Koeldozen Bestellen

Koop in Nederland gefabriceerde tempex dozen voor Bussum - Binnen een dag offerte ontvangen per email

Koeldozen Kopen in Bussum provincie Noord-Holland

Wij zijn een NL producent van tempex dozen en eps piepschuim dozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Bussum, maar ook in Hilversum, Laren, Blaricum, Kortenhoef, Eemnes, Huizen, Zandvoort, Baarn, Weesp, Soest.

piepschuim dozen kopen

Kenmerken van onze Koeldozen

De tempex dozen bestaan uit meerdere lagen

De tempex dozen beschermen tegen alle weersomstandigheden

Onze tempex dozen zijn waterbestendig 

Onze tempex dozen hebben een goede bescherming tegen temperatuurwisselingen

Waarom kiezen voor Piepschuim-dozen.nl?

Nederlandse Fabrikant met ruim 45 jaar ervaring

98 uit 100 leveringen worden op de beloofde tijd geleverd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de passende offertes van Piepschuim-dozen.nl in de mailbox

In maar liefst 92% van de Piepschuim doos prijsaanvragen zijn wij succesvol gebleken

Thermobox kopen met 15% extra korting! Maak gebruik van de kortingscode: KNSXLF2022.

Uw eps koelbox kopen kan alleen deze maand met 15% extra korting. Bestel snel. 

Koeldozen Voor Transport

Koeldozen

Polystyreen is een kunststof dat wordt gebruikt om piepschuim te fabriceren. Het kunststof Polystyreen wordt al heel lang beschouwd als het ideale verpakkingsmiddel wegens zijn thermische isolatie-eigenschappen en het ideale lage gewicht. Net als de optie om het op maat te maken.

Thermobox is een uitstekend prijs-bewuste, lichtgewicht en sterk verpakkingsmateriaal dat geschikt is voor het verpakken en verzenden van zelfs bederfelijke producten.

Het gebruiken van Koeldozen voor het verpakken van producten zorgt er voor dat de kosten van verzending en verpakking fors laten dalen. Dit komt omdat de energie die nodig is voor de productie en het vervoer van EPS veel lager uitvalt dan de energie welke nodig is voor traditionele verpakkingsmaterialen zoals stro, kurk, hout of karton.

De voordelen van een Thermobox 

EPS is een soort kunststof dat bestaat uit koolwaterstofdeeltjes op petroleumbasis die zijn doordrenkt met lucht. Deze substantie kan samengeperst of gevormd worden tot verzend- en verpakkingscontainers, bouwisolatie en voedselopslag containers.

Het schuim krijgt mede dankzij het productieproces een uniforme en consistente structuur cellen, waardoor het sterk en robuust is.

Koeldozen Transport in gekoelde logistiek

Het transport van waren in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een belangrijk onderdeel van de gekoelde logistiek en is vooraanstaand aanwezig in de logistieke schakels. Behoorlijk gekoeld transport neemt veel van de mogelijke belemmeringen voor de verkoop voor fabrikanten weg.

Koeldozen Voor Transport

Koeldozen (of eps piepschuim dozen) voor gekoeld transport

Wat betekent geconditioneerd transport?

Het versturen van bederfelijke waren die kunnen bederven in een gekoelde omgeving wordt geconditioneerd transport genoemd.

Om waren van de ene plaats naar de andere plaats te brengen, wordt bij geconditioneerd transport de temperatuur beheerst.|De temperatuur wordt beheerst wanneer geconditioneerd transport wordt gebruikt om waren van de ene plaats naar de andere plaats te brengen.

De enorm hoge sterkte-gewichtsverhouding van piepschuim is een van de meest cruciale pluspunten. Polystyreenschuim is enorm duurzaam en sterk, maar bestaat toch grotendeels uit lucht. Dit zorgt voor een enorm licht gewicht. Dankzij zijn luchtige en lichte consistentie kan polystyreenschuim gemakkelijk in verschillende producten worden gevormd en/of gegoten. Dit materiaal kan ook gesneden worden om te laten passen in de holtes van een wand of in geperste vorm in aangepaste verzend- en verpakkingscontainers zoals bijvoorbeeld geïsoleerde verpakkingen. Vellen piepschuim kunnen gesneden worden met een eenvoudig keukenmesje in plaats van met complexer gereedschap.

