Piepschuim dozen Kopen

Koop kwalitatieve thermoboxen voor Blaricum provincie Noord-Holland

Piepschuim dozen Kopen voor Blaricum Noord-Holland

Wij zijn een Nederlandse producent van thermoboxen en tempex boxen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Blaricum, maar ook in Eemnes, Laren, Huizen, Bussum, Zandvoort, Hilversum, Baarn, Kortenhoef, Soest, Zevenhuizen.

piepschuim dozen kopen

Eigenschappen van onze Piepschuim dozen

De thermoboxen bestaan uit meerdere lagen

De thermoboxen beschermen tegen alle weersomstandigheden

Onze thermoboxen zijn waterbestendig 

Onze thermoboxen hebben een goede bescherming tegen temperatuurwisselingen

De Kwaliteiten van Piepschuim-dozen.nl

Producent in Nederland met maar liefst 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98% leveringen zijn op de beloofde tijd geleverd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de passende offertes van Piepschuim-dozen.nl per email

In 92 van de 100 Piepschuim doos offertes zijn wij succesvol gebleken

Piepschuim doos kopen nu met 15% extra korting! Gebruik de code: KNSXLF2022.

Uw koeldoos bestellen kan alleen nog deze week met 15% extra korting. Wacht niet langer. 

Piepschuim dozen Voor Transport

Piepschuim dozen

Polystyreen is een kunststof dat wordt toegepast om piepschuim te fabriceren. Het kunststof Polystyreen wordt al best lang bestempeld als het ideale verpakkingsmiddel vanwege haar thermische isolatie-eigenschappen en haar ideale lichte gewicht. Alsmede de mogelijkheid om de vorm op maat te maken.

Piepschuim doos is een uitstekend prijs-bewuste, lichtgewicht en sterk verpakkingsmateriaal dat veelal wordt toegepast voor het verpakken en versturen van zelfs producten die kunnen bederven.

Het gebruik van Piepschuim dozen voor het inpakken van levensmiddelen heeft de kosten van verzending en verpakking behoorlijk laten dalen. Dit komt doordat de energie die nodig is voor de productie en het versturen van EPS veel lager uitvalt dan die welke nodig is voor klassieke verpakkingsmaterialen zoals stro, kurk, hout of karton.

De voordelen van een Piepschuim doos 

is een soort kunststof dat bestaat uit koolwaterstofdeeltjes op petroleumbasis die zijn doordrenkt door lucht. Deze substantie kan gevormd of samengeperst worden tot containers voor verpakking en verzending, bouwisolatie en voedselopslag containers.

Dankzij het productieproces krijgt dit schuim een gelijke, consistente celstructuur, waardoor het sterk en robuust is.

Piepschuim dozen Transport in gekoelde logistiek

Het vervoer van waren in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een substantieel onderdeel van de gekoelde logistiek en is aanzienlijk aanwezig in de logistieke schakels. Behoorlijk gekoeld vervoer neemt veel van de potentiële belemmeringen voor de verkoop voor fabrikanten weg.

Logistieke bedrijven en bevrachters moeten zich houden aan de wettelijk verplichte en praktische behoeften van de verzenders bij het vervoer van gekoelde producten.

Rederijen en bevrachters moeten niet alleen rekening houden met het op een vereiste temperatuur houden van zendingen, maar ook met de implicaties van grensovergangen. Veel producten die gekoeld moeten worden getransporteerd, zoals farmaceutische producten, etenswaren en tabak, zijn onderworpen aan stricte import- en exportvoorschriften. Rederijen en bevrachters zijn verplicht om bij het verzenden van deze producten de procedurele voorschriften en noodzakelijke documentatie in acht nemen.

Piepschuim dozen Voor Transport

Piepschuim dozen (of tempex boxen) voor gekoeld vervoer

De betekenis van koeltransport

Het verzenden van bederfelijke producten die zouden in een gekoelde omgeving noemt men koeltransport.

Om producten van de ene plek naar de andere plek te transporteren, wordt bij koeltransport de temperatuur gecontroleerd.|De temperatuur wordt gecontroleerd wanneer koeltransport wordt gebruikt om producten van de ene plek naar de andere plek te transporteren.

De hoge sterkte-gewichtsverhouding van piepschuim is een van zijn cruciale pluspunten. Dit materiaal is heel duurzaam en sterk, maar toch bestaat dit materiaal grotendeels uit lucht. Dit resulteert in een zeer licht gewicht. Dankzij zijn lichte en luchtige consistentie kan dit materiaal eenvoudig in diverse producten worden gegoten of gevormd. Het kan ook worden gesneden om dit te passen in de holtes van een wand of in geperste vorm in aangepaste verpakking- en verzendingscontainers zoals geïsoleerde boxen. Je kan zelfs eenvoudig stukjes piepschuim snijden met een keukenmesje in plaats van een professioneel stuk gereedschap of in plaats van zagen.

