EPS dozen Kopen

Laren provincie Noord-Holland EPS dozen Aanschaffen

EPS dozen Kopen in Laren provincie Noord-Holland

Wij zijn een lokale producent van styrofoam dozen en tempex boxen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Laren, maar ook in Eemnes, Blaricum, Hilversum, Bussum, Zandvoort, Baarn, Huizen, Kortenhoef, Soest, Zevenhuizen.

piepschuim dozen kopen

Kenmerken van onze EPS dozen

De styrofoam dozen bestaan uit meerdere lagen

De styrofoam dozen beschermen tegen alle weersomstandigheden

Onze styrofoam dozen zijn waterbestendig 

Onze styrofoam dozen hebben een goede temperatuurbeveiling

De Kwaliteiten van Piepschuim-dozen.nl

Nederlandse Fabrikant met ruim 45 jaar ervaring

98 uit 100 leveringen zijn op tijd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de passende prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl in de mailbox

In 92% van de Piepschuim doos prijsaanvragen is Piepschuim-dozen.nl succesvol

Piepschuim doos bestellen met 15% extra korting! Maak gebruik van de code: KNSXLF2022.

Uw piepschuim box bestellen kan alleen nog deze maand met 15% extra korting. Bestel nu het nog kan. 

EPS dozen Voor Transport

EPS dozen

Polystyreen is een kunststof dat wordt toegepast om piepschuim te maken. Polystyreen wordt al lang beschouwd als het ideale verpakkingsmateriaal vanwege zijn thermische isolatie-eigenschappen en haar hele lichte gewicht. Alsmede de mogelijkheid om de vorm op maat te maken.

Piepschuim doos is een geweldig prijs-bewuste, lichtgewicht en stevig verpakkingsmateriaal dat geschikt is voor het verpakken en versturen van zelfs bederfelijke producten.

Het gebruik van EPS dozen voor het verpakken van producten zorgt er voor dat de kosten van verzending en verpakking fors doen dalen. Dit komt doordat de energie die nodig is voor de productie en het transport van EPS een stuk lager uitvalt dan die welke nodig is voor traditionele verpakkingsmaterialen zoals hout, stro, karton en kurk.

De voordelen van een Piepschuim doos 

EPS is een soort plastic dat bestaat uit deeltjes koolwaterstof op petroleumbasis dat voor 98% bestaat uit lucht. Deze substantie kan samengeperst of gevormd worden tot verpakkings- en verzendcontainers, voedselopslag-containers en bouwisolatie.

Dit schuim krijgt mede dankzij het productieproces een consistente en uniforme celstructuur, waardoor het stevig en robuust is.

EPS dozen Transport in gekoelde logistiek

Het vervoer van waren in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een kritisch aspect van de gekoelde logistiek en is vooraanstaand aanwezig in de diverse logistieke schakels. Betamelijk gekoeld vervoer neemt veel van de mogelijke drempels voor de verkoop voor detailhandelaars en producenten weg.

Logistieke bedrijven en expediteurs moeten bijvoorbeeld rekening houden met de wettelijk verplichte en praktische behoeften van de verzenders bij het vervoer van gekoelde producten.

Vrachtbedrijven en expediteurs moeten niet alleen voldoen aan het op een gewenste temperatuur houden van zendingen, maar ook met bijvoorbeeld de implicaties van grensovergangen. De meeste producten die gekoeld moeten worden vervoerd, zoals farmaceutische producten, voedingsmiddelen en tabak, zijn onderworpen aan stricte export- en importvoorschriften. Vrachtbedrijven en expediteurs moeten bij het verzenden van deze producten de procedurele voorschriften en noodzakelijke documentatie in acht nemen.

EPS dozen Voor Transport

EPS dozen (of tempex boxen) voor geconditioneerd vervoer

Wat is geconditioneerd transport?

Het transporteren van bederfelijke producten die kunnen bederven in een gekoelde omgeving wordt geconditioneerd transport genoemd.

Om producten van de ene plek naar de andere plek te transporteren, wordt bij geconditioneerd transport de temperatuur beheerst.|De temperatuur wordt beheerst wanneer geconditioneerd transport wordt gebruikt om producten van de ene plek naar de andere plek te transporteren.

De enorm hoge sterkte-gewichtsverhouding van dit materiaal is één van zijn belangrijkste pluspunten. Polystyreenschuim is heel duurzaam en stevig, maar bestaat toch grotendeels uit lucht. Dit zorgt voor een enorm licht gewicht. Dankzij deze lichte en luchtige consistentie kan dit materiaal eenvoudig in verscheidene producten worden gegoten of gevormd. Het kan worden gesneden om dit te passen in de holtes van een muur of in geperste vorm in aangepaste containers voor verpakking en verzending zoals bijvoorbeeld geïsoleerde boxen. Stroken piepschuim kunnen worden gesneden met een simpel keukenmesje in plaats van met complexer gereedschap.

Dankzij de talrijke luchtholtes van polystyreenschuim heeft dit materiaal een van nature schokabsorberend vermogen. Daardoor is polystyreenschuim een geweldige keuze voor vooral het beschemen van breekbare en bederfelijke producten tijdens het vervoer.

Een heleboel producenten ontwikkelen aangepaste containers voor verpakken die risico op schade op apparatuur tot het minimale doen verlagen. Daarbij zijn deze verpakkingscontainers in staat om schokken en stoten te absorberen als de doos tijdens bijvoorbeeld het verzenden valt. Dankzij zijn vermogen om deze producten tegen beschadiging te beschermen, wordt dit materiaal ook ingezet voor verpakkingskarren en eierkratten te maken. Dat is een veel beter alternatief voor de veel gebruikte doos van karton.

{ kunnen goed tegen vocht. Dit schuim beschermt het betreffende product tegen aanraking met regen en andere vormen vocht. Wanneer deze dozen van piepschuim worden gebruikt voor verzending en verpakking, resulteert dit in verscheidene voordelen ten opzichte van de typische doos van karton. De piepschuim dozen kunnen namelijk voedingsmiddelen of drankjes vasthouden en zal niet lekken en ook niet door de wanden van de container dringen. Om deze reden zijn Tempex dozen onwijs populair.

De vochtbestendigheid van piepschuim geeft het materiaal een heleboel voordelen ten opzichte van glasvezelisolatie wanneer het materiaal toegepast wordt als bouwisolatie.

Het schuim zal in tegenstelling tot glasvezel niet schimmelen, rotten of aan effectiviteit inboeten wanneer dit aan vocht wordt onderworpen.

Een ander onmisbaar voordeel van de Thermobox piepschuim is dat het kan dienen als een effectieve isolator. Wanneer dit schuim wordt gebruikt voor het opslaan van voedsel, houdt dit materiaal warme levensmiddelen warm en natuurlijk koude levensmiddelen koud tijdens de levering van een restaurant naar de bestemming van de besteller. Het piepschuim kan ook worden gebruikt om bijvoorbeeld een koelbox of vriezer te isoleren, daarom is het een geschikt materiaal voor piepschuim koelboxen.

Polystyreenschuim heeft een veel grotere thermische weerstand dan glasvezelbatjes of dekens wanneer het als bouwisolatie wordt toegepast. Dit helpt om de energie-efficiëntie van de structuur te maximaliserenen de de kosten voor energie zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of EPS piepschuim dozen worden vaak gebruikt als verpakkingsmateriaal. Polystyreenschuim wordt vaak toegepast in de voedings- en verpakkingsindustrie vanwege zijn geweldige isolerende eigenschappen. Draagbare piepschuimkoelers worden ook veel gebruikt om dranken en voedingsmiddelen gedurende langere tijd vers en koel te houden.

Meerdere miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos creëren een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid van buiten af komende warmte die in contact komt met de inhoud van de doos, behoorlijk wordt terug gedrongen{ tot een minimum}. Deze eigenschap zorgt ervoor dat de temperatuur in de doos constant blijft.

Piepschuim doos Kopen in Laren

Bescherming van de betreffende producten
Styrofoam heeft een geweldig schokabsorberende vermogen, waardoor het bestand is tegen druk.

Het is enorm duurzaam
EPS dozen zijn stevig, maar ook duurzaam, waardoor deze geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van koelverse levensmiddelen en andere diverse artikelen. Het materiaal is bestand tegen vocht, waardoor een goede hygiëne gewaarborgd zal worden.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Het materiaal bestaat voor 98% uit lucht, waardoor het geschikt is voor leveringsdoeleinden. Daardoor is het onwijs licht en voegt het geen gewicht toe aan het totale product.

De bestelling wordt geïsoleerd
In tegenstelling tot de gemiddelde doos van karton dragen de thermische isolatie-eigenschappen van piepschuim bij tot aan de conservering van voedsel in de gehele distributieketen.

Piepschuimdozen worden op enorme schaal in verschillende industrieën, doordat piepschuim een uitstekende isolator is. Hieronder beschrijven we hoe ze toegepast worden in verscheidene branches.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Styrofoam heeft de gewenste isolerende eigenschappen in de industrie voor voedingsmiddelen. Daarom worden piepschuim dozen veel gebruikt bij het opslaan van producten en het versturen van koelverse groenten, maar ookbijvoorbeeld gevogelte. Het isoleert voedsel voor lange tijd tegen de warmte dat van buiten komt. Daardoor wordt voorkomen dat voedsel zal gaan bederven of rotten als gevolg van een stijging van de buitentemperatuur. Deze containers zijn ook geschikt voor hoge druk. Daardoor zijn de styrofoam dozen ideaal voor het verzenden van voedsel. Ze zijn ook licht van gewicht, waardoor de verpakkingen gemakkelijker te vervoeren zijn.

