Piepschuim dozen Kopen

Koop in NL gefabriceerde piepschuim dozen in Veldhuizen (Utrecht)

Piepschuim dozen Bestellen voor Veldhuizen (Utrecht)

Wij zijn een NL producent van piepschuim dozen en eps piepschuim dozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Veldhuizen, maar ook in Vleuten, Harmelen, Heeswijk, Montfoort, IJsselstein, Utrecht, Woerden, Heemstede, Nieuwegein, Breukelen.

piepschuim dozen kopen

Eigenschappen van onze Piepschuim dozen

De piepschuim dozen zijn gemaakt uit

De piepschuim dozen beschermen tegen alle weersomstandigheden

Onze piepschuim dozen zijn waterbestendig 

Onze piepschuim dozen hebben een goede temperatuurbeveiling

Waarom kiezen voor Piepschuim-dozen.nl?

Nederlandse Producent met maar liefst 45 jaar ervaring

98 uit 100 leveringen worden op de beloofde tijd geleverd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de passende prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl per email

In 92% van de Piepschuim doos offerte aanvragen zijn we succesvol gebleken

Thermobox bestellen met 15% korting! Maak gebruik van de code: KNSXLF2022.

Uw piepschuim doos bestellen kan alleen deze maand met 15% extra korting. Wacht niet langer. 

Piepschuim dozen Voor Transport

Piepschuim dozen

Polystyreen wordt gebruikt om piepschuim te maken. Het kunststof Polystyreen wordt best lang beschouwd als het meest gunstige verpakkingsmateriaal vanwege haar thermische isolatie-eigenschappen en zijn ideale lage gewicht. Alsmede de mogelijkheid om de vorm op maat te maken.

Thermobox is een geweldig kosten-effectieve, lichtgewicht en stevig verpakkingsmateriaal dat kan worden gebruikt voor het verpakken en versturen van bederfelijke producten.

Het gebruik van Piepschuim dozen voor het inpakken van goederen heeft de kosten van verzending en verpakking fors doen dalen. Dit komt doordat de energie die nodig is voor de productie en het transport van EPS veel lager is dan die welke nodig is voor klassieke verpakkingsmaterialen zoals hout, stro, karton en kurk.

De voordelen van een Thermobox 

is een soort plastic dat bestaat uit koolwaterstofdeeltjes op petroleumbasis die zijn doordrenkt met lucht. Deze substantie kan worden samengeperst of gevormd tot containers voor verpakking en verzending, bouwisolatie en voedselopslag containers.

Het schuim krijgt dankzij het productieproces een consistente en uniforme celstructuur, waardoor het stevig en robuust is.

Piepschuim dozen Transport in gekoelde logistiek

Het transport van waren in een temperatuurgevoelige omgeving is een kritisch onderdeel van de gekoelde logistiek en is vooraanstaand aanwezig in de logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Adequaat gekoeld transport neemt veel van de mogelijke drempels voor de verkoop voor fabrikanten, producenten en detailhandelaars weg.

Logistieke ondernemingen en expediteurs moeten bijvoorbeeld zich houden aan de verplichte en praktische behoeften van de verzenders bij het transport van gekoelde goederen.

Rederijen en expediteurs moeten niet alleen voldoen aan het op een vereiste temperatuur houden van transporten, maar ook met bijvoorbeeld de implicaties van grensovergangen. Vrij veel goederen die gekoeld worden getransporteerd, zoals farmaceutische goederen, voedingsmiddelen en tabak, zijn onderworpen aan stricte import- en exportvoorschriften. Vrachtbedrijven en expediteurs zijn verplicht om bij het verzenden van deze goederen de procedurele voorschriften en nodige documentatie in acht nemen.

Piepschuim dozen Voor Transport

Piepschuim dozen (of eps piepschuim dozen) voor geconditioneerd transport

Wat betekent koeltransport?

Het versturen van waren die in een gekoelde omgeving noemt men koeltransport.

Om goederen van de ene plek naar de andere plek te transporteren, wordt bij koeltransport de temperatuur gecontroleerd.|De temperatuur wordt gecontroleerd wanneer koeltransport wordt gebruikt om goederen van de ene plek naar de andere plek te transporteren.

De hoge verhouding tussen gewicht en sterkte van dit materiaal is één van de belangrijkste pluspunten. Polystyreenschuim is heel erg duurzaam en stevig, maar bestaat toch grotendeels uit lucht. Dit zorgt voor een enorm licht gewicht. Dankzij deze lichte en luchtige consistentie kan dit materiaal makkelijk in verschillende goederen worden gevormd en/of gegoten. Dit materiaal kan worden gesneden om te passen in de holtes van een muur of gevormd in aangepaste containers voor verpakking en verzending zoals bijvoorbeeld geïsoleerde boxen. Vellen piepschuim kunnen worden gesneden met een simpel hobbymesje in plaats van een professioneel stuk gereedschap of in plaats van zagen.

