EPS dozen Bestellen

EPS dozen Bestellen Heemstede regio Utrecht - Binnen 24 uur offerte ontvangen in mailbox

EPS dozen Kopen in Heemstede (Utrecht)

Wij zijn een Nederlandse producent van eps dozen met deksel en eps piepschuim dozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Heemstede, maar ook in Houten, Nieuwegein, Vianen, Utrecht, Bunnik, IJsselstein, Odijk, Veldhuizen, De Bilt, Zeist.

piepschuim dozen kopen

Kenmerken van onze EPS dozen

Onze eps dozen met deksel zijn gemaakt uit

Onze eps dozen met deksel beschermen tegen alle weersomstandigheden

De eps dozen met deksel zijn waterbestendig 

De eps dozen met deksel hebben een goede bescherming tegen temperatuurwisselingen

De Kwaliteiten van Piepschuim-dozen.nl

Producent in Nederland met ruim 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98 uit 100 leveringen zijn op tijd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de passende prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl per email

In maar liefst 92% van de Piepschuim doos prijsaanvragen is Piepschuim-dozen.nl succesvol gebleken

Koeldoos bestellen met 15% korting! Gebruik de code: KNSXLF2022.

Uw piepschuim doos kopen kan alleen nog deze week met 15% extra korting. Wacht niet langer. 

EPS dozen Voor Transport

EPS dozen

Polystyreen wordt gebruikt om piepschuim te maken. Dit thermoplastische polymeer wordt al best lang beschouwd als het meest gunstige verpakkingsmiddel wegens de thermische isolatie-eigenschappen en zijn ideale lichte gewicht. Alsmede de optie om de vorm op maat te creëren.

Koeldoos is een geweldig kosten-effectieve, lichtgewicht en stevig verpakkingsmateriaal dat veelal wordt toegepast voor het verpakken en verzenden van zelfs bederfelijke producten.

Het gebruik van EPS dozen voor het inpakken van levensmiddelen zorgt er voor dat de kosten van verzending en verpakking aanzienlijk laten dalen. Dit komt doordat de energie die nodig is voor de productie en het vervoer van EPS veel lager uitvalt dan de energie welke nodig is voor klassieke verpakkingsmaterialen zoals karton, hout, stro en kurk.

De voordelen van een Koeldoos 

Tempex is een soort kunststof dat bestaat uit koolwaterstofdeeltjes op petroleumbasis doordrenkt zijn met lucht. Deze substantie kan gevormd of samengeperst worden tot verpakkings- en verzendcontainers, bouwisolatie en voedselopslag containers.

Dit schuim krijgt dankzij het productieproces een consistente en uniforme celstructuur, waardoor het stevig en robuust is.

EPS dozen Transport in gekoelde logistiek

Het vervoer van producten in een temperatuurgevoelige omgeving is een substantieel onderdeel van de gekoelde logistiek en is vooraanstaand aanwezig in de diverse logistieke schakels. Adequaat gekoeld vervoer neemt veel van de mogelijke drempels voor de verkoop voor fabrikanten, producenten en detailhandelaars weg.

EPS dozen Voor Transport

EPS dozen (ook wel eps piepschuim dozen) voor gekoeld vervoer

Wat betekent gekoeld vervoer?

Het versturen van bederfelijke waren die kunnen bederven in een gekoelde omgeving wordt gekoeld vervoer genoemd.

Om waren van de ene locatie naar de andere locatie te transporteren, wordt bij gekoeld vervoer de temperatuur gecontroleerd.|De temperatuur wordt gecontroleerd wanneer gekoeld vervoer wordt gebruikt om waren van de ene locatie naar de andere locatie te transporteren.

De hoge verhouding tussen gewicht en sterkte van polystyreenschuim is één van de belangrijkste voordelen. Polystyreenschuim is enorm duurzaam en stevig, maar toch bestaat dit materiaal grotendeels uit lucht. Dit resulteert in een enorm licht gewicht. Door deze luchtige en lichte consistentie kan dit materiaal makkelijk in diverse producten worden gegoten of gevormd. Het materiaal kan worden gesneden om dit te passen in de holtes van een wand of in geperste vorm in aangepaste verzend- en verpakkingscontainers zoals geïsoleerde dozen. Je kunt zelfs eenvoudig stukjes piepschuim snijden met een keukenmesje in plaats van met complexer gereedschap of in plaats van zagen.

Door de vele luchtholtes van piepschuim heeft dit materiaal een van nature schokabsorberend vermogen. Daardoor is het materiaal de beste keuze voor het beschemen van onder andere producten die kunnen breken en bederven tijdens het vervoer.

