Piepschuim dozen Kopen

Piepschuim dozen - In NL Gefabriceerde Piepschuim dozen Kopen voor Hilversum

Piepschuim dozen Kopen voor Hilversum (Noord-Holland)

Wij zijn een lokale producent van piepschuim dozen en tempex boxen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Hilversum, maar ook in Bussum, Laren, Kortenhoef, Eemnes, Blaricum, Baarn, Zandvoort, Huizen, Soest, Bilthoven.

piepschuim dozen kopen

Kenmerken van onze Piepschuim dozen

Onze piepschuim dozen zijn gemaakt van

Onze piepschuim dozen beschermen tegen alle weersomstandigheden

Alle piepschuim dozen zijn waterbestendig 

Alle piepschuim dozen hebben een goede bescherming tegen temperatuurwisselingen

Onze Kwaliteiten

Producent in Nederland met maar liefst 45 jaar ervaring

98% van de leveringen worden op tijd geleverd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de offertes van Piepschuim-dozen.nl in de mailbox

In maar liefst 92 van de 100 Piepschuim doos offertes zijn wij succesvol gebleken

Polystyrene doos bestellen met 15% extra korting! Gebruik de kortingscode: KNSXLF2022.

Uw thermobox kopen kan alleen deze maand met 15% extra korting. Wacht niet langer. 

Piepschuim dozen Voor Transport

Piepschuim dozen

Polystyreen wordt toegepast om piepschuim te maken. Dit thermoplastische polymeer wordt best lang bestempeld als het het beste verpakkingsmiddel vanwege de thermische isolatie-eigenschappen en het ideale lichte gewicht. Alsmede de mogelijkheid om het op maat te vormen.

Polystyrene doos is een geweldig prijs-bewuste, lichtgewicht en stevig verpakkingsmateriaal dat zelfs wordt toegepast voor het verpakken en verzenden van zelfs bederfelijke producten.

Het gebruiken van Piepschuim dozen voor het verpakken van voedingswaren zorgt er voor dat de kosten van transport en verpakking fors laten dalen. Dit komt omdat de energie die nodig is voor de productie en het versturen van EPS een stuk lager uitvalt dan die welke nodig is voor klassieke verpakkingsmaterialen zoals stro, kurk, hout of karton.

De voordelen van een Polystyrene doos 

Piepschuim is kunststof dat bestaat uit koolwaterstofdeeltjes op petroleumbasis die zijn doordrenkt met lucht. Deze substantie kan worden samengeperst of gevormd tot containers voor verpakking en verzending, bouwisolatie en voedselopslag containers.

Dit schuim krijgt dankzij het productieproces een uniforme en consistente structuur cellen, waardoor het stevig en robuust is.

Piepschuim dozen Transport in gekoelde logistiek

Het transport van waren in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een substantieel aspect van de gekoelde logistiek en is aanzienlijk aanwezig in de logistieke schakels. Behoorlijk gekoeld transport neemt veel van de mogelijke drempels voor de verkoop voor producenten weg.

Piepschuim dozen Voor Transport

Piepschuim dozen (of tempex boxen) voor gekoeld transport

Wat betekent geconditioneerd transport?

Het verzenden van bederfelijke producten die in een gekoelde omgeving wordt geconditioneerd transport genoemd.

Om producten van de ene locatie naar de andere locatie te brengen, wordt bij geconditioneerd transport de temperatuur beheerst.|De temperatuur wordt beheerst wanneer geconditioneerd transport wordt gebruikt om producten van de ene locatie naar de andere locatie te brengen.

De hoge sterkte-gewichtsverhouding van dit materiaal is één van zijn belangrijkste voordelen. Polystyreenschuim is heel duurzaam en stevig, maar bestaat toch grotendeels uit lucht. Dit zorgt voor een enorm licht gewicht. Door zijn lichte en luchtige consistentie kan dit materiaal makkelijk in diverse producten worden gevormd en/of gegoten. Dit materiaal kan ook gesneden worden om te passen in de holtes van een wand of gevormd in aangepaste verpakking- en verzendingscontainers zoals bijvoorbeeld geïsoleerde dozen. Vellen piepschuim kunnen gesneden worden met een eenvoudig keukenmesje in plaats van met professioneel stuk gereedschap of in plaats van zagen.

Door de talrijke luchtholtes van polystyreenschuim heeft het materiaal een natuurlijk schokabsorberend vermogen. Dankzij het schokabsorberend vermogen is piepschuim de beste keuze voor vooral het beschemen van breekbare en bederfelijke producten tijdens de verzending.

Verscheidene fabrikanten ontwikkelen aangepaste containers voor verpakken die risico op beschadiging van apparatuur tot het minimale beperken. Daarbij kunnen deze verpakkingscontainers schokken en stoten absorberen wanneer de doos tijdens bijvoorbeeld de verzending valt. Wegens het vermogen om deze producten tegen defecten te beschermen, wordt dit materiaal ook wel gebruikt om vleesverpakkingskarren en eierkratten te maken. Dit is een veel beter alternatief voor de veel gebruikte kartonnen doos.

{ kunnen goed tegen vocht. Deze piepschuim dozen het betreffende product tegen aanraking met regen en verschillende bronnen van vocht. Als deze doosjes worden gebruikt voor verzending en verpakking, resulteert dit in diverse voordelen ten opzichte van de normale kartonnen doos. Het kan namelijk etenswaren of dranken vasthouden en zal zeker niet lekken of door de wanden van de container dringen. Daarom zijn Piepschuim boxen mega gewild.

De vochtbestendigheid van piepschuim geeft dit materiaal vele voordelen ten opzichte van glasvezelisolatie wanneer het materiaal toegepast zal worden als bouwisolatie.

In tegenstelling tot glasvezel gaat het schuim niet schimmelen, rotten of aan effectiviteit inboeten wanneer het aan vocht wordt blootgesteld.

Een ander belangrijk voordeel van de EPS piepschuim doos is dat het als effectieve isolator kan dienen. Als dit piepschuim zal worden ingezet als de opslag van voedingsmiddelen, houdt dit materiaal warme etenswaren warm en natuurlijk koude etenswaren koud gedurende de levering van een restaurant aan de bestemming van de besteller. Dit schuim kan ook worden ingezet om bijvoorbeeld een koelbox of vriezer van isolatie te voorzien, waardoor het een perfect materiaal is voor piepschuim koelboxen.

Dankzij dit materiaal zijn veel grotere thermische weerstand dan balletjes of dekens van glasvezel kan het goed als bouwisolatie worden gebruikt. Dit helpt om de energie-efficiëntie te maximaliserenen de energierekeningen zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of -boxen zijn een veelgebruikt type verpakkingsmateriaal. Polystyreenschuim wordt vaak toegepast in de voedingsindustrie en verpakkingsindustrie vanwege de karakteristieke isolerende kwaliteiten. Draagbare piepschuimkoelers worden ook veel ingezet om drinken en voedingsmiddelen gedurende langere tijd vers en koel te houden.

Miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos creëren een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid externe warmte aanzienlijk zal worden terug gedrongen{ tot een minimum}. Deze karakteristieke eigenschap zorgt dat in de doos, de temperatuur constant zal blijven.

Polystyrene doos Kopen in Hilversum

Bescherming van de betreffende producten
Polystyreenschuim heeft een geweldig schokabsorberende vermogen, waardoor het bestand is tegen druk.

Het is duurzaam
Piepschuim dozen zijn stevig, maar ook duurzaam, waardoor deze uitermate geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van verse etenswaren en andere artikelen. Piepschuim is bestand tegen vocht, waardoor de goede hygiëne gewaarborgd zal worden.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Piepschuim bestaat grotendeels uit luchten is daarom uitermate geschikt is voor leveringsdoeleinden. Doordat het ongelooflijk licht is en het ook geen gewicht toevoegt aan het totale product zorgt dit voor een gigantisch voordeel.

De bestelling wordt geïsoleerd
In tegenstelling tot de normale kartonnen doos dragen de thermische isolatie-eigenschappen van styrofoam bij tot aan het conserveren van voedingsmiddelen in de gehele distributieketen.

Doordat piepschuimdozen een uitstekende isolator zijn, worden ze op enorme schaal gebruikt in een verschillende industrieën. Hieronder beschrijven wij hoe ze toegepast worden in diverse industrieën.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Polystyreenschuim heeft uitstekende isolerende eigenschappen in de industrie voor voedingsmiddelen. Om deze reden worden piepschuim dozen veel ingezet bij de opslag van producten en het verzenden van verse groenten, maar ookbijvoorbeeld gevogelte. Het isoleert voedsel voor lange tijd tegen de warmte dat van buiten komt. Hierdoor voorkomt het materiaal dat voedsel gaat bederven of rotten als gevolg van een stijging van de buitentemperatuur. Ook de containers die ingezet worden zijn bestand tegen hoge druk. Daardoor zijn de piepschuim dozen perfect voor het verzenden van voedingsmiddelen. Ze zijn ook licht van gewicht, dit makkelijker te vervoeren is.

Verpakkingsindustrie
Naast de industrie voor voedingsmiddelen hebben piepschuim dozen een breed scala aan toepassingen in de verpakkingsindustrie. Omdat de piepschuimdozen

Transporteer Dranken met piepschuim dozen

Ook verschillende dranken zullen gekoeld moeten worden vervoerd, zeker wanneer zeiets bevatten dat kan bederven of verzuren. Zuivel, bier, wijn en ook andere temperatuurgevoelige producten moeten zonder twijfel in een gekoelde wagen worden vervoerd.

Bloemen kunnen ook met tempex boxen getransporteerd worden

Mocht u het kunnen waarderen dat bloemen in perfecte conditie arriveren op de plek van bestemming, zorg er dan voor dat deze worden verzonden in een omgeving waar de temperatuur gecontroleerd wordt. Bloemen verwelken namelijk bij ongewenste omstandigheden, dus eens deze geplukt en verzonden zijn, is het van belang dat de temperatuur gedurende het transport te behouden om de levensduur te verlengen.

Piepschuim dozenzijn ook ideaal voor kaarsen

Kaarsen moeten, net als voedingsmiddelen, dranken en medische producten, in gekoelde wagens worden vervoerd om hun gewenste kwaliteit en structuur niet te verliezen. Ze kunnen immers ook smelten.

Bulk vloeistoffen

voor fouten is  absoluut geen ruimte bij transport van bulk vloeistoffen. zeker niet bij het vervoer van pulp, chemicaliën of andere oplosmiddelen. Al deze bulk vloeistoffen moeten absoluut gekoeld worden vervoerd.

Transporteer Verf met piepschuim dozen

Voor het waarborgen van zijn integriteit, moet verf in gekoelde wagens getransporteerd worden.

Transporteer gevaarlijke producten met piepschuim dozen

De voorschriften moeten 100% gevolgd worden, wanneer u iets wilt te verzuren dat ontvlambaar of giftig is. Gevaarlijke en giftige of ontvlambare producten moeten op een exacte temperatuur worden verscheept om ongelukken te voorkomen.

Sigaretten

Sigaretten en sigaren of andere tabaksproducten, zijn niet bestand tegen hoge vochtigheid of tegen hitte. Voor het voorkomen van bederf, is het belangrijk dat bederfelijke producten zoals sigaren en sigaretten te allen tijde gekoeld vervoerd worden.

Kauwgom

Onze Kwaliteiten

Producent in Nederland met maar liefst 45 jaar ervaring

98% van de leveringen worden op tijd geleverd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de offertes van Piepschuim-dozen.nl in de mailbox

In maar liefst 92 van de 100 Piepschuim doos offertes zijn wij succesvol gebleken

Polystyrene doos Prijsopgave Ontvangen

Uw thermobox prijsopgave binnen maximaal 1 werkdag in de email . Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
Piepschuim dozen Voor Transport

Wat houdt gekoelde logistiek in?

De temperatuur gecontroleerde supply chain wordt meestal gekentmerkt als koude keten logistiek. Bij de productie van klimaatgevoelige producten is een speciale logistiek benodigd om er zeker van te zijn dat de producten de eindconsument in perfecte conditie bereiken. Een "koude" keten is onmisbaar om dit te verwezenlijken.

Bij transport van diepvriesproducten, zoals bijvoorbeeld voedingsmiddelen, zal het voedsel bijvoorbeeld ontdooien wanneer de temperatuur te hoog oploopt.
Schommelingen in temperatuur kunnen ertoe leiden dat het bevroren voedsel tijdens het transport diverse malen ontdooit en opnieuw zal bevriezen. Wanneer het daarna de eindconsument zou bereiken, dan kan dat een behoorlijk negatief effect hebben op diens gezondheid.

Piepschuim dozen Transport in gekoelde logistiek

Het transport van waren in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een substantieel aspect van de gekoelde logistiek en is aanzienlijk aanwezig in de logistieke schakels. Behoorlijk gekoeld transport neemt veel van de mogelijke drempels voor de verkoop voor producenten weg.

Logistieke bedrijven en expediteurs moeten bijvoorbeeld zich houden aan de wettelijke en praktische behoeften van de afzenders bij het transport van gekoelde producten.

Vrachtbedrijven en expediteurs zijn niet alleen verplicht aan het op een vereiste temperatuur houden van zendingen, maar ook met bijvoorbeeld de implicaties van grensovergangen. Vrij veel producten die gekoeld worden vervoerd, zoals farmaceutische producten, voedingsmiddelen en tabak, zijn onderworpen aan strenge import- en exportvoorschriften. Rederijen en expediteurs zijn verplicht om bij het verzenden van deze producten de procedurele voorschriften en noodzakelijke documentatie in acht nemen.