Dankzij de talrijke luchtholtes van polystyreenschuim heeft het materiaal een van nature schokabsorberend vermogen. Dankzij het schokabsorberend vermogen is polystyreenschuim de beste keuze voor vooral het beschemen van breekbare en bederfelijke producten tijdens het transport.

Verscheidene producenten ontwikkelen aangepaste verpakkingscontainers die het risico op schade op apparatuur tot een minimum beperken. Daarbij kunnen deze verpakkingscontainers schokken en stoten absorberen wanneer de doos tijdens bijvoorbeeld het verzenden valt. Dankzij het vermogen om deze producten tegen schade te beschermen, wordt polystyreenschuim ook wel ingezet voor vleesverpakkingskarren en eierkratten te maken. Dat is een veel beter alternatief voor de gewone doos van karton.

{ zijn ook enorm goed bestand tegen vocht. Deze piepschuim doosjes beschermen het product tegen contact met regen en verschillende bronnen vocht. Wanneer deze doosjes worden ingezet voor het verzenden en verpakken van producten, resulteert dit in een voordeel ten opzichte van de normale doos van karton. Deze piepschuim dozen kunnen namelijk voedingsmiddelen of drankjes vasthouden en zal niet gaan lekken en ook niet door de wanden van de container dringen. Dit is waarom zijn Tempex dozen erg populair.

De vochtbestendigheid van piepschuim brengt dit materiaal vele voordelen ten opzichte van glasvezelisolatie als dit gebruikt wordt als bouwisolatie.

Het polystyreenschuim zal in tegenstelling tot glasvezel niet gaan schimmelen, rotten of aan effectiviteit inboeten wanneer het aan vocht wordt onderworpen.

Een ander onmisbaar voordeel van de Piepschuim doos is dat het kan functioneren als een effectieve isolator. Wanneer dit polystyreenschuim wordt gebruikt voor het opslaan van voedingsmiddelen, houdt dit materiaal warme levensmiddelen warm en natuurlijk koude levensmiddelen koud tijdens de levering van een restaurant aan de bestemming van de consument. Het piepschuim kan ook worden ingezet om bijvoorbeeld een vrieskist of koelkast van isolatie te voorzien, waardoor het een uitermate geschikt materiaal is voor piepschuim koelboxen.

Polystyreenschuim heeft een veel grotere thermische weerstand dan glasvezelbatjes of dekens wanneer het als bouwisolatie wordt ingezet. Dit helpt om de energie-efficiëntie te maximaliserenen de energierekeningen zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of Tempex dozen worden meestal gebruikt als verpakkingsmateriaal. Polystyreenschuim wordt in de voedingsindustrie en verpakkingsindustrie vaak gebruikt wegens de uitstekende isolerende kwaliteiten. Draagbare koelers van piepschuim worden ook veel ingezet om dranken en voedsel tijdens het langer koel en vers houden.

Miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos creëren een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid externe warmte aanzienlijk wordt terug gedrongen{ tot een minimum}. Deze karakteristieke eigenschap zorgt ervoor dat de temperatuur in de doos constant blijft.

Thermobox Kopen in Bussum

Bescherming van de producten
Polystyreenschuim heeft een uitstekend schokabsorberende vermogen, waardoor het bestand is tegen druk.

Het is enorm duurzaam
Koeldozen zijn sterk en duurzaam, waardoor ze uitermate geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van koelverse levensmiddelen en andere artikelen. Polystyreenschuim is bestand tegen vocht, waardoor een goede hygiëne gewaarborgd zal worden.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Styrofoam bestaat voor 98% uit luchten is om deze reden uitermate geschikt is voor leveringsdoeleinden. Daardoor is het onwijs licht en voegt het ook geen gewicht toe aan het eindproduct.