Veel producenten ontwikkelen aangepaste verpakkingscontainers die risico op beschadiging van apparaten tot een minimum beperken. Daarbij hebben deze verpakkingscontainers het vermogen om schokken en stoten te absorberen wanneer de doos tijdens het verzenden valt. Wegens het sterke punt om deze producten tegen beschadiging te beschermen, wordt dit materiaal ook wel gebruikt om verpakkingskarren en eierkratten te maken. Dit is een doeltreffender alternatief voor de veel gebruikte doos van karton.

{ kunnen uitstekend tegen vocht. Dit schuim beschermt het betreffende product tegen aanraking met regen, maar ook andere vormen van vocht. Zodra deze piepschuim dozen worden ingezet voor het verzenden en verpakken van producten, resulteert dit in verscheidene voordelen ten opzichte van de normale doos van karton. Deze piepschuim doosjes kunnen namelijk voedsel of drankjes vasthouden en zal zeker niet gaan lekken en ook niet door de wanden van de container dringen. Om deze reden zijn EPS piepschuim dozen erg populair.

De bestendigheid tegen vocht van dit schuim brengt het materiaal vele voordelen ten opzichte van glasvezelisolatie als het materiaal gebruikt zal worden als bouwisolatie.

Het schuim gaat in tegenstelling tot glasvezel niet gaan schimmelen, rotten of aan effectiviteit inboeten wanneer dit aan vocht wordt onderworpen.

Nog een ander niet te missen voordeel van de Thermobox piepschuim is dat het kan functioneren als een effectieve isolator. Zodra dit schuim zal worden gebruikt voor het opslaan van voedingsmiddelen, houdt dit materiaal warme etenswaren warm en natuurlijk koude etenswaren koud tijdens de levering van een restaurant aan de eindbestemming van de besteller. Dit schuim kan ook worden ingezet om een vrieskist of koelbox van isolatiemateriaal te voorzien, waardoor het een geschikt materiaal is voor piepschuim koelboxen.

Dankzij zijn veel grotere thermische weerstand dan balletjes of dekens van glasvezel kan het goed als bouwisolatie worden gebruikt. Dit draagt bij aan het maximaliseren van de energie-efficiëntie van de structuur om zo de de kosten voor energie zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of -boxen wordt vaak gebruikt als verpakkingsmateriaal. Piepschuim wordt vaak gebruikt in de voedings- en verpakkingsindustrie wegens de geweldige isolerende kwaliteiten. Draagbare piepschuimkoelers worden ook veel ingezet om drinken en voedsel gedurende langere tijd vers en koel te houden.

Miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos zorgen voor een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid externe warmte die in contact komt met de inhoud van de doos, aanzienlijk zal worden beperkt. Dit kenmerk zorgt ervoor dat de temperatuur in de doos constant blijft.

Koeldoos Kopen in Heemstede

Bescherming van de betreffende producten
Door het uitstekende schokabsorberende vermogen is Styrofoam het materiaal bestand tegen druk.

Het is duurzaam
EPS dozen zijn stevig en duurzaam, waardoor ze geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van verse etenswaren en andere diverse producten. Polystyreenschuim is bestand tegen vocht, waardoor een goede hygiëne niet in gevaar komt.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Styrofoam bestaat voor 98% uit luchten is om deze reden geschikt is voor leveringsdoeleinden. Daardoor is het onwijs licht en voegt het geen gewicht toe aan het eindproduct.

Isoleert de bestelling
In vergelijking met de normale doos van karton dragen de thermische isolatie-eigenschappen van piepschuim bij tot het conserveren van voedingsmiddelen in de algehele distributieketen.

Piepschuimdozen worden in enorme hoeveelheden in verschillende industrieën, omdat dit materiaal een uitstekende isolator is. Hieronder beschrijven wij hoe ze gebruikt worden in diverse industrieën.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Styrofoam heeft heeft isolerende eigenschappen die nodig zijn in de levensmiddelenindustrie. Daarom worden deze dozen veel ingezet bij het opslaan van producten en het verzenden van verse groenten en gevogelte. Het isoleert voedsel urenlang tegen de hitte van buitenaf. Hierdoor wordt voorkomen dat voedsel zal gaan rotten of bederven als gevolg van een stijging van de buitentemperatuur. Deze containers zijn ook bestand tegen hoge druk. Daardoor zijn de piepschuim dozen ideaal voor het verzenden van voedingsmiddelen. Ze zijn ook licht van gewicht, waardoor de verpakkingen gemakkelijker te vervoeren zijn.

