EPS dozen Bestellen

Koop in Nederland geproduceerde piepschuim boxen in Soest Utrecht

EPS dozen Bestellen in Soest (Utrecht)

Wij zijn een Nederlandse producent van piepschuim boxen en eps piepschuim dozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Soest, maar ook in Baarn, Amersfoort, Zevenhuizen, Soesterberg, Zandvoort, Eemnes, Laren, Bilthoven, Hilversum, Zeist.

piepschuim dozen kopen

Eigenschappen van onze EPS dozen

De piepschuim boxen zijn gemaakt uit

De piepschuim boxen beschermen tegen alle weersomstandigheden

Alle piepschuim boxen zijn waterbestendig 

Alle piepschuim boxen hebben een goede temperatuurbeveiling

Waarom kiezen voor Piepschuim-dozen.nl?

Producent in Nederland met maar liefst 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98 uit 100 leveringen worden op tijd geleverd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de offertes van Piepschuim-dozen.nl in de mailbox

In maar liefst 92% van de Piepschuim doos offertes is Piepschuim-dozen.nl succesvol

Koeldoos kopen nu met 15% extra korting! Gebruik de kortingscode: KNSXLF2022.

Uw eps doos met deksel kopen kan alleen deze week met 15% extra korting. Wacht dus niet langer. 

EPS dozen Voor Transport

EPS dozen

Polystyreen wordt toegepast om piepschuim te maken. Het kunststof Polystyreen wordt al heel lang bestempeld als het meest gunstige verpakkingsmateriaal wegens zijn thermische isolatie-eigenschappen en haar ideale lage gewicht. Alsmede de mogelijkheid om de vorm op maat te creëren.

Koeldoos is een uitstekend kosten-effectieve, lichtgewicht en stevig verpakkingsmateriaal dat zelfs wordt toegepast voor het verpakken en verzenden van bederfelijke producten.

Het gebruik van EPS dozen voor het inpakken van levensmiddelen heeft de kosten van transport en verpakking fors laten dalen. Dit komt doordat de energie die nodig is voor de productie en het versturen van EPS een stuk lager uitvalt dan die welke nodig is voor traditionele verpakkingsmaterialen zoals stro, kurk, hout of karton.

De voordelen van een Koeldoos 

Piepschuim is plastic dat bestaat uit deeltjes koolwaterstof op petroleumbasis dat voor het grootste deel bestaat uit lucht. Deze substantie kan gevormd of samengeperst worden tot containers voor verpakking en verzending, voedselopslag-containers en bouwisolatie.

Dankzij het productieproces krijgt het schuim een gelijke, consistente celstructuur, waardoor het stevig en robuust is.

EPS dozen Vervoer in gekoelde logistiek

Het transport van goederen in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een substantieel aspect van de gekoelde logistiek en is prominent aanwezig in de logistieke schakels. Behoorlijk gekoeld transport neemt veel van de potentiële belemmeringen voor de verkoop voor producenten weg.

Logistieke ondernemingen en expediteurs moeten bijvoorbeeld voldoen aan de verplichte en praktische behoeften van de afzenders bij het transport van gekoelde goederen.

Rederijen en expediteurs zijn niet alleen verplicht aan het op een gewenste temperatuur houden van transporten, maar ook met bijvoorbeeld de implicaties van grensovergangen. Vrij veel goederen die gekoeld moeten worden getransporteerd, zoals farmaceutische producten, etenswaren en tabak, zijn onderworpen aan strenge import- en exportvoorschriften. Vrachtbedrijven en expediteurs zijn verplicht om bij het transport van deze goederen de procedurele voorschriften en noodzakelijke documentatie in acht nemen.

EPS dozen Voor Transport

EPS dozen (ook wel eps piepschuim dozen) voor gekoeld transport

De betekenis van geconditioneerd transport

Het versturen van goederen die in een gekoelde omgeving noemen wij geconditioneerd transport.

Om goederen van de ene plek naar de andere plek te transporteren, wordt bij geconditioneerd transport de temperatuur beheerst.|De temperatuur wordt beheerst wanneer geconditioneerd transport wordt gebruikt om goederen van de ene plek naar de andere plek te transporteren.

De hoge sterkte-gewichtsverhouding van piepschuim is een van de meest belangrijke voordelen. Piepschuim is erg duurzaam en stevig, maar toch bestaat dit materiaal grotendeels uit lucht. Dit resulteert in een zeer licht gewicht. Door zijn luchtige en lichte consistentie kan piepschuim simpel in verscheidene producten worden gegoten of gevormd. Dit materiaal kan worden gesneden om dit te laten passen in de open ruimten van een wand of in geperste vorm in aangepaste containers voor verpakking en verzending zoals bijvoorbeeld geïsoleerde boxen. Je kunt zelfs eenvoudig stroken piepschuim snijden met een keukenmesje in plaats van met complexer gereedschap.

Door de talrijke luchtholtes van piepschuim krijgt  het een natuurlijk schokabsorberend vermogen. Dankzij het schokabsorberend vermogen is het materiaal een uitstekende keuze voor het beschemen van breekbare en bederfelijke producten tijdens het transport.

Diverse fabrikanten bedenken aangepaste containers voor verpakken die het risico op beschadiging van apparaten tot een minimum doen verlagen. Tevens zijn deze verpakkingscontainers in staat om schokken en stoten te absorberen als de doos tijdens bijvoorbeeld het verzenden valt. Dankzij zijn vermogen om deze producten tegen beschadiging te beschermen, wordt piepschuim ook ingezet voor verpakkingskarren en eierkratten te maken. Dit is een doeltreffender alternatief dan de veel gebruikte kartonnen doos.

{ zijn ook zeer goed bestand tegen vocht. Deze piepschuim doosjes beschermen het betreffende product tegen aanraking met regen en andere bronnen van vocht. Als deze dozen van piepschuim worden ingezet voor verzending en verpakking, resulteert dit in vele voordelen ten opzichte van de normale kartonnen doos. Het kan voedsel of drankjes vasthouden en zal niet gaan lekken of door de wanden van de container dringen. Om deze reden zijn Tempex bakken erg gewild.

De bestendigheid tegen vocht van polystyreenschuim brengt het een heleboel voordelen ten opzichte van standaard glasvezelisolatie als dit materiaal toegepast wordt als bouwisolatie.

Het schuim zal in tegenstelling tot glasvezel niet gaan rotten, schimmelen of zal ten kostte van de effectiviteit gaan wanneer het aan vocht wordt onderworpen.

Nog een ander onmisbaar voordeel van de Tempex bak is dat het kan dienen als een effectieve isolator. Als dit schuim wordt gebruikt voor de opslag van voedsel, houdt dit materiaal warme voedingsmiddelen warm en koude voedingsmiddelen koud tijdens de levering van een restaurant aan de bestemming van de besteller. Dit schuim kan ook worden ingezet om bijvoorbeeld een koelbox of vriezer te isoleren, waardoor het een geschikt materiaal is voor piepschuim koelboxen.

Dankzij dit materiaal zijn veel grotere thermische weerstand dan standaard glasvezelbatjes of dekens kan het goed als bouwisolatie worden gebruikt. Dit helpt om de energie-efficiëntie te maximaliserenom zo de energierekeningen zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of Tempex dozen wordt vaak gebruikt als verpakkingsmateriaal. Piepschuim wordt meestal toegepast in de voedingsindustrie en verpakkingsindustrie wegens zijn uitstekende isolerende kwaliteiten. Draagbare piepschuimkoelers worden ook veel ingezet om drinken en etenswaren tijdens langere tijd vers en koel te houden.

Meerdere miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos zorgen voor een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid van buiten af komende warmte die in contact komt met de inhoud van de doos, aanzienlijk wordt beperkt. Dit kenmerk zorgt ervoor dat de temperatuur in de doos constant blijft.

Koeldoos Kopen in Soest

Bescherming van de betreffende producten
Door het uitstekende schokabsorberende vermogen is Polystyreenschuim het materiaal bestand tegen druk.

Polystyreenschuim is duurzaam
EPS dozen zijn stevig, maar ook duurzaam, waardoor deze geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van koelverse voedingsmiddelen en andere artikelen. Piepschuim is bestand tegen vocht, waardoor een goede hygiëne niet in gevaar komt.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Dit materiaal bestaat grotendeels uit lucht, waardoor het geschikt is voor leveringsdoeleinden. Daardoor is het ongelooflijk licht van gewicht en voegt het geen gewicht toe aan het totale product.

De bestelling wordt geïsoleerd
In tegenstelling tot de gemiddelde kartonnen doos dragen de thermische isolatie-eigenschappen van piepschuim bij tot de conservering van voedsel in de gehele distributieketen.

Doordat piepschuimdozen een uitstekende isolator zijn, worden ze in enorme hoeveelheden gebruikt in een verschillende industrieën. Hieronder beschrijven wij hoe ze in divevrse branches worden toegepast.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Polystyreenschuim heeft de nodige isolerende eigenschappen in de levensmiddelenindustrie. Om deze reden worden deze dozen veel ingezet bij de opslag van producten en het verzenden van koelverse groenten, maar ookbijvoorbeeld gevogelte. Het isoleert het voedsel urenlang tegen de warmte van buitenaf. Hierdoor voorkomt het materiaal dat voedsel gaat rotten of bederven als gevolg van een buitentemperatuursstijging. Ook de containers die ingezet worden zijn geschikt voor hoge druk. Daardoor zijn de piepschuim dozen ideaal voor het verzenden van voedingsmiddelen. Ze zijn ook licht van gewicht, waardoor de verpakkingen gemakkelijker te vervoeren zijn.

Verpakkingsindustrie
Naast de levensmiddelenindustrie hebben piepschuim dozen een breed scala aan toepassingen in de industrie voor verpakken. Omdat deze piepschuimdozen

Vervoer Dranken met piepschuim boxen

Ook bepaalde dranken zullen gekoeld moeten worden getransporteerd, vooral alsiets bevatten dat kan bederven of verzuren. Zuivelproducten, bier, wijn en andere producten die temperatuurgevoelig zijn, moeten zonder twijfel in een koelvrachtwagen worden getransporteerd.

Bloemen kunnen ook met eps piepschuim dozen vervoerd worden

Indien u wilt dat bloemen in perfecte conditie aankomen op hun bestemming, dan is het onwijs belangrijk dat deze verstuurd worden in een temperatuur gecontroleerde omgeving. Bloemen verwelken in de onjuiste omstandigheden, dus eens deze geplukt en op transport zijn, is het van belang dat de temperatuur tijdens het verschepen te behouden om de levensduur van de bloemen te verlengen.

EPS dozenzijn ideaal voor kaarsen

Ook kaarsen moeten, net zoals levensmiddelen, dranken en medische producten, in gekoelde wagens worden vervoerd om hun gewenste kwaliteit en structuur niet te verliezen. Ze kunnen immers smelten.

Bulk vloeistoffen

Er is geen enkele ruimte voor fouten bij het transport van grote hoeveelheden vloeistoffen. En vooral niet bij het transport van pulp, chemicaliën of andere oplosmiddelen. Al deze grote hoeveelheden vloeistoffen moeten absoluut gekoeld worden vervoerd.

Vervoer Verf met piepschuim boxen

Om zijn integriteit te waarborgen, moet dus ook verf in koelvrachtwagens worden getransporteerd.

Vervoer gevaarlijke grondstoffen met piepschuim boxen

Zodra u van plan bent iets te verzuren dat giftig of ontvlambaar is, dan moet u alle aanwezige voorschriften 100% volgen. Gevaarlijke en giftige of ontvlambare grondstoffen moeten op een exacte temperatuur worden vervoerd om ernstige incidenten te voorkomen.

Tabaksproducten

Tabaksproducten, zoals sigaretten en sigaren, zijn niet bestand tegen het hoge vochtgehalte of tegen hitte. Om bederf te voorkomen, moeten bederfelijke producten zoals sigaretten en andere tabaksproducten te allen tijde gekoeld worden vervoerd.

Kauwgom

Mogelijk vindt u het laatste item op de lijst verassend, echter kan kauwgom een verschikkelijke nachtmerrie worden als het niet getransporteerd wordt in een temperatuur-gecontroleerde omgeving.

Ookal wordt een koelvrachtwagen veelal gebruikt om producten koel te houden, kan hij ook gebruikt worden om de lucht op te warmen. Tevens kunnen reefers gebruikt worden om goederen die kunnen bederven niet te laten bevriezen als het koud is en om deze goederen koel of op een exacte temperatuur te behouden.

Waarom kiezen voor Piepschuim-dozen.nl?

Producent in Nederland met maar liefst 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98 uit 100 leveringen worden op tijd geleverd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de offertes van Piepschuim-dozen.nl in de mailbox

In maar liefst 92% van de Piepschuim doos offertes is Piepschuim-dozen.nl succesvol

Koeldoos Offerte Aanvragen

Uw eps doos met deksel offerte binnen uiterlijk 24 uur in de email-box . Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
EPS dozen Voor Transport

Wat houdt gekoelde logistiek in?

De temperatuur gecontroleerde supply chain wordt meestal aangeduid als koude keten logistiek. Bij maken van klimaatgevoelige goederen is een speciale logistiek vereist om er zeker van te zijn dat de goederen de eindconsument in perfecte conditie bereiken. Een "koude" keten is onmisbaar om dit te garanderen.

Bij het transport van diepvriesproducten, zoals bijvoorbeeld etenswaren, kan het voedsel bijvoorbeeld ontdooien als de temperatuur oploopt.
Het kan zijn dat temperatuurschommelingen ertoe leiden dat het bevroren voedsel tijdens het vervoer verscheidene keren ontdooit en opnieuw zal bevriezen. Als het daarna de eindgebruiker zou bereiken, dan kan dat een negatieve impact hebben op de eindgebruiker zijn gezondheid.

EPS dozen Vervoer in gekoelde logistiek

Het transport van goederen in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een substantieel aspect van de gekoelde logistiek en is prominent aanwezig in de logistieke schakels. Behoorlijk gekoeld transport neemt veel van de potentiële belemmeringen voor de verkoop voor producenten weg.

Logistieke ondernemingen en expediteurs moeten bijvoorbeeld voldoen aan de verplichte en praktische behoeften van de afzenders bij het transport van gekoelde goederen.

Rederijen en expediteurs zijn niet alleen verplicht aan het op een gewenste temperatuur houden van transporten, maar ook met bijvoorbeeld de implicaties van grensovergangen. Vrij veel goederen die gekoeld moeten worden getransporteerd, zoals farmaceutische producten, etenswaren en tabak, zijn onderworpen aan strenge import- en exportvoorschriften. Vrachtbedrijven en expediteurs zijn verplicht om bij het transport van deze goederen de procedurele voorschriften en noodzakelijke documentatie in acht nemen.