Isoleert de bestelling
In tegenstelling tot de normale doos van karton dragen de thermische isolatie-eigenschappen van styrofoam bij tot aan de conservering van voedingsmiddelen in de hele distributieketen.

Piepschuimdozen worden op enorme schaal in verschillende industrieën, omdat piepschuim een uitstekende isolator is. We bekijken nu hoe ze in verschillende industrieën worden gebruikt.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Polystyreenschuim heeft heeft isolerende eigenschappen die nodig zijn in de industrie voor levensmiddelen. Daarom worden piepschuim dozen veel ingezet bij het opslaan van producten en verzending van koelverse groenten, maar ookbijvoorbeeld gevogelte. Het isoleert het voedsel urenlang tegen de hitte dat van buiten komt. Daardoor wordt voorkomen dat voedsel gaat rotten of bederven als gevolg van een buitentemperatuursstijging. Deze containers zijn ook geschikt voor hoge druk. Daardoor zijn deze dozen perfect voor het verzenden van etenswaren. Ze zijn ook licht van gewicht, dit makkelijker te vervoeren is.

Industrie voor verpakken
Naast de industrie voor levensmiddelen hebben piepschuimdozen een ruim scala aan toepassingen in de verpakkingsindustrie. Omdat de piepschuimdozen

Vervoer Dranken met tempex dozen

Ook bepaalde dranken moeten gekoeld worden vervoerd, vooral alsiets bevatten dat kan bederven of verzuren. Voorbeelden zijn Zuivel, wijn, bier en ook andere temperatuurgevoelige producten moeten allemaal in een gekoelde wagen worden vervoerd.

Bloemen kunnen ook met eps piepschuim dozen vervoerd worden

Mocht u het op prijs kunnen stellen dat bloemen in de gewenste staat aankomen op de plek van bestemming, zorg er dan voor dat deze worden verstuurd in een omgeving waar de temperatuur gecontroleerd wordt. Bloemen verwelken namelijk bij verkeerde omstandigheden, dus zodra deze geplukt en op transport zijn, is het noodzakelijk om de temperatuur tijdens het verschepen te behouden om de levensduur te verlengen.

Koeldozenzijn ook perfect voor kaarsen

Kaarsen moeten, net zoals voedingsmiddelen, dranken en medische producten, in gekoelde wagens worden vervoerd om de gewenste kwaliteit en structuur niet te verliezen. Ze kunnen immers ook smelten.

Grote hoeveelheden vloeistoffen

voor fouten is  zonder twijfel geen ruimte bij het transport van grote hoeveelheden vloeistoffen. zeker niet bij het vervoer van pulp, chemicaliën of andere oplosmiddelen. Al deze grote hoeveelheden vloeistoffen moeten absoluut gekoeld worden verzonden.

Vervoer Verf met tempex dozen

Om zijn integriteit te behouden, moet dus ook verf in gekoelde wagens worden getransporteerd.

Vervoer gevaarlijke materialen met tempex dozen

Zodra u iets verzuurt dat giftig of ontvlambaar is, moet u alle aanwezige voorschriften tot in detail volgen. Gevaarlijke en ontvlambare materialen moeten op een precieze temperatuur worden vervoerd om ernstige ongelukken te voorkomen.

Sigaretten

Tabaksproducten, zoals sigaretten en sigaren, kunnen niet tegen het hoge vochtgehalte of hitte. Om bederf te voorkomen, moeten bederfelijke goederen zoals tabaksproducten altijd gekoeld vervoerd worden.

Kauwgom

Het is mogelijk dat u het als laatst genoemde item op de lijst een beetje opmerkelijk vindt, echter kan kauwgom een verschikkelijke nachtmerrie worden als het niet vervoerd wordt in een temperatuur-gecontroleerde omgeving.