Verpakkingsindustrie
Naast de levensmiddelenindustrie hebben piepschuim dozen een breed scala aan toepassingen in de industrie voor verpakken. Omdat de dozen

Vervoer Dranken met eps dozen met deksel

Ook verschillende dranken zullen gekoeld moeten worden vervoerd, zeker wanneer zeiets bevatten dat zou kunnen verzuren of bederven. Zuivelproducten, bier, wijn en andere temperatuurgevoelige producten moeten absoluut in een koelvrachtwagen worden vervoerd.

Bloemen kunnen ook met eps piepschuim dozen vervoerd worden

Mocht u willen dat bloemen in de gewenste staat arriveren op hun bestemming, dan is het enorm belangrijk dat deze worden verzonden in een temperatuur gecontroleerde omgeving. Bloemen vergaan namelijk in de ongewenste omstandigheden, dus eens deze geplukt en verscheept zijn, is het van belang dat de temperatuur tijdens het versturen te handhaven om de houdbaarheid te verlengen.

EPS dozen, ideaal voor kaarsen

Ook kaarsen moeten, net als levensmiddelen, dranken en medische producten, in koelwagens worden vervoerd om de kwaliteit en structuur niet te verliezen. Deze producten zijn immers gemaakt om te smelten.

Grote hoeveelheden vloeistoffen

Er is absoluut geen ruimte voor fouten bij vervoer van grote hoeveelheden vloeistoffen. En vooral niet bij het vervoer van pulp, chemicaliën of andere oplosmiddelen. Al deze grote hoeveelheden vloeistoffen moeten absoluut gekoeld worden verzonden.

Transporteer Verf met eps dozen met deksel

Voor het waarborgen van zijn integriteit, moet verf in gekoelde wagens vervoerd worden.

Transporteer gevaarlijke producten met eps dozen met deksel

Zodra u van plan bent iets te verzuren dat giftig of ontvlambaar is, moet u alle aanwezige voorschriften tot in detail volgen. Gevaarlijke en giftige producten moeten op een precieze temperatuur worden verscheept om ongelukken te voorkomen.

Tabaksproducten

Sigaren en sigaretten of andere tabaksproducten, kunnen niet tegen het hoge vochtgehalte of tegen hitte. Om bederf te voorkomen, is het belangrijk dat bederfelijke producten zoals tabaksproducten altijd gekoeld vervoerd worden.

Kauwgom

De Kwaliteiten van Piepschuim-dozen.nl

Producent in Nederland met ruim 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98 uit 100 leveringen zijn op tijd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de passende prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl per email

In maar liefst 92% van de Piepschuim doos prijsaanvragen is Piepschuim-dozen.nl succesvol gebleken

Koeldoos Offerte Ontvangen

Uw piepschuim doos offerte in 1 werkdag in uw email-box ontvangen. Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
EPS dozen Voor Transport

Wat betekent gekoelde logistiek?

Een temperatuur gecontroleerde logistiek wordt veelal aangeduid als koude keten supply chain. Bij de productie van klimaatgevoelige waren is een bijzondere logistiek vereist om te verzekeren dat de waren de eindgebruiker in perfecte staat bereiken. Een "koude" keten is nodig om dit te verwezenlijken.

Bij vervoer van diepvriesproducten, zoals voedsel, zal het voedsel ontdooien wanneer de temperatuur te hoog oploopt.
Het kan zijn dat temperatuurschommelingen ertoe leiden dat het bevroren voedsel tijdens het transport diverse malen ontdooit en opnieuw zal bevriezen. Als het vervolgens de eindconsument bereikt, zou dat een negatief effect hebben op de eindconsument zijn gezondheid.

EPS dozen Transport in gekoelde logistiek

Het vervoer van producten in een temperatuurgevoelige omgeving is een substantieel onderdeel van de gekoelde logistiek en is vooraanstaand aanwezig in de diverse logistieke schakels. Adequaat gekoeld vervoer neemt veel van de mogelijke drempels voor de verkoop voor fabrikanten, producenten en detailhandelaars weg.

Logistieke ondernemingen en bevrachters moeten rekening houden met de wettelijke en praktische behoeften van de afzenders bij het vervoer van gekoelde waren.

Rederijen en bevrachters moeten niet alleen rekening houden met het op een vereiste temperatuur houden van transporten, maar ook met de implicaties van grensovergangen. Vrij veel waren die gekoeld moeten worden vervoerd, zoals farmaceutische producten, voedsel en tabak, zijn onderworpen aan stricte export- en importvoorschriften. Rederijen en bevrachters zijn verplicht om bij het verzenden van deze waren de procedurele voorschriften en benodigde documenten in acht nemen.