Industrie voor verpakken
Naast de industrie voor voedingsmiddelen hebben piepschuimdozen een breed scala aan toepassingen in de verpakkingsindustrie. Omdat deze piepschuimdozen

Vervoer Dranken met styrofoam dozen

Ook verschillende dranken moeten gekoeld worden vervoerd, vooral wanneer zeeen inhouden hebben dat kan verzuren of bederven. Zuivelproducten, wijn, bier en andere temperatuurgevoelige producten moeten allemaal in een koelwagen worden vervoerd.

Bloemen kunnen ook met tempex boxen getransporteerd worden

Als u wilt dat uw bloemen in prachtige conditie aankomen op hun bestemming, dan is het van cruciaal belang dat ze worden verzonden in een temperatuur gecontroleerde omgeving. Bloemen vergaan namelijk bij verkeerde omstandigheden, dus zodra ze geplukt en op transport zijn, is het van belang dat de temperatuur tijdens het versturen te handhaven om de levensduur te verlengen.

EPS dozenzijn perfect voor kaarsen

Kaarsen moeten, net als levensmiddelen, dranken en medische producten, in koelcontainers worden vervoerd om hun kwaliteit en structuur niet te verliezen. Ze kunnen namelijk smelten.

Grote hoeveelheden vloeibare middelen

voor fouten is  zeker geen ruimte voor vervoer van grote hoeveelheden vloeibare middelen. Bij het vervoeren van chemicaliën, pulp of andere oplosmiddelen vooral niet. Al deze grote hoeveelheden vloeibare middelen moeten gekoeld worden verzonden.

Transporteer Verf met styrofoam dozen

Voor het waarborgen van zijn integriteit, moet dus ook verf in koelwagens worden getransporteerd.

Transporteer gevaarlijke materialen met styrofoam dozen

De voorschriften moeten 100% gevolgd worden, zodra u van plan bent iets te verzuren dat ontvlambaar of giftig is. Gevaarlijke en ontvlambare materialen moeten op een precieze temperatuur worden vervoerd om incidenten te voorkomen.

Sigaretten

Sigaren en sigaretten of andere tabaksproducten, kunnen niet tegen de hoge vochtigheid of tegen hitte. Voor het voorkomen van bederf, is het belangrijk dat bederfelijke producten zoals sigaretten en andere tabaksproducten altijd gekoeld worden vervoerd.

Kauwgom

Misschien vindt u dit laatste product op de lijst een beetje opmerkelijk, maar dit item kan een nachtmerrie worden als kauwgom niet vervoerd wordt in een temperatuur-gecontroleerde omgeving.

Ookal wordt een koelwagen veel gebruikt om producten koel te bewaren, kan hij ook gebruikt worden om de lucht te verwarmen. Tevens kunnen reefers gebruikt worden om waren die kunnen bederven vooral niet te laten bevriezen in de winter en om deze items koel of op een exacte temperatuur te behouden.

De Kwaliteiten van Piepschuim-dozen.nl

Nederlandse Fabrikant met ruim 45 jaar ervaring

98 uit 100 leveringen zijn op tijd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de passende prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl in de mailbox

In 92% van de Piepschuim doos prijsaanvragen is Piepschuim-dozen.nl succesvol

Piepschuim doos Offerte Aanvragen

Uw piepschuim box offerte in 1 dag in de email . Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
EPS dozen Voor Transport

De betekenis van gekoelde logistiek

De temperatuur gecontroleerde logistiek wordt meestal gekentmerkt als koude keten logistiek. Bij de productie van klimaatgevoelige producten is een speciale logistiek vereist om er zeker van te zijn dat de producten de eindgebruiker in perfecte conditie bereiken. Een "koude" keten is nodig om dit te verwezenlijken.

Bij vervoer van diepvriesproducten, zoals bijvoorbeeld voedingsmiddelen, kan het voedsel bijvoorbeeld ontdooien als de temperatuur te hoog oploopt.
Temperatuurschommelingen kunnen ertoe leiden dat het bevroren voedsel tijdens het vervoer verscheidene malen zal ontdooien en opnieuw bevriest. Wanneer het vervolgens de eindconsument bereikt, kan dat een behoorlijk negatief effect hebben op diens gezondheid.

EPS dozen Transport in gekoelde logistiek

Het vervoer van waren in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een kritisch aspect van de gekoelde logistiek en is vooraanstaand aanwezig in de diverse logistieke schakels. Betamelijk gekoeld vervoer neemt veel van de mogelijke drempels voor de verkoop voor detailhandelaars en producenten weg.

Logistieke bedrijven en expediteurs moeten bijvoorbeeld rekening houden met de wettelijk verplichte en praktische behoeften van de verzenders bij het vervoer van gekoelde producten.

Vrachtbedrijven en expediteurs moeten niet alleen voldoen aan het op een gewenste temperatuur houden van zendingen, maar ook met bijvoorbeeld de implicaties van grensovergangen. De meeste producten die gekoeld moeten worden vervoerd, zoals farmaceutische producten, voedingsmiddelen en tabak, zijn onderworpen aan stricte export- en importvoorschriften. Vrachtbedrijven en expediteurs moeten bij het verzenden van deze producten de procedurele voorschriften en noodzakelijke documentatie in acht nemen.