Dankzij de vele luchtholtes van piepschuim krijgt  het een natuurlijk schokabsorberend vermogen. Daardoor is dit materiaal de beste keuze voor de bescherming van breekbare en bederfelijke producten tijdens de verzending.

Diverse fabrikanten ontwikkelen aangepaste verpakkingscontainers die risico op beschadiging van apparatuur tot een minimum beperken. Tevens zijn deze verpakkingscontainers in staat om schokken en stoten te absorberen als de doos tijdens het verzenden valt. Dankzij zijn vermogen om deze producten tegen beschadiging te beschermen, wordt dit materiaal tevens ook gebruikt om verpakkingskarren en eierkratten te maken. Dat is een veel geschikter alternatief voor de gewone doos van karton.

{ zijn ook zeer goed bestand tegen vocht. Dit schuim beschermt het betreffende product tegen contact met regen, maar ook andere vormen van vocht. Zodra deze doosjes piepschuim worden gebruikt voor het verzenden en verpakken van producten, zorgt dit voor een voordeel in vergelijking met de typische doos van karton. Het kan voedingsmiddelen of drankjes vasthouden en zal zeker niet gaan lekken en ook niet door de wanden van de container dringen. Dit is waarom zijn Tempex dozen mega populair.

De vochtbestendigheid van piepschuim brengt dit materiaal enorm veel voordelen in vergelijking met glasvezelisolatie wanneer het materiaal toegepast wordt als bouwisolatie.

In tegenstelling tot glasvezel gaat het schuim niet gaan rotten, schimmelen of aan effectiviteit inboeten wanneer het aan vocht wordt blootgesteld.

Een ander niet te vergeten voordeel van de Thermobox piepschuim is dat het als effectieve isolator kan functioneren. Zodra dit polystyreenschuim wordt ingezet als het opslaan van levensmiddelen, houdt dit materiaal warme etenswaren warm en natuurlijk koude etenswaren koud tijdens de levering van een eettent naar de bestemming van de bestelling. Het piepschuim kan ook worden toegepast om een koelkast of vriezer te isoleren, waardoor het een perfect materiaal is voor piepschuim koelboxen.

Polystyreenschuim heeft een veel grotere thermische weerstand dan balletjes of dekens van glasvezel wanneer het als bouwisolatie wordt ingezet. Dit helpt om de energie-efficiëntie te maximaliserenen de de kosten voor energie zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of EPS boxen worden vaak gebruikt als verpakkingsmateriaal. Piepschuim wordt meestal toegepast in de voedingsindustrie en verpakkingsindustrie vanwege de uitstekende isolerende kwaliteiten. Draagbare piepschuimkoelers worden ook vaak toegepast om drinken en etenswaren tijdens het langer koel en vers houden.

Miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos creëren een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid externe warmte behoorlijk wordt beperkt. Dit kenmerk zorgt ervoor dat de temperatuur in de doos constant blijft.

Piepschuim doos Kopen in Blaricum

Bescherming van de betreffende producten
Piepschuim heeft een uitstekend schokabsorberende vermogen, waardoor het bestand is tegen druk.

Piepschuim is duurzaam
Piepschuim dozen zijn sterk en duurzaam, waardoor deze geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van koelverse etenswaren en andere artikelen. Styrofoam kan tegen vocht, waardoor de goede hygiëne niet in gevaar komt.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Het materiaal bestaat grotendeels uit luchten is om deze reden geschikt is voor leveringsdoeleinden. Daardoor is het onwijs licht van gewicht en voegt het ook geen gewicht toe aan het totale product.

De bestelling wordt geïsoleerd
In vergelijking met de normale doos van karton dragen de thermische isolatie-eigenschappen van piepschuim bij tot aan het conserveren van levensmiddelen in de hele distributieketen.

Piepschuimdozen worden op enorme schaal in een verscheidenheid van industrieën, omdat dit materiaal een uitstekende isolator is. Hieronder beschrijven wij hoe ze toegepast worden in diverse branches.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Piepschuim heeft heeft isolerende eigenschappen die nodig zijn in de industrie voor voedingsmiddelen. Daarom worden deze dozen vaak toegepast bij het opslaan van producten en het versturen van koelverse groenten en gevogelte. Het isoleert voedsel urenlang tegen de warmte van buitenaf. Daardoor wordt voorkomen dat voedsel zal gaan rotten of bederven als gevolg van een buitentemperatuursstijging. Ook de containers die toegepast worden zijn geschikt voor hoge druk. Daardoor zijn de styrofoam dozen ideaal voor het verzenden van levensmiddelen. Ze zijn ook licht van gewicht, waardoor de verpakkingen gemakkelijker te vervoeren zijn.

Verpakkingsindustrie
Naast de industrie voor voedingsmiddelen hebben piepschuimdozen een ruim scala aan toepassingen in de industrie voor verpakken. Omdat de piepschuimdozen

Transporteer Dranken met thermoboxen

Ook bepaalde dranken zullen gekoeld moeten worden getransporteerd, vooral alsiets bevatten dat zou kunnen bederven of verzuren. Zuivelproducten, bier, wijn en ook andere producten die temperatuurgevoelig zijn, moeten zonder twijfel in een gekoelde wagen worden getransporteerd.

Bloemen kunnen ook met tempex boxen vervoerd worden

Mocht u het kunnen waarderen dat bloemen in prachtige conditie arriveren op hun bestemming, dan is het van cruciaal belang dat deze verstuurd worden in een temperatuur gecontroleerde omgeving. Bloemen vergaan bij verkeerde omstandigheden, dus zodra deze geplukt en verstuurd zijn, is het noodzakelijk om de temperatuur tijdens het versturen te handhaven om de levensduur van de bloemen te verlengen.

Piepschuim dozen, ook perfect voor kaarsen

Ook kaarsen moeten, net als levensmiddelen, dranken en medische producten, in koelcontainers worden vervoerd om de gewenste kwaliteit en structuur te behouden. Ze zijn immers ontworpen om te kunnen smelten.

Grote hoeveelheden vloeibare middelen

Er is absoluut geen ruimte voor fouten bij vervoer van grote hoeveelheden vloeibare middelen. En vooral niet bij het vervoeren van pulp, chemicaliën of andere oplosmiddelen. Het is onvermeidbaar dat deze grote hoeveelheden vloeibare middelen gekoeld verscheept moeten worden.

Vervoer Verf met thermoboxen

Om haar integriteit te behouden, moet verf in koelwagens vervoerd worden.

Vervoer gevaarlijke grondstoffen met thermoboxen

De voorschriften moeten 100% gevolgd worden, wanneer u iets verzuurt dat ontvlambaar of giftig is. Gevaarlijke en ontvlambare grondstoffen moeten op een exacte temperatuur worden verscheept om ernstige incidenten te voorkomen.

Tabaksproducten

Sigaretten en sigaren of andere tabaksproducten, kunnen niet tegen de hoge vochtigheid of de hitte. Om bederf te voorkomen, is het belangrijk dat producten die kunnen bederven zoals sigaren en sigaretten altijd gekoeld worden vervoerd.

Kauwgom

De Kwaliteiten van Piepschuim-dozen.nl

Producent in Nederland met maar liefst 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98% leveringen zijn op de beloofde tijd geleverd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de passende offertes van Piepschuim-dozen.nl per email

In 92 van de 100 Piepschuim doos offertes zijn wij succesvol gebleken

Piepschuim doos Prijsopgave Ontvangen

Uw koeldoos offerte binnen uiterlijk een werkdag in uw email ontvangen. Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
Piepschuim dozen Voor Transport

De betekenis van gekoelde logistiek

De temperatuur gecontroleerde supply chain wordt meestal aangeduid als koude keten supply chain. Bij de productie van klimaatgevoelige producten is een speciale logistiek benodigd om te verzekeren dat de producten de eindgebruiker in de gewenste conditie bereiken. Een "koude" keten is onmisbaar om dit te verwezenlijken.

Bij vervoer van diepvriesproducten, zoals etenswaren, kan het voedsel ontdooien als de temperatuur oploopt.
Schommelingen in temperatuur kunnen ertoe leiden dat het bevroren voedsel tijdens de reis diverse keren zal ontdooien en opnieuw zal bevriezen. Als het daarna de eindgebruiker bereikt, kan dat een negatieve impact hebben op diens gezondheid.

Piepschuim dozen Transport in gekoelde logistiek

Het vervoer van waren in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een substantieel onderdeel van de gekoelde logistiek en is aanzienlijk aanwezig in de logistieke schakels. Behoorlijk gekoeld vervoer neemt veel van de potentiële belemmeringen voor de verkoop voor fabrikanten weg.

Logistieke bedrijven en bevrachters moeten zich houden aan de wettelijk verplichte en praktische behoeften van de verzenders bij het vervoer van gekoelde producten.

Rederijen en bevrachters moeten niet alleen rekening houden met het op een vereiste temperatuur houden van zendingen, maar ook met de implicaties van grensovergangen. Veel producten die gekoeld moeten worden getransporteerd, zoals farmaceutische producten, etenswaren en tabak, zijn onderworpen aan stricte import- en exportvoorschriften. Rederijen en bevrachters zijn verplicht om bij het verzenden van deze producten de procedurele voorschriften en noodzakelijke documentatie in acht nemen.