Ookal wordt een gekoelde wagen meestal gebruikt om producten gekoeld te bewaren, kan hij ook worden gebruikt om lucht op te warmen. Tevens kunnen reefers worden gebruikt om bederfelijke goederen vooral niet te laten bevriezen in de winter en om deze items koel of op een nodige temperatuur te behouden.

Waarom kiezen voor Piepschuim-dozen.nl?

Nederlandse Fabrikant met ruim 45 jaar ervaring

98 uit 100 leveringen worden op de beloofde tijd geleverd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de passende offertes van Piepschuim-dozen.nl in de mailbox

In maar liefst 92% van de Piepschuim doos prijsaanvragen zijn wij succesvol gebleken

Thermobox Offerte Aanvragen

Uw eps koelbox prijsopgave binnen 1 werkdag in uw email bezorgd. Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
Koeldozen Voor Transport

Wat houdt gekoelde logistiek in?

De temperatuur gecontroleerde supply chain wordt veelal gekentmerkt als koude keten logistiek. Bij maken van klimaatgevoelige waren is een speciale logistiek vereist om ervoor te zorgen dat de waren de eindgebruiker in perfecte staat bereiken. Een "koude" keten is nodig om dit mogelijk te maken.

Deze goederenbeheersprocessen, ook wel chill chain logistiek genoemd, hebben als doel dat het transport van waren zo veilig mogelijk gebeurt. Als dit correct wordt uitgevoerd, kan de koelketenlogistiek de houdbaarheid van waren verlengen met dagen, weken, maanden of zelfs jaren.
Het is van cruciaal belang dat ieder onderdeel van de toeleveringsketen de optimale temperatuur handhaaft. En aangezien in een ”keten” behoorlijk veel schakels zijn betrokken, moeten alle schakels een gewenste omgeving bieden voor de bederfelijke waren in kwestie.

Getransporteerde bederfelijke waren worden onbruikbaar wanneer één van deze schakels faalt: de temperatuur wordt dus te warm of te koud. En wanneer dit gebeurt, kan dit resulteren in forse verliezen voor zowel bedrijven als logistieke bedrijven.

Wegens het feit dat veel producenten dagelijks gigantische hoeveelheden aan temperatuur gecontroleerde waren maken, moet de koude bevoorradingsketen in tact worden gehouden.

Naast de financiële zorgen zijn er ernstige consequenties voor de veiligheid en de gezondheid wanneer temperatuur gecontroleerde vracht niet met veel zorg wordt gecontroleerd en volgens de juiste manier wordt verplaatst.

Stel de temperatuur loopt te hoog op, dan zal bij het transport van diepvriesgoederen het voedsel ontdooien.
Het kan zijn dat schommelingen in temperatuur ertoe leiden dat het bevroren voedsel tijdens het transport verschillende keren ontdooit en opnieuw bevriest. Als het vervolgens de eindgebruiker zou bereiken, kan dat een behoorlijk negatieve impact hebben op de eindgebruiker zijn of haar gezondheid.

Koeldozen Transport in gekoelde logistiek

Het transport van waren in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een belangrijk onderdeel van de gekoelde logistiek en is vooraanstaand aanwezig in de logistieke schakels. Behoorlijk gekoeld transport neemt veel van de mogelijke belemmeringen voor de verkoop voor fabrikanten weg.

Logistieke bedrijven en bevrachters moeten bijvoorbeeld rekening houden met de verplichte en praktische behoeften van de afzenders bij het transport van gekoelde waren.

Vrachtbedrijven en bevrachters zijn niet alleen verplicht aan het op een gewenste temperatuur houden van transporten, maar ook met bijvoorbeeld de implicaties van grensovergangen. Vrij veel waren die gekoeld moeten worden vervoerd, zoals farmaceutische producten, voedsel en tabak, zijn onderworpen aan stricte export- en importvoorschriften. Rederijen en bevrachters moeten bij het verzenden van deze waren de procedurele voorschriften en noodzakelijke documentatie in acht nemen.