EPS dozen Bestellen

EPS dozen - In Nederland Gefabriceerde EPS dozen Kopen in Heemstede (Utrecht)

EPS dozen Bestellen in Heemstede Utrecht

Wij zijn een lokale producent van piepschuim dozen en duurzame eps dozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Heemstede, maar ook in Houten, Nieuwegein, Vianen, Utrecht, Bunnik, IJsselstein, Odijk, Veldhuizen, De Bilt, Zeist.

piepschuim dozen kopen

Eigenschappen van onze EPS dozen

Onze piepschuim dozen bestaan uit meerdere lagen

Onze piepschuim dozen beschermen tegen alle weersomstandigheden

Alle piepschuim dozen zijn waterbestendig 

Alle piepschuim dozen hebben een goede bescherming tegen temperatuurwisselingen

De Kwaliteiten van Piepschuim-dozen.nl

Producent in Nederland met ruim 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98% van de leveringen zijn op tijd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de passende prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl per email

In maar liefst 92% van de Piepschuim doos offerte aanvragen zijn we succesvol gebleken

EPS doos met deksel bestellen met 15% extra korting! Gebruik de code: KNSXLF2022.

Uw koeldoos kopen kan alleen deze week met 15% extra korting. Bestel nu het nog kan. 

EPS dozen Voor Transport

EPS dozen

Polystyreen wordt gebruikt om piepschuim te fabriceren. Het kunststof Polystyreen wordt al best lang bestempeld als het het beste verpakkingsmiddel wegens zijn thermische isolatie-eigenschappen en zijn ideale lichte gewicht. Alsmede de optie om de vorm op maat te creëren.

EPS doos met deksel is een geweldig prijs-effectief, lichtgewicht en sterk verpakkingsmateriaal dat veelal wordt toegepast voor het verpakken en verzenden van zelfs bederfelijke producten.

Het gebruik van EPS dozen voor het inpakken van levensmiddelen zorgt er voor dat de kosten van transport en verpakking behoorlijk doen dalen. Dit komt omdat de energie die nodig is voor de productie en de verzending van EPS behoorlijk lager uitvalt dan de energie welke nodig is voor klassieke verpakkingsmaterialen zoals hout, stro, karton en kurk.

De voordelen van een EPS doos met deksel 

is een soort plastic dat is samengesteld uit koolwaterstofdeeltjes op petroleumbasis dat voor 98% bestaat uit lucht. Deze substantie kan samengeperst of gevormd worden tot verpakkings- en verzendcontainers, bouwisolatie en voedselopslag containers.

Door het productieproces krijgt dit schuim een uniforme, consistente celstructuur, waardoor het sterk en robuust is.

EPS dozen Transport in gekoelde logistiek

Het transport van producten in een temperatuurgevoelige omgeving is een kritisch onderdeel van de gekoelde logistiek en is vooraanstaand aanwezig in de logistieke schakels. Behoorlijk gekoeld transport neemt veel van de mogelijke belemmeringen voor de verkoop voor fabrikanten, producenten en detailhandelaars weg.

Logistieke ondernemingen en expediteurs moeten bijvoorbeeld rekening houden met de wettelijke en praktische behoeften van de afzenders bij het transport van gekoelde producten.

Rederijen en expediteurs zijn niet alleen verplicht aan het op een vereiste temperatuur houden van transporten, maar ook met bijvoorbeeld de implicaties van grensovergangen. Vrij veel producten die gekoeld moeten worden getransporteerd, zoals farmaceutische goederen, etenswaren en tabak, zijn onderworpen aan stricte export- en importvoorschriften. Rederijen en expediteurs worden verplicht bij het verzenden van deze producten de procedurele voorschriften en nodige documentatie in acht nemen.

EPS dozen Voor Transport

EPS dozen (of duurzame eps dozen) voor gekoeld transport

De betekenis van koeltransport

Het versturen van bederfelijke producten die kunnen bederven in een gekoelde omgeving wordt koeltransport genoemd.

Om producten van de ene locatie naar de andere locatie te transporteren, wordt bij koeltransport de temperatuur gecontroleerd.|De temperatuur wordt gecontroleerd wanneer koeltransport wordt gebruikt om producten van de ene locatie naar de andere locatie te transporteren.

De enorm hoge sterkte-gewichtsverhouding van polystyreenschuim is één van zijn meest belangrijke voordelen. Polystyreenschuim is erg duurzaam en sterk, maar toch bestaat dit materiaal grotendeels uit lucht. Dit resulteert in een enorm licht gewicht. Door deze luchtige en lichte consistentie kan polystyreenschuim eenvoudig in diverse goederen worden gevormd en/of gegoten. Het kan ook worden gesneden om dit te passen in de holtes van een muur of in geperste vorm in aangepaste verzend- en verpakkingscontainers zoals bijvoorbeeld geïsoleerde boxen. Je kunt zelfs gemakkelijk stukjes piepschuim snijden met een hobbymesje in plaats van met complexer gereedschap.

Door de talrijke luchtholtes van piepschuim heeft dit materiaal een natuurlijk schokabsorberend vermogen. Daardoor is piepschuim de beste keuze voor vooral de bescherming van onder andere producten die kunnen breken en bederven tijdens het transport.

Een heleboel producenten ontwikkelen aangepaste verpakkingscontainers die risico op schade op apparatuur tot een minimum beperken. Daarbij zijn deze verpakkingscontainers in staat om schokken en stoten te absorberen als de doos tijdens bijvoorbeeld het verzenden valt. Wegens het sterke punt om deze goederen tegen schade te beschermen, wordt polystyreenschuim ook wel toegepast voor verpakkingskarren en kratten voor eieren te maken. Dit is een geschikter alternatief dan de standaard doos van karton.

{ kunnen uitstekend tegen vocht. Dit schuim beschermt het betreffende product tegen aanraking met regen, maar ook andere vormen van vocht. Zodra deze piepschuim dozen worden gebruikt voor verpakking en verzending, resulteert dit in een voordeel in vergelijking met de normale doos van karton. Het kan namelijk etenswaren of drankjes vasthouden en zal zeker niet lekken en ook niet door de wanden van de container dringen. Om deze reden zijn Tempex dozen mega populair.

De vochtbestendigheid van dit schuim brengt het vele voordelen in vergelijking met glasvezelisolatie als het materiaal gebruikt wordt als bouwisolatie.

Het schuim zal in tegenstelling tot glasvezel niet schimmelen, rotten of aan effectiviteit inboeten wanneer dit aan vocht wordt onderworpen.

Nog een ander niet te vergeten voordeel van de Thermobox piepschuim is dat het kan dienen als een effectieve isolator. Zodra dit schuim wordt gebruikt voor het opslaan van voedingsmiddelen, houdt het warme etenswaren warm en koude etenswaren koud tijdens de levering van een eettent naar de bestemming van de besteller. Dit schuim kan ook worden ingezet om bijvoorbeeld een vriezer of koelkast van isolatiemateriaal te voorzien, waardoor het een perfect materiaal is voor piepschuim koelboxen.

Dankzij dit materiaal zijn veel grotere thermische weerstand dan balletjes of dekens van glasvezel kan het goed als bouwisolatie worden gebruikt. Dit draagt bij aan het maximaliseren van de energie-efficiëntie en dus de energierekeningen zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of -boxen wordt vaak gebruikt als verpakkingsmateriaal. Polystyreenschuim wordt meestal gebruikt in de voedings- en verpakkingsindustrie wegens de karakteristieke isolerende eigenschappen. Draagbare koelers van piepschuim worden ook vaak ingezet om drinken en etenswaren gedurende langere tijd vers en koel te houden.

Miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos zorgen voor een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid externe warmte die in contact komt met de inhoud van de doos, aanzienlijk wordt terug gedrongen{ tot een minimum}. Deze eigenschap zorgt ervoor dat in de doos, de temperatuur constant zal blijven.

EPS doos met deksel Kopen in Heemstede

Beschermt de betreffende goederen
Door het uitstekende schokabsorberende vermogen is Polystyreenschuim het bestand tegen druk.

Het is enorm duurzaam
EPS dozen zijn sterk en duurzaam, waardoor ze geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van koelverse etenswaren en andere producten. Het materiaal is bestand tegen vocht, waardoor de goede hygiëne niet in gevaar komt.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Styrofoam bestaat grotendeels uit lucht, waardoor het geschikt is voor leveringsdoeleinden. Daardoor is het onwijs licht en voegt het ook geen gewicht toe aan het eindproduct.

Het isoleert de bestelling
In tegenstelling tot de normale doos van karton dragen de thermische isolatie-eigenschappen van polystyreenschuim bij tot aan de conservering van voedingsmiddelen in de hele distributieketen.

Piepschuim dozen worden in enorme hoeveelheden in een verscheidenheid van industrieën, omdat piepschuim een uitstekende isolator is. Hieronder beschrijven wij hoe ze gebruikt worden in diverse industrieën.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Polystyreenschuim heeft heeft isolerende eigenschappen die nodig zijn in de industrie voor voedingsmiddelen. Daarom worden piepschuim dozen vaak ingezet bij het opslaan van goederen en het verzenden van koelverse groenten, maar ookbijvoorbeeld gevogelte. Het isoleert voedsel voor meerdere uren tegen de hitte van buitenaf. Hierdoor wordt voorkomen dat voedsel gaat rotten of bederven als gevolg van een stijging van de buitentemperatuur. Ook de containers die ingezet worden zijn geschikt voor hoge druk. Daardoor zijn deze dozen ideaal voor het verzenden van voedsel. Daarnaast zijn ze ook licht van gewicht, dit makkelijker te vervoeren is.

Verpakkingsindustrie
Naast de industrie voor voedingsmiddelen hebben piepschuim dozen een breed scala aan toepassingen in de verpakkingsindustrie. Omdat de piepschuimdozen

Vervoer Dranken met piepschuim dozen

Ook bepaalde dranken zullen gekoeld moeten worden getransporteerd, vooral indien deze iets bevatten dat zou kunnen verzuren of bederven. Zuivel, bier, wijn en ook andere temperatuurgevoelige producten moeten allemaal in een koelvrachtwagen worden getransporteerd.

Bloemen kunnen ook met duurzame eps dozen vervoerd worden

Mocht u willen dat bloemen in prachtige conditie arriveren op de plek van bestemming, zorg er dan voor dat de bloemen worden verstuurd in een omgeving waar de temperatuur gecontroleerd kan worden. Bloemen verwelken namelijk in de onjuiste omstandigheden, dus eens de bloemen geplukt en verstuurd zijn, is het noodzakelijk om de temperatuur tijdens het versturen te handhaven om de levensduur van de bloemen te verlengen.

EPS dozen, ook ideaal voor kaarsen

Ook kaarsen moeten, net zoals voedingsmiddelen, dranken en medische goederen, in koelcontainers worden vervoerd om de kwaliteit en structuur niet te verliezen. Ze zijn immers ontworpen om te smelten.

Grote hoeveelheden vloeibare middelen

Er is absoluut geen ruimte voor fouten voor transport van bulk vloeibare middelen. En vooral niet bij het vervoer van pulp, chemicaliën of andere oplosmiddelen. Al deze bulk vloeibare middelen moeten gekoeld worden verstuurd.

Vervoer Verf met piepschuim dozen

Om zijn integriteit te behouden, moet verf in koelvrachtwagens vervoerd worden.

Vervoer gevaarlijke grondstoffen met piepschuim dozen

De voorschriften moeten tot op de letter gevolgd worden, zodra u van plan bent iets te verzuren dat ontvlambaar of giftig is. Gevaarlijke en ontvlambare grondstoffen moeten op een precieze temperatuur worden vervoerd om ernstige incidenten te voorkomen.

Sigaren

Sigaren en sigaretten of andere tabaksproducten, zijn niet bestand tegen de hoge vochtigheid of tegen hitte. Om bederf te voorkomen, is het belangrijk dat bederfelijke producten zoals tabaksproducten altijd gekoeld vervoerd worden.

Kauwgom

De Kwaliteiten van Piepschuim-dozen.nl

Producent in Nederland met ruim 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98% van de leveringen zijn op tijd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de passende prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl per email

In maar liefst 92% van de Piepschuim doos offerte aanvragen zijn we succesvol gebleken

EPS doos met deksel Prijsopgave Ontvangen

Uw koeldoos offerte in 1 dag in de email-box . Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
EPS dozen Voor Transport

Wat betekent gekoelde logistiek?

Een temperatuur gecontroleerde supply chain wordt vaak gekentmerkt als koude keten logistiek. Bij het produceren van klimaatgevoelige producten is een speciale logistiek vereist om er zeker van te zijn dat de producten de eindgebruiker in de gewenste conditie bereiken. Een "koude" keten is onmisbaar om dit te verwezenlijken.

Deze goederenbeheersprocessen, ook wel chill chain logistiek genoemd, hebben als doel dat het transport van producten zo veilig mogelijk kan gebeuren. Als dit goed wordt uitgevoerd, kan de cold chain logistics de houdbaarheid van producten verlengen met dagen, weken, maanden of zelfs jaren.
Het is van cruciaal belang dat ieder onderdeel van de toeleverketen de gewenste temperatuur handhaaft. Aangezien in een ”keten” talrijke schakels betrokken zijn, moeten alle schakels een gunstige omgeving bieden voor de bederfelijke producten in kwestie.

Wanneer ook maar één van deze schakels wanpresteert en de temperatuur te warm of koud wordt, worden de getransporteerde bederfelijke producten niet bruikbaar. Als dit toch gebeurt, kan dit leiden tot aanzienlijke verliezen voor zowel ondernemingen als logistieke ondernemingen.

Aangezien de meeste producenten dagelijks voor duizenden euro’s aan temperatuur gecontroleerde producten fabriceren, moet de koude bevoorradingsketen in stand worden gehouden.

Los van de financiële zorgen zijn er ernstige gevolgen voor de de gezondheid en veiligheid als temperatuur gecontroleerde vracht niet met veel zorg zal worden gecontroleerd en op de juiste manier wordt verplaatst.

Stel de temperatuur loopt te hoog op, dan zal bij het transport van diepvriesproducten het voedsel ontdooien.
Schommelingen in temperatuur kunnen ertoe leiden dat het bevroren voedsel tijdens het transport diverse malen ontdooit en opnieuw zal bevriezen. Wanneer het vervolgens de eindconsument zou bereiken, kan dat een behoorlijk negatief effect hebben op de eindconsument zijn gezondheid.

EPS dozen Transport in gekoelde logistiek

Het transport van producten in een temperatuurgevoelige omgeving is een kritisch onderdeel van de gekoelde logistiek en is vooraanstaand aanwezig in de logistieke schakels. Behoorlijk gekoeld transport neemt veel van de mogelijke belemmeringen voor de verkoop voor fabrikanten, producenten en detailhandelaars weg.

Logistieke ondernemingen en expediteurs moeten bijvoorbeeld rekening houden met de wettelijke en praktische behoeften van de afzenders bij het transport van gekoelde producten.

Rederijen en expediteurs zijn niet alleen verplicht aan het op een vereiste temperatuur houden van transporten, maar ook met bijvoorbeeld de implicaties van grensovergangen. Vrij veel producten die gekoeld moeten worden getransporteerd, zoals farmaceutische goederen, etenswaren en tabak, zijn onderworpen aan stricte export- en importvoorschriften. Rederijen en expediteurs worden verplicht bij het verzenden van deze producten de procedurele voorschriften en nodige documentatie in acht nemen.