Tevens zijn deze verpakkingscontainers in staat om schokken en stoten te absorberen wanneer de doos tijdens bijvoorbeeld de verzending valt. Dankzij het sterke punt om de producten tegen beschadiging te beschermen, wordt polystyreenschuim tevens ook wel ingezet voor verpakkingskarren en eierkratten te maken. Dat is een geschikter alternatief dan de gewone kartonnen doos.

{ kunnen goed tegen vocht. Deze piepschuim dozen het product tegen aanraking met regen en verschillende bronnen vocht. Als deze doosjes piepschuim worden gebruikt voor het verzenden en verpakken van producten, resulteert dit in diverse voordelen ten opzichte van de typische kartonnen doos. Het kan voedsel of dranken vasthouden en zal zeker niet gaan lekken of door de wanden van de container dringen. Dit is waarom zijn Piepschuim boxen mega gewild.

De vochtbestendigheid van polystyreenschuim brengt het veel voordelen ten opzichte van standaard glasvezelisolatie als dit gebruikt wordt als bouwisolatie.

In tegenstelling tot glasvezel gaat het schuim niet gaan schimmelen, rotten of ten kostte van de effectiviteit gaan wanneer het aan vocht wordt onderworpen.

Nog een ander onmisbaar voordeel van de Tempex bak is dat het kan dienen als een effectieve isolator. Als dit polystyreenschuim wordt ingezet als de opslag van etenswaren, houdt dit materiaal warme levensmiddelen warm en natuurlijk koude levensmiddelen koud gedurende de levering van een eettent aan de bestemming van de besteller. Het piepschuim kan ook worden gebruikt om bijvoorbeeld een vriezer of koelbox van isolatiemateriaal te voorzien, waardoor het een uitermate geschikt materiaal is voor piepschuim koelboxen.

Dankzij dit materiaal zijn veel grotere thermische weerstand dan standaard glasvezelbatjes of dekens kan het goed als bouwisolatie worden gebruikt. Dit draagt bij aan het maximaliseren van de energie-efficiëntie van de structuur en de de kosten voor energie zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of Thermoboxen wordt vaak gebruikt als verpakkingsmateriaal. Piepschuim wordt meestal gebruikt in de voedings- en verpakkingsindustrie vanwege de geweldige isolerende kwaliteiten. Draagbare koelers van piepschuim worden ook veel gebruikt om drinken en voedingsmiddelen tijdens het langer koel en vers houden.

Miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos creëren een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid externe warmte aanzienlijk wordt terug gedrongen{ tot een minimum}. Deze eigenschap zorgt ervoor dat de temperatuur in de doos constant blijft.

Thermobox Kopen in Veldhuizen

Beschermt de producten
Styrofoam heeft een uitstekend schokabsorberende vermogen, waardoor het bestand is tegen druk.

Styrofoam is duurzaam
EPS dozen met deksel zijn stevig en duurzaam, waardoor ze uitermate geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van koelverse levensmiddelen en andere diverse artikelen. Piepschuim is bestand tegen vocht, waardoor een goede hygiëne gewaarborgd is.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Piepschuim bestaat voor 98% uit lucht, waardoor het uitermate geschikt is voor leveringsdoeleinden. Daardoor is het onwijs licht van gewicht en voegt het geen gewicht toe aan het eindproduct.

Het isoleert de bestelling
In vergelijking met de gemiddelde kartonnen doos dragen de thermische isolatie-eigenschappen van styrofoam bij tot aan de conservering van etenswaren in de hele distributieketen.

Omdat piepschuimdozen een uitstekende isolator zijn, worden ze in enorme hoeveelheden gebruikt in een verscheidenheid aan industrieën. Hieronder beschrijven we hoe ze in divevrse branches worden gebruikt.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Styrofoam heeft uitstekende isolerende eigenschappen in de levensmiddelenindustrie. Om deze reden worden piepschuim dozen veel gebruikt bij de opslag van producten en het versturen van koelverse groenten, maar ookbijvoorbeeld gevogelte. Het isoleert het eten voor meerdere uren tegen de warmte van buitenaf. Daardoor wordt voorkomen dat eten zal gaan rotten of bederven als gevolg van een buitentemperatuursstijging. Deze containers zijn ook bestand tegen hoge druk. Daardoor zijn deze dozen perfect voor het verzenden van etenswaren. Daarnaast zijn ze ook licht van gewicht, dit makkelijker te vervoeren is.

Verpakkingsindustrie
Naast de levensmiddelenindustrie hebben piepschuimdozen een ruim scala aan toepassingen in de verpakkingsindustrie. Omdat deze piepschuimdozen

Vervoer Dranken met koeldozen

Ook bepaalde dranken moeten gekoeld worden getransporteerd, vooral indien deze iets bevatten dat kan verzuren of bederven. Voorbeelden zijn Zuivel, wijn, bier en andere temperatuurgevoelige producten moeten absoluut in een gekoelde wagen worden getransporteerd.

Bloemen kunnen ook met eps piepschuim dozen getransporteerd worden

Als u wilt dat uw bloemen in perfecte staat aankomen op hun bestemming, dan is het van cruciaal belang dat deze worden verzonden in een temperatuur gecontroleerde omgeving. Bloemen vergaan in de verkeerde omstandigheden, dus zodra deze geplukt en verzonden zijn, is het van belang dat de temperatuur gedurende het verschepen te handhaven om de levensduur van de bloemen te verlengen.

EPS dozen met deksel, ideaal voor kaarsen

Kaarsen moeten, net zoals voedingsmiddelen, dranken en medische producten, in gekoelde wagens worden vervoerd om hun kwaliteit en structuur te behouden. Ze kunnen namelijk smelten.

Grote hoeveelheden vloeistoffen

Er is zeker geen ruimte voor fouten voor het vervoer van grote hoeveelheden vloeistoffen. Bij het transporteren van chemicaliën, pulp of andere oplosmiddelen zeker niet. Al deze grote hoeveelheden vloeistoffen moeten absoluut gekoeld worden vervoerd.

Vervoer Verf met koeldozen

Om zijn integriteit te waarborgen, moet verf in gekoelde vrachtwagens vervoerd worden.

Vervoer gevaarlijke grondstoffen met koeldozen

De voorschriften moeten echt tot op de letter gevolgd worden, als u iets verzuurt dat ontvlambaar of giftig is. Gevaarlijke en ontvlambare grondstoffen moeten op een precieze temperatuur worden vervoerd om ernstige ongelukken te voorkomen.

Tabaksproducten

Tabaksproducten, zoals sigaretten en sigaren, zijn niet bestand tegen het hoge vochtgehalte of tegen hitte. Voor het voorkomen van bederf, moeten bederfelijke producten zoals sigaretten en andere tabaksproducten te allen tijde gekoeld worden vervoerd.

Kauwgom

Onze Kwaliteiten

Producent in Nederland met maar liefst 45 jaar ervaring

98% leveringen worden op tijd geleverd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de passende prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl per email

In 92% van de Piepschuim doos offertes zijn we succesvol gebleken

Thermobox Prijsopgave Ontvangen

Uw koeldoos prijsopgave in 1 werkdag in de mailbox ontvangen. Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
EPS dozen met deksel Voor Transport

Wat houdt gekoelde logistiek in?

Een temperatuur gecontroleerde supply chain wordt meestal aangeduid als koude keten supply chain. Bij het produceren van klimaatgevoelige waren is een speciale logistiek nodig om te garanderen dat de waren de eindconsument in de gewenste staat bereiken. Een "koude" keten is een vereiste om dit mogelijk te maken.

Deze goederenbeheersprocessen, ook wel koelketenlogistiek of chill chain logistics genoemd, hebben als doel dat het vervoer van waren zo veilig mogelijk kan gebeuren. Als dit goed wordt uitgevoerd, kan de koelketenlogistiek de houdbaarheid van goederen verlengen met soms maanden of zelfs jaren.
Het is van cruciaal belang dat ieder onderdeel van de toeleverketen de optimale temperatuur behoudt. En vooral omdat in een dergelijke ”keten” behoorlijk veel schakels zijn betrokken, moet iedere schakel een gunstige omgeving bieden voor de waren die kunnen bederven in kwestie.

Getransporteerde bederfelijke waren worden onbruikbaar wanneer een schakel faalt: de temperatuur wordt dus te warm of te koud. Wanneer dit toch gebeurt, kan dit resulteren in behoorlijke verliezen voor zowel ondernemingen als logistieke ondernemingen.

Aangezien behoorlijk veel producenten dagelijks enorme hoeveelheden aan temperatuur gecontroleerde goederen fabriceren, is het van cruciaal belang dat de koude bevoorradingsketen in stand wordt gehouden.

Naast de financiële zorgen zijn er ernstige gevolgen voor de de gezondheid en veiligheid wanneer temperatuur gecontroleerde vracht niet met veel zorg wordt gecontroleerd en op de juiste manier wordt verplaatst.

Als de temperatuur te hoog oploopt, dan zal bij het vervoer van diepvriesproducten het voedsel ontdooien.
Het kan zijn dat temperatuurschommelingen ertoe leiden dat het bevroren eten tijdens het vervoer verscheidene keren ontdooit en opnieuw bevriest. Als het vervolgens de eindconsument bereikt, kan dat een negatieve impact hebben op diens gezondheid.

EPS dozen met deksel Vervoer in gekoelde logistiek

Het vervoer van goederen in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een kritisch onderdeel van de gekoelde logistiek en is prominent aanwezig in de diverse logistieke schakels. Behoorlijk gekoeld vervoer neemt veel van de mogelijke drempels voor de verkoop voor detailhandelaars en producenten weg.

Logistieke ondernemingen en expediteurs moeten bijvoorbeeld voldoen aan de verplichte en praktische behoeften van de verzenders bij het vervoer van gekoelde waren.

Rederijen en expediteurs zijn niet alleen verplicht aan het op een vereiste temperatuur houden van transporten, maar ook met bijvoorbeeld de implicaties van grensovergangen. Vrij veel waren die gekoeld worden getransporteerd, zoals farmaceutische producten, voedingsmiddelen en tabak, zijn onderworpen aan stricte import- en exportvoorschriften. Rederijen en expediteurs zijn verplicht om bij het verzenden van deze waren de procedurele voorschriften en benodigde documenten in acht nemen.