EPS koelboxen Bestellen

EPS koelboxen - In NL Gefabriceerde EPS koelboxen Bestellen in Bilthoven Utrecht

EPS koelboxen Kopen in Bilthoven (Utrecht)

Wij zijn een NL producent van eps dozen en eps koeldozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Bilthoven, maar ook in De Bilt, Zeist, Utrecht, Soesterberg, Bunnik, Odijk, Soest, Houten, Baarn, Heemstede.

piepschuim dozen kopen

Kenmerken van onze EPS koelboxen

Onze eps dozen zijn gemaakt uit

Onze eps dozen beschermen tegen alle weersomstandigheden

Alle eps dozen zijn waterbestendig 

Alle eps dozen hebben een goede bescherming tegen temperatuurwisselingen

Onze Kwaliteiten

Nederlandse Producent met maar liefst 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98 uit 100 leveringen zijn op tijd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de passende prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl

In maar liefst 92 van de 100 Piepschuim doos prijsaanvragen zijn wij succesvol

Piepschuim doos bestellen nu met 15% extra korting! Maak gebruik van de code: KNSXLF2022.

Uw thermobox bestellen kan alleen deze week met 15% extra korting. Wacht dus niet langer. 

EPS koelboxen Voor Transport

EPS koelboxen

Polystyreen wordt toegepast om piepschuim te fabriceren. Dit thermoplastische polymeer wordt al heel lang beschouwd als het het beste verpakkingsmateriaal vanwege haar thermische isolatie-eigenschappen en haar hele lichte gewicht. Alsmede de optie om de vorm op maat te creëren.

Piepschuim doos is een geweldig prijs-effectief, lichtgewicht en sterk verpakkingsmateriaal dat kan worden gebruikt voor het verpakken en verzenden van bederfelijke producten.

Het gebruiken van EPS koelboxen voor het verpakken van levensmiddelen heeft de kosten van transport en verpakking behoorlijk doen dalen. Dit komt omdat de energie die nodig is voor de productie en het transport van EPS veel lager is dan de energie welke nodig is voor traditionele verpakkingsmaterialen zoals stro, kurk, hout of karton.

De voordelen van een Piepschuim doos 

Piepschuim is plastic dat is samengesteld uit koolwaterstofdeeltjes op petroleumbasis doordrenkt zijn door lucht. Deze substantie kan worden samengeperst of gevormd tot containers voor verpakking en verzending, voedselopslag-containers en bouwisolatie.

Dit schuim krijgt dankzij het productieproces een consistente en uniforme celstructuur, waardoor het sterk en robuust is.

EPS koelboxen Transport in gekoelde logistiek

Het vervoer van producten in een temperatuurgevoelige omgeving is een kritisch aspect van de gekoelde logistiek en is prominent aanwezig in de logistieke schakels. Behoorlijk gekoeld vervoer neemt veel van de potentiële barrières voor de verkoop voor detailhandelaars en producenten weg.

Logistieke ondernemingen en bevrachters moeten bijvoorbeeld zich houden aan de verplichte en praktische behoeften van de verzenders bij het vervoer van gekoelde waren.

Rederijen en bevrachters moeten niet alleen voldoen aan het op een gewenste temperatuur houden van transporten, maar ook met bijvoorbeeld de implicaties van grensovergangen. De meeste waren die gekoeld worden getransporteerd, zoals farmaceutische producten, voedsel en tabak, zijn onderworpen aan strenge import- en exportvoorschriften. Rederijen en bevrachters worden verplicht bij het transport van deze waren de procedurele voorschriften en benodigde documentatie in acht nemen.

EPS koelboxen Voor Transport

EPS koelboxen (ook wel eps koeldozen) voor geconditioneerd vervoer

De betekenis van gekoeld vervoer

Het versturen van producten die zouden in een gekoelde omgeving wordt gekoeld vervoer genoemd.

Om waren van de ene plek naar de andere plek te transporteren, wordt bij gekoeld vervoer de temperatuur beheerst.|De temperatuur wordt beheerst wanneer gekoeld vervoer wordt gebruikt om waren van de ene plek naar de andere plek te transporteren.

De hoge sterkte-gewichtsverhouding van piepschuim is een van zijn meest belangrijke pluspunten. Polystyreenschuim is enorm duurzaam en sterk, maar toch bestaat dit materiaal grotendeels uit lucht. Dit zorgt voor een zeer licht gewicht. Dankzij zijn luchtige en lichte consistentie kan piepschuim eenvoudig in verschillende producten worden gegoten of gevormd. Het materiaal kan worden gesneden om te laten passen in de holtes van een muur of gevormd in aangepaste containers voor verpakking en verzending zoals bijvoorbeeld geïsoleerde verpakkingen. Je kunt zelfs gemakkelijk vellen piepschuim snijden met een keukenmesje in plaats van een professioneel stuk gereedschap of in plaats van zagen.

Dankzij de grote hoeveelheid luchtholtes van piepschuim krijgt  het een natuurlijk schokabsorberend vermogen. