EPS koelboxen Bestellen

Koop in NL gefabriceerde eps dozen Zevenhuizen (Utrecht)

EPS koelboxen Bestellen in Zevenhuizen Utrecht

Wij zijn een Nederlandse producent van eps dozen en eps koeldozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Zevenhuizen, maar ook in Doornsteeg, Amersfoort, Zandvoort, Baarn, Soest, Hoevelaken, Nijkerk, Eemnes, Leusden, Laren.

piepschuim dozen kopen

Producteigenschappen van onze EPS koelboxen

Onze eps dozen bestaan uit meerdere lagen

Onze eps dozen beschermen tegen alle weersomstandigheden

Alle eps dozen zijn waterbestendig 

Alle eps dozen hebben een goede bescherming tegen temperatuurwisselingen

Onze Kwaliteiten

Nederlandse Fabrikant met ruim 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98% van de leveringen worden op tijd geleverd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de offertes van Piepschuim-dozen.nl per email

In maar liefst 92 van de 100 Piepschuim doos offerte aanvragen zijn we succesvol gebleken

Koeldoos kopen met 15% extra korting! Gebruik de code: KNSXLF2022.

Uw piepschuim doos bestellen kan alleen deze week met 15% extra korting. Bestel nu het nog kan. 

EPS koelboxen Voor Transport

EPS koelboxen

Polystyreen is een kunststof dat wordt gebruikt om piepschuim te fabriceren. Het kunststof Polystyreen wordt al best lang beschouwd als het ideale verpakkingsmateriaal vanwege haar thermische isolatie-eigenschappen en haar hele lage gewicht. Alsmede de mogelijkheid om het op maat te vormen.

Koeldoos is een geweldig kosten-effectieve, lichtgewicht en stevig verpakkingsmateriaal dat kan worden gebruikt voor het verpakken en versturen van producten die kunnen bederven.

Het gebruiken van EPS koelboxen voor het verpakken van levensmiddelen zorgt er voor dat de kosten van verzending en verpakking aanzienlijk doen dalen. Dit komt doordat de energie die nodig is voor de productie en het vervoer van EPS een stuk lager uitvalt dan die welke nodig is voor klassieke verpakkingsmaterialen zoals hout, stro, karton en kurk.

De voordelen van een Koeldoos 

Tempex is plastic dat bestaat uit koolwaterstofdeeltjes op petroleumbasis dat voor het grootste deel bestaat uit lucht. Deze substantie kan worden samengeperst of gevormd tot containers voor verpakking en verzending, bouwisolatie en voedselopslag containers.

Het schuim krijgt dankzij het productieproces een consistente en uniforme celstructuur, waardoor het stevig en robuust is.

EPS koelboxen Transport in gekoelde logistiek

Het vervoer van producten in een temperatuurgevoelige omgeving is een kritisch onderdeel van de gekoelde logistiek en is aanzienlijk aanwezig in de diverse logistieke schakels. Betamelijk gekoeld vervoer neemt veel van de potentiële barrières voor de verkoop voor fabrikanten, producenten en detailhandelaars weg.

Logistieke bedrijven en bevrachters moeten bijvoorbeeld voldoen aan de wettelijk verplichte en praktische behoeften van de afzenders bij het vervoer van gekoelde goederen.

Rederijen en bevrachters zijn niet alleen verplicht aan het op een bepaalde temperatuur houden van transporten, maar ook met bijvoorbeeld de implicaties van grensovergangen. Veel goederen die gekoeld moeten worden vervoerd, zoals farmaceutische producten, voedingsmiddelen en tabak, zijn onderworpen aan strenge import- en exportvoorschriften. Rederijen en bevrachters zijn verplicht om bij het transport van deze goederen de procedurele voorschriften en noodzakelijke documentatie in acht nemen.

EPS koelboxen Voor Transport

EPS koelboxen (of eps koeldozen) voor geconditioneerd vervoer

Wat betekent koeltransport?

Het verzenden van bederfelijke goederen die zouden in een gekoelde omgeving wordt koeltransport genoemd.

Om goederen van de ene plaats naar de andere plaats te vervoeren, wordt bij koeltransport de temperatuur gecontroleerd.|De temperatuur wordt gecontroleerd wanneer koeltransport wordt gebruikt om goederen van de ene plaats naar de andere plaats te vervoeren.

De hoge sterkte-gewichtsverhouding van dit materiaal is één van zijn belangrijkste pluspunten. Polystyreenschuim is erg duurzaam en stevig, maar toch bestaat dit materiaal grotendeels uit lucht. Dit resulteert in een zeer licht gewicht. Dankzij deze lichte en luchtige consistentie kan polystyreenschuim simpel in verscheidene producten worden gevormd en/of gegoten. Het kan ook gesneden worden om te laten passen in de holtes van een muur of gevormd in aangepaste verzend- en verpakkingscontainers zoals bijvoorbeeld geïsoleerde dozen. Je kunt zelfs makkelijk stroken piepschuim snijden met een hobbymesje in plaats van met ingewikkelder gereedschap of in plaats van zagen.

Dankzij de grote hoeveelheid luchtholtes van piepschuim krijgt  het een natuurlijk schokabsorberend vermogen. Dankzij dit schokabsorberend vermogen is piepschuim de beste keuze voor het beschemen van breekbare en bederfelijke producten tijdens de verzending.

Verscheidene fabrikanten bedenken aangepaste containers voor verpakken die risico op beschadiging van apparatuur tot een minimum doen verlagen. Daarbij kunnen deze verpakkingscontainers schokken en stoten absorberen als de doos tijdens bijvoorbeeld de verzending valt. Dankzij het vermogen om deze producten tegen defecten te beschermen, wordt polystyreenschuim ook wel toegepast voor vleesverpakkingskarren en kratten voor eieren te maken. Dat is een beter alternatief voor de gewone kartonnen doos.

{ zijn ook zeer goed bestand tegen vocht. Dit schuim beschermt het product tegen contact met regen en verschillende vormen vocht. Wanneer deze doosjes worden gebruikt voor verpakking en verzending, resulteert dit in een voordeel ten opzichte van de typische kartonnen doos. De piepschuim doosjes kunnen voedsel of drankjes vasthouden en zal niet lekken of door de wanden van de container dringen. Daarom zijn Piepschuim boxen onwijs populair.

De bestendigheid tegen vocht van polystyreenschuim brengt het materiaal veel voordelen ten opzichte van glasvezelisolatie wanneer dit materiaal gebruikt zal worden als bouwisolatie.

Het schuim gaat in tegenstelling tot glasvezel niet rotten, schimmelen of aan effectiviteit inboeten wanneer dit aan vocht wordt blootgesteld.

Een ander belangrijk voordeel van de Thermobox piepschuim is dat het kan functioneren als een effectieve isolator. Wanneer dit schuim zal worden ingezet als de opslag van etenswaren, houdt dit materiaal warme etenswaren warm en koude etenswaren koud gedurende de levering van een eettent naar de bestemming van de bestelling. Het piepschuim kan ook worden toegepast om bijvoorbeeld een koelkast of vrieskist van isolatie te voorzien, waardoor het een geschikt materiaal is voor piepschuim koelboxen.

Polystyreenschuim heeft een veel grotere thermische weerstand dan balletjes of dekens van glasvezel wanneer het als bouwisolatie wordt gebruikt. Dit helpt om de energie-efficiëntie te maximaliserenom zo de energierekeningen zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of Tempex bakken worden veelal gebruikt als verpakkingsmateriaal. Piepschuim wordt in de voedingsindustrie en verpakkingsindustrie meestal gebruikt vanwege de geweldige isolerende eigenschappen. Draagbare koelers van piepschuim worden ook vaak toegepast om dranken en voedingsmiddelen gedurende het langer koel en vers houden.

Meerdere miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos creëren een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid van buiten af komende warmte behoorlijk zal worden terug gedrongen{ tot een minimum}. Deze karakteristieke eigenschap zorgt dat de temperatuur in de doos constant blijft.

Koeldoos Kopen in Zevenhuizen

Bescherming van de producten
Dankzij het uitstekende schokabsorberende vermogen is Styrofoam het bestand tegen druk.

Styrofoam is duurzaam
EPS koelboxen zijn stevig en duurzaam, waardoor ze geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van koelverse etenswaren en andere diverse producten. Polystyreenschuim kan tegen vocht, waardoor de goede hygiëne gewaarborgd zal worden.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Het materiaal bestaat voor 98% uit luchten is daarom geschikt is voor leveringsdoeleinden. Daardoor is het ongelooflijk licht van gewicht en voegt het ook geen gewicht toe aan het eindproduct.

Het isoleert de bestelling
In vergelijking met de normale kartonnen doos dragen de thermische isolatie-eigenschappen van styrofoam bij tot aan het conserveren van etenswaren in de gehele distributieketen.

Piepschuim dozen worden in grote hoeveelheden in een verscheidenheid aan industrieën, doordat dit materiaal een uitstekende isolator is. Hieronder beschrijven we hoe ze gebruikt worden in verscheidene industrieën.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Styrofoam heeft heeft isolerende eigenschappen die nodig zijn in de levensmiddelenindustrie. Om deze reden worden piepschuim dozen vaak toegepast bij de opslag van producten en het versturen van koelverse groenten en gevogelte. Het isoleert voedsel urenlang tegen de hitte van buitenaf. Daardoor voorkomt het materiaal dat voedsel zal gaan bederven of rotten als gevolg van een stijging van de buitentemperatuur. Deze containers zijn ook bestand tegen hoge druk. Daardoor zijn de styrofoam dozen perfect voor het verzenden van voedingsmiddelen. Tevens zijn ze ook licht van gewicht, waardoor de verpakkingen gemakkelijker te vervoeren zijn.

Verpakkingsindustrie
Naast de levensmiddelenindustrie hebben piepschuim dozen een breed scala aan toepassingen in de industrie voor verpakken. Omdat de piepschuimdozen

Vervoer Dranken met eps dozen

Ook verschillende dranken moeten gekoeld worden vervoerd, vooral indien deze dranken een inhouden hebben dat kan bederven of verzuren. Voorbeelden zijn Zuivelproducten, wijn, bier en ook andere temperatuurgevoelige producten moeten allemaal in een gekoelde wagen worden vervoerd.

Bloemen kunnen ook met eps koeldozen getransporteerd worden

Indien u wilt dat bloemen in perfecte conditie arriveren op de plek van bestemming, dan is het van cruciaal belang dat de bloemen verzonden worden in een temperatuur gecontroleerde omgeving. Bloemen vergaan bij ongewenste omstandigheden, dus zodra de bloemen geplukt en verscheept zijn, is het noodzakelijk om de temperatuur gedurende het verschepen te handhaven om de levensduur van de bloemen te verlengen.

EPS koelboxenzijn ook perfect voor kaarsen

Kaarsen moeten, net als voedingsmiddelen, dranken en medische producten, in koelwagens worden vervoerd om de kwaliteit en structuur te behouden. De kaarsen zijn namelijk ontworpen om te kunnen smelten.

Bulk vloeibare stoffen

voor fouten is  absoluut geen ruimte bij vervoer van grote hoeveelheden vloeibare stoffen. Bij het vervoeren van chemicaliën, pulp of andere oplosmiddelen vooral niet. Al deze grote hoeveelheden vloeibare stoffen moeten gekoeld worden verzonden.

Transporteer Verf met eps dozen

Voor het waarborgen van zijn integriteit, moet dus ook verf in gekoelde vrachtwagens worden getransporteerd.

Transporteer gevaarlijke producten met eps dozen

Indien u iets verzuurt dat giftig of ontvlambaar is, dan moet u alle voorschriften 100% volgen. Gevaarlijke en ontvlambare producten moeten op een precieze temperatuur worden vervoerd om ernstige ongelukken te voorkomen.

Sigaretten

Sigaren en sigaretten of andere tabaksproducten, kunnen niet tegen de hoge vochtigheid of tegen hitte. Voor het voorkomen van bederf, moeten producten die kunnen bederven zoals sigaretten en andere tabaksproducten altijd gekoeld worden vervoerd.

Kauwgom

Het is mogelijk dat u dit laatste item op de lijst een beetje schokkend vindt, echter kan dit item een verschikkelijke nachtmerrie worden als kauwgom niet temperatuur-gecontroleerd wordt vervoerd.

Ookal wordt een gekoelde wagen veel gebruikt om producten koel te bewaren, kan hij ook worden gebruikt om de lucht te verwarmen. Reefers kunnen worden gebruikt om producten die zouden kunnen bederven niet te laten bevriezen in de winter en om deze items koel of op vereiste temperatuur te behouden.

Onze Kwaliteiten

Nederlandse Fabrikant met ruim 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98% van de leveringen worden op tijd geleverd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de offertes van Piepschuim-dozen.nl per email

In maar liefst 92 van de 100 Piepschuim doos offerte aanvragen zijn we succesvol gebleken

Koeldoos Prijsopgave Ontvangen

Uw piepschuim doos offerte binnen maximaal 1 werkdag in de email bezorgd. Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
EPS koelboxen Voor Transport

Wat houdt gekoelde logistiek in?

Een temperatuur gecontroleerde supply chain wordt veelal aangeduid als koude keten supply chain. Bij maken van klimaatgevoelige goederen is een speciale logistiek nodig om te garanderen dat de goederen de consument in perfecte conditie bereiken. Een "koude" keten is nodig om dit te garanderen.

De goederenbeheersprocessen, ook wel chill chain logistiek genoemd, zorgen ervoor dat het vervoer van goederen veilig kan gebeuren. Indien goed uitgevoerd, kan de koelketenlogistiek de houdbaarheid van producten verlengen met soms maanden of zelfs jaren.
Het is echter van onmisbaar belang dat elk onderdeel van de toeleverketen de gewenste temperatuur handhaaft. En aangezien in een ”keten” talrijke schakels betrokken zijn, moeten alle schakels een gunstige omgeving bieden voor de bederfelijke goederen in kwestie.

Wanneer een schakel wanpresteert en de temperatuur te warm of koud wordt, zijn de vervoerde bederfelijke goederen niet bruikbaar. Als dit toch gebeurt, dan kan dit resulteren in forse verliezen voor zowel bedrijven als logistieke bedrijven.

Omdat veel fabrikanten dagelijks enorme hoeveelheden aan temperatuur gecontroleerde producten produceren, moet de koude bevoorradingsketen in stand worden gehouden.

Afgezien van financiële zorgen zijn er ernstige gevolgen voor de veiligheid en de gezondheid als temperatuur gecontroleerde vracht niet zorgvuldig zal worden gecontroleerd en op de correcte manier zal worden vervoerd.

Stel de temperatuur loopt te hoog op, dan zal bij het vervoer van diepvriesproducten het voedsel ontdooien.
Temperatuurschommelingen kunnen ertoe leiden dat het bevroren voedsel tijdens de reis verscheidene malen zal ontdooien en opnieuw zal bevriezen. Wanneer het vervolgens de eindgebruiker bereikt, dan zou dat een behoorlijk negatief effect hebben op de eindgebruiker zijn of haar gezondheid.

EPS koelboxen Transport in gekoelde logistiek

Het vervoer van producten in een temperatuurgevoelige omgeving is een kritisch onderdeel van de gekoelde logistiek en is aanzienlijk aanwezig in de diverse logistieke schakels. Betamelijk gekoeld vervoer neemt veel van de potentiële barrières voor de verkoop voor fabrikanten, producenten en detailhandelaars weg.

Logistieke bedrijven en bevrachters moeten bijvoorbeeld voldoen aan de wettelijk verplichte en praktische behoeften van de afzenders bij het vervoer van gekoelde goederen.

Rederijen en bevrachters zijn niet alleen verplicht aan het op een bepaalde temperatuur houden van transporten, maar ook met bijvoorbeeld de implicaties van grensovergangen. Veel goederen die gekoeld moeten worden vervoerd, zoals farmaceutische producten, voedingsmiddelen en tabak, zijn onderworpen aan strenge import- en exportvoorschriften. Rederijen en bevrachters zijn verplicht om bij het transport van deze goederen de procedurele voorschriften en noodzakelijke documentatie in acht nemen.