Dankzij de vele luchtholtes van piepschuim heeft dit materiaal een natuurlijk schokabsorberend vermogen. Daardoor is piepschuim een uitstekende keuze voor vooral de bescherming van onder andere breekbare en bederfelijke producten tijdens het transport.

Diverse fabrikanten ontwikkelen aangepaste containers voor verpakken die het risico op beschadiging van apparatuur tot het minimale beperken. Tevens hebben deze verpakkingscontainers het vermogen om schokken en stoten te absorberen als de doos tijdens bijvoorbeeld het verzenden valt. Gezien zijn vermogen om de goederen tegen beschadiging te beschermen, wordt dit materiaal ook wel gebruikt om vleesverpakkingskarren en kratten voor eieren te maken. Dat is een veel beter alternatief voor de standaard kartonnen doos.

{ zijn ook enorm goed bestand tegen vocht. Deze piepschuim doosjes beschermen het product tegen aanraking met regen en andere bronnen vocht. Als deze doosjes piepschuim worden gebruikt voor verzending en verpakking, resulteert dit in een voordeel in vergelijking met de typische kartonnen doos. Het kan namelijk etenswaren of dranken vasthouden en zal zeker niet gaan lekken of door de wanden van de container dringen. Om deze reden zijn EPS piepschuim dozen enorm populair.

De vochtbestendigheid van dit schuim geeft het materiaal veel voordelen in vergelijking met standaard glasvezelisolatie als het materiaal gebruikt wordt als bouwisolatie.

In tegenstelling tot glasvezel gaat het polystyreenschuim niet gaan schimmelen, rotten of aan effectiviteit inboeten wanneer het aan vocht wordt blootgesteld.

Een ander belangrijk voordeel van de Piepschuim box is dat het als effectieve isolator kan dienen. Als dit piepschuim wordt ingezet als de opslag van voedsel, houdt dit materiaal warme voedingsmiddelen warm en koude voedingsmiddelen koud gedurende de levering van een eettent aan de bestemming van de bestelling. Dit schuim kan ook worden gebruikt om bijvoorbeeld een koelbox of vriezer te isoleren, waardoor het een uitermate geschikt materiaal is voor piepschuim koelboxen.

Dankzij dit materiaal zijn veel grotere thermische weerstand dan standaard glasvezelbatjes of dekens kan het goed als bouwisolatie worden gebruikt. Dit helpt om de energie-efficiëntie te maximaliserenen de energierekeningen zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of Tempex dozen worden vaak gebruikt als verpakkingsmateriaal. Piepschuim wordt vaak gebruikt in de voedings- en verpakkingsindustrie vanwege de geweldige isolerende kwaliteiten. Draagbare koelers van piepschuim worden ook vaak gebruikt om drinken en voedingsmiddelen gedurende het langer koel en vers houden.

Meerdere miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos zorgen voor een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid externe warmte behoorlijk wordt beperkt. Deze eigenschap zorgt dat in de doos, de temperatuur constant blijft.

Thermobox Kopen in Veldhuizen

Beschermt de goederen
Piepschuim heeft een geweldig schokabsorberende vermogen, waardoor het bestand is tegen druk.

Piepschuim is duurzaam
Piepschuim dozen zijn stevig en duurzaam, waardoor deze uitermate geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van verse voedingsmiddelen en andere producten. Piepschuim is bestand tegen vocht, waardoor een goede hygiëne gewaarborgd zal worden.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Dit materiaal bestaat voor 98% uit lucht, waardoor het uitermate geschikt is voor leveringsdoeleinden. Doordat het onwijs licht van gewicht is en het geen gewicht toevoegt aan het totale product is dit een gigantisch voordeel.

Het isoleert de bestelling
In tegenstelling tot de gemiddelde kartonnen doos dragen de thermische isolatie-eigenschappen van styrofoam bij tot aan de conservering van voedsel in de gehele distributieketen.

Doordat piepschuimdozen een uitstekende isolator zijn, worden ze in enorme hoeveelheden gebruikt in een verscheidenheid van industrieën. Hieronder beschrijven we hoe ze in verscheidene industrieën worden gebruikt.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Piepschuim heeft heeft isolerende eigenschappen die nodig zijn in de voedingsmiddelenindustrie. Om deze reden worden piepschuim dozen vaak gebruikt bij de opslag van goederen en de verzending van verse groenten en gevogelte. Het isoleert het voedsel voor meerdere uren tegen de warmte van buitenaf. Daardoor wordt voorkomen dat voedsel zal gaan bederven of rotten als gevolg van een buitentemperatuursstijging. Deze containers zijn ook bestand tegen hoge druk. Daardoor zijn de styrofoam dozen perfect voor het verzenden van levensmiddelen. Daarnaast zijn ze ook licht van gewicht, dit makkelijker te vervoeren is.

Verpakkingsindustrie
Naast de voedingsmiddelenindustrie hebben piepschuimdozen een breed scala aan toepassingen in de verpakkingsindustrie. Omdat deze dozen

Transporteer Dranken met piepschuim dozen

Ook bepaalde dranken moeten gekoeld worden getransporteerd, zeker alsiets bevatten dat zou kunnen verzuren of bederven. Voorbeelden zijn Zuivelproducten, bier, wijn en andere temperatuurgevoelige producten moeten absoluut in een koelwagen worden getransporteerd.

Bloemen kunnen ook met eps piepschuim dozen getransporteerd worden

Als u wilt dat bloemen in perfecte staat arriveren op de plek van bestemming, dan is het onwijs belangrijk dat deze verzonden worden in een omgeving waar de temperatuur gecontroleerd wordt. Bloemen vergaan namelijk bij verkeerde omstandigheden, dus zodra deze geplukt en verstuurd zijn, is het noodzakelijk om de temperatuur gedurende het verschepen te handhaven om de levensduur van de bloemen te verlengen.

Piepschuim dozenzijn ideaal voor kaarsen

Ook kaarsen moeten, net zoals levensmiddelen, dranken en medische goederen, in koelcontainers worden vervoerd om hun kwaliteit en structuur niet te verliezen. Ze zijn immers gemaakt om te kunnen smelten.

Bulk vloeibare middelen

Er is zeker geen ruimte voor fouten voor het transport van bulk vloeibare middelen. Bij het vervoeren van chemicaliën, pulp of andere oplosmiddelen zeker niet. Al deze bulk vloeibare middelen moeten absoluut gekoeld worden verzonden.

Vervoer Verf met piepschuim dozen

Voor het waarborgen van haar integriteit, moet dus ook verf in koelwagens getransporteerd worden.

Vervoer gevaarlijke grondstoffen met piepschuim dozen

Wanneer u van plan bent iets te verzuren dat giftig of ontvlambaar is, moet u alle voorschriften 100% volgen. Gevaarlijke en ontvlambare grondstoffen moeten op een precieze temperatuur worden vervoerd om ernstige incidenten te voorkomen.

Sigaren

Sigaren en sigaretten of andere tabaksproducten, kunnen niet tegen het hoge vochtgehalte of de hitte. Om bederf te voorkomen, moeten goederen die kunnen bederven zoals sigaretten en andere tabaksproducten te allen tijde gekoeld worden vervoerd.

Kauwgom

Waarom kiezen voor Piepschuim-dozen.nl?

Nederlandse Producent met maar liefst 45 jaar ervaring

98 uit 100 leveringen worden op de beloofde tijd geleverd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de passende prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl per email

In 92% van de Piepschuim doos offerte aanvragen zijn we succesvol gebleken

Thermobox Prijsopgave Ontvangen

Uw piepschuim doos offerte in maximaal 24 uur in de mailbox bezorgd. Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
Piepschuim dozen Voor Transport

De betekenis van gekoelde logistiek

Een temperatuur gecontroleerde supply chain wordt meestal aangeduid als koude keten supply chain. Bij maken van klimaatgevoelige goederen is een speciale logistiek nodig om te garanderen dat de goederen de eindconsument in perfecte staat bereiken. Een "koude" keten is een vereiste om dit te verwezenlijken.

Bij het transport van diepvriesproducten, zoals bijvoorbeeld voedingsmiddelen, zal het voedsel bijvoorbeeld ontdooien als de temperatuur oploopt.
Het kan zijn dat temperatuurschommelingen ertoe leiden dat het bevroren voedsel tijdens de reis verschillende malen ontdooit en opnieuw bevriest. Wanneer het vervolgens de eindconsument bereikt, kan dat een behoorlijk negatieve impact hebben op diens gezondheid.

Piepschuim dozen Transport in gekoelde logistiek

Het transport van waren in een temperatuurgevoelige omgeving is een kritisch onderdeel van de gekoelde logistiek en is vooraanstaand aanwezig in de logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Adequaat gekoeld transport neemt veel van de mogelijke drempels voor de verkoop voor fabrikanten, producenten en detailhandelaars weg.

Logistieke ondernemingen en expediteurs moeten bijvoorbeeld zich houden aan de verplichte en praktische behoeften van de verzenders bij het transport van gekoelde goederen.

Rederijen en expediteurs moeten niet alleen voldoen aan het op een vereiste temperatuur houden van transporten, maar ook met bijvoorbeeld de implicaties van grensovergangen. Vrij veel goederen die gekoeld worden getransporteerd, zoals farmaceutische goederen, voedingsmiddelen en tabak, zijn onderworpen aan stricte import- en exportvoorschriften. Vrachtbedrijven en expediteurs zijn verplicht om bij het verzenden van deze goederen de procedurele voorschriften en nodige documentatie in acht nemen.