EPS koelboxen Bestellen

EPS koelboxen Prijsopgaven voor Zandvoort - Binnen 1 dag offerte ontvangen per email

EPS koelboxen Bestellen in Zandvoort

Wij zijn een lokale producent van eps dozen met deksel en eps koeldozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Zandvoort, maar ook in Eemnes, Baarn, Blaricum, Laren, Zevenhuizen, Huizen, Soest, Bussum, Doornsteeg, Hilversum.

piepschuim dozen kopen

Eigenschappen van onze EPS koelboxen

De eps dozen met deksel bestaan uit meerdere lagen

De eps dozen met deksel beschermen tegen alle weersomstandigheden

Alle eps dozen met deksel zijn waterbestendig 

Alle eps dozen met deksel hebben een goede temperatuurbeveiling

Onze Kwaliteiten

Producent in Nederland met maar liefst 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98% leveringen worden op de beloofde tijd geleverd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de passende prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl per email

In maar liefst 92% van de Piepschuim doos offertes is Piepschuim-dozen.nl succesvol

Tempex doos kopen met 15% korting! Maak gebruik van de kortingscode: KNSXLF2022.

Uw eps doos met deksel bestellen kan alleen nog deze week met 15% extra korting. Wacht dus niet langer. 

EPS koelboxen Voor Transport

EPS koelboxen

Polystyreen is een kunststof dat wordt toegepast om piepschuim te fabriceren. Het kunststof Polystyreen wordt al heel lang bestempeld als het het beste verpakkingsmateriaal vanwege haar thermische isolatie-eigenschappen en zijn hele lichte gewicht. Net als de mogelijkheid om de vorm op maat te creëren.

Tempex doos is een geweldig prijs-effectief, lichtgewicht en stevig verpakkingsmateriaal dat geschikt is voor het verpakken en verzenden van zelfs bederfelijke producten.

Het gebruiken van EPS koelboxen voor het verpakken van voedingswaren zorgt er voor dat de kosten van transport en verpakking aanzienlijk doen dalen. Dit komt doordat de energie die nodig is voor de productie en het versturen van EPS veel lager is dan de energie welke nodig is voor klassieke verpakkingsmaterialen zoals hout, stro, karton en kurk.

De voordelen van een Tempex doos 

Tempex is een soort plastic dat is samengesteld uit deeltjes koolwaterstof op petroleumbasis doordrenkt zijn door lucht. Deze substantie kan samengeperst of gevormd worden tot containers voor verpakking en verzending, bouwisolatie en voedselopslag containers.

Dankzij het productieproces krijgt dit schuim een uniforme, consistente celstructuur, waardoor het stevig en robuust is.

EPS koelboxen Vervoer in gekoelde logistiek

Het transport van goederen in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een belangrijk onderdeel van de gekoelde logistiek en is prominent aanwezig in de diverse logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Adequaat gekoeld transport neemt veel van de potentiële belemmeringen voor de verkoop voor fabrikanten weg.

Logistieke bedrijven en expediteurs moeten voldoen aan de wettelijke en praktische behoeften van de afzenders bij het transport van gekoelde waren.

Vrachtbedrijven en expediteurs moeten niet alleen rekening houden met het op een bepaalde temperatuur houden van zendingen, maar ook met de implicaties van grensovergangen. Veel waren die gekoeld worden vervoerd, zoals farmaceutische goederen, voedingsmiddelen en tabak, zijn onderworpen aan stricte export- en importvoorschriften. Vrachtbedrijven en expediteurs worden verplicht bij het transport van deze waren de procedurele voorschriften en noodzakelijke documentatie in acht nemen.

EPS koelboxen Voor Transport

EPS koelboxen (of eps koeldozen) voor geconditioneerd transport

Wat is geconditioneerd transport?

Het verzenden van goederen die kunnen bederven in een gekoelde omgeving noemt men geconditioneerd transport.

Om waren van de ene locatie naar de andere locatie te transporteren, wordt bij geconditioneerd transport de temperatuur gecontroleerd.|De temperatuur wordt gecontroleerd wanneer geconditioneerd transport wordt gebruikt om waren van de ene locatie naar de andere locatie te transporteren.

De hoge verhouding tussen gewicht en sterkte van polystyreenschuim is één van de meest cruciale pluspunten. Dit materiaal is heel duurzaam en stevig, maar toch bestaat dit materiaal grotendeels uit lucht. Dit resulteert in een enorm licht gewicht. Dankzij deze luchtige en lichte consistentie kan polystyreenschuim eenvoudig in verscheidene goederen worden gevormd en/of gegoten. Dit materiaal kan ook gesneden worden om te laten passen in de holtes van een wand of in geperste vorm in aangepaste verpakking- en verzendingscontainers zoals geïsoleerde verpakkingen. Stroken piepschuim kunnen gesneden worden met een eenvoudig keukenmesje in plaats van een ingewikkelder gereedschap of in plaats van zagen.

Dankzij de vele luchtholtes van piepschuim krijgt  het een van nature schokabsorberend vermogen. Dankzij het schokabsorberend vermogen is dit materiaal de beste keuze voor vooral de bescherming van producten die kunnen breken en bederven tijdens de verscheping.

Veel fabrikanten ontwikkelen aangepaste containers voor verpakken die het risico op beschadiging van apparatuur tot een minimum beperken. Tevens kunnen deze verpakkingscontainers schokken en stoten absorberen als de doos tijdens de verzending valt. Gezien zijn vermogen om deze goederen tegen schade te beschermen, wordt polystyreenschuim tevens ook wel toegepast voor verpakkingskarren en eierkratten te maken. Dit is een geschikter alternatief voor de normale doos van karton.

{ kunnen goed tegen vocht. Dit schuim beschermt het product tegen contact met regen, maar ook andere vormen vocht. Wanneer deze doosjes worden ingezet voor verpakking en verzending, resulteert dit in een voordeel in vergelijking met de typische doos van karton. Het kan voedingsmiddelen of dranken vasthouden en zal niet gaan lekken of door de wanden van de container dringen. Daarom zijn Tempex bakken onwijs gewild.

De vochtbestendigheid van dit schuim brengt het heel veel voordelen in vergelijking met standaard glasvezelisolatie wanneer het toegepast wordt als bouwisolatie.

In tegenstelling tot glasvezel gaat het schuim niet gaan schimmelen, rotten of aan effectiviteit inboeten wanneer het aan vocht wordt blootgesteld.

Een ander niet te vergeten voordeel van de EPS piepschuim doos is dat het als effectieve isolator kan dienen. Wanneer dit polystyreenschuim wordt ingezet als de opslag van voedsel, houdt het warme levensmiddelen warm en natuurlijk koude levensmiddelen koud tijdens de levering van een eettent aan de eindbestemming van de bestelling. Dit schuim kan ook worden ingezet om een vriezer of koelkast te isoleren, daarom is het een perfect materiaal voor piepschuim koelboxen.

Polystyreenschuim heeft een veel grotere thermische weerstand dan standaard glasvezelbatjes of dekens wanneer het als bouwisolatie wordt toegepast. Dit draagt bij aan het maximaliseren van de energie-efficiëntie van de structuur om zo de energierekeningen zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of EPS piepschuim dozen zijn een veelgebruikt type verpakkingsmateriaal. Piepschuim wordt meestal toegepast in de voedingsindustrie en verpakkingsindustrie vanwege zijn uitstekende isolerende kwaliteiten. Draagbare koelers van piepschuim worden ook vaak ingezet om dranken en voedingsmiddelen gedurende het langer koel en vers houden.

Miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos zorgen voor een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid externe warmte behoorlijk wordt terug gedrongen{ tot een minimum}. Dit kenmerk zorgt dat de temperatuur in de doos constant blijft.

Tempex doos Kopen in Zandvoort

Beschermt de goederen
Dankzij het geweldige schokabsorberende vermogen is Styrofoam het materiaal bestand tegen druk.

Styrofoam is duurzaam
EPS koelboxen zijn stevig en duurzaam, waardoor deze uitermate geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van verse levensmiddelen en andere diverse artikelen. Piepschuim kan tegen vocht, waardoor de goede hygiëne gewaarborgd zal worden.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Piepschuim bestaat voor 98% uit luchten is om deze reden uitermate geschikt is voor leveringsdoeleinden. Daardoor is het onwijs licht van gewicht en voegt het ook geen gewicht toe aan het totale product.

Het isoleert de bestelling
In tegenstelling tot de normale doos van karton dragen de thermische isolatie-eigenschappen van polystyreenschuim bij tot aan de conservering van voedsel in de gehele distributieketen.

Doordat piepschuimdozen een uitstekende isolator zijn, worden ze in grote hoeveelheden gebruikt in een verschillende industrieën. Hieronder beschrijven we hoe ze toegepast worden in verscheidene branches.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Styrofoam heeft heeft isolerende eigenschappen die nodig zijn in de industrie voor levensmiddelen. Om deze reden worden deze dozen vaak ingezet bij de opslag van goederen en verzending van verse groenten en gevogelte. Het isoleert het eten voor meerdere uren tegen de warmte dat van buiten komt. Hierdoor wordt voorkomen dat eten gaat rotten of bederven als gevolg van een buitentemperatuursstijging. Deze containers zijn ook bestand tegen hoge druk. Daardoor zijn deze dozen ideaal voor het verzenden van etenswaren. Daarnaast zijn ze ook licht van gewicht, dit makkelijker te vervoeren is.

Verpakkingsindustrie
Naast de industrie voor levensmiddelen hebben piepschuimdozen een breed scala aan toepassingen in de industrie voor verpakken. Omdat de piepschuimdozen

Transporteer Dranken met eps dozen met deksel

Ook diverse dranken moeten gekoeld worden vervoerd, zeker indien deze een inhouden hebben dat zou kunnen verzuren of bederven. Voorbeelden zijn Zuivelproducten, bier, wijn en ook andere temperatuurgevoelige producten moeten zonder twijfel in een koelvrachtwagen worden vervoerd.

Bloemen kunnen ook met eps koeldozen getransporteerd worden

Mocht u willen dat bloemen in perfecte staat aankomen op hun bestemming, dan is het van cruciaal belang dat de bloemen verstuurd worden in een omgeving waar de temperatuur gecontroleerd wordt. Bloemen vergaan in de onjuiste omstandigheden, dus eens de bloemen geplukt en verstuurd zijn, is het noodzakelijk om de temperatuur tijdens het verschepen te handhaven om de houdbaarheid te verlengen.

EPS koelboxenzijn ook perfect voor kaarsen

Kaarsen moeten, net zoals levensmiddelen, dranken en medische goederen, in koelwagens worden vervoerd om hun gewenste kwaliteit en structuur te behouden. De kaarsen zijn namelijk gemaakt om te smelten.

Grote hoeveelheden vloeistoffen

voor fouten is  geen enkele ruimte bij het transport van grote hoeveelheden vloeistoffen. Bij het vervoer van chemicaliën, pulp of andere oplosmiddelen vooral niet. Al deze grote hoeveelheden vloeistoffen moeten absoluut gekoeld worden verzonden.

Transporteer Verf met eps dozen met deksel

Om zijn integriteit te waarborgen, moet verf in gekoelde vrachtwagens vervoerd worden.

Transporteer gevaarlijke producten met eps dozen met deksel

Wanneer u iets verzuurt dat giftig of ontvlambaar is, moet u alle aanwezige voorschriften 100% volgen. Gevaarlijke en giftige producten moeten op een exacte temperatuur worden vervoerd om ongelukken te voorkomen.

Sigaren

Tabaksproducten, zoals sigaretten en sigaren, kunnen niet tegen hoge vochtigheid of hitte. Om bederf te voorkomen, moeten goederen die kunnen bederven zoals sigaretten en andere tabaksproducten te allen tijde gekoeld worden vervoerd.

Kauwgom

Onze Kwaliteiten

Producent in Nederland met maar liefst 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98% leveringen worden op de beloofde tijd geleverd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de passende prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl per email

In maar liefst 92% van de Piepschuim doos offertes is Piepschuim-dozen.nl succesvol

Tempex doos Offerte Ontvangen

Uw eps doos met deksel offerte binnen 1 dag in uw email-box ontvangen. Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
EPS koelboxen Voor Transport

De betekenis van gekoelde logistiek

De temperatuur gecontroleerde supply chain wordt meestal aangeduid als koude keten logistiek. Bij maken van klimaatgevoelige waren is een bijzondere logistiek benodigd om te zorgen dat de waren de eindgebruiker in perfecte staat bereiken. Een "koude" keten is onmisbaar om dit mogelijk te maken.

Bij het transport van diepvriesgoederen, zoals voedingsmiddelen, zal het voedsel ontdooien als de temperatuur te hoog oploopt.
Temperatuurschommelingen kunnen ertoe leiden dat het bevroren eten tijdens het vervoer verscheidene malen zal ontdooien en opnieuw bevriest. Als het vervolgens de eindgebruiker bereikt, kan dat een behoorlijk negatieve impact hebben op de eindgebruiker zijn gezondheid.

EPS koelboxen Vervoer in gekoelde logistiek

Het transport van goederen in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een belangrijk onderdeel van de gekoelde logistiek en is prominent aanwezig in de diverse logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Adequaat gekoeld transport neemt veel van de potentiële belemmeringen voor de verkoop voor fabrikanten weg.

Logistieke bedrijven en expediteurs moeten voldoen aan de wettelijke en praktische behoeften van de afzenders bij het transport van gekoelde waren.

Vrachtbedrijven en expediteurs moeten niet alleen rekening houden met het op een bepaalde temperatuur houden van zendingen, maar ook met de implicaties van grensovergangen. Veel waren die gekoeld worden vervoerd, zoals farmaceutische goederen, voedingsmiddelen en tabak, zijn onderworpen aan stricte export- en importvoorschriften. Vrachtbedrijven en expediteurs worden verplicht bij het transport van deze waren de procedurele voorschriften en noodzakelijke documentatie in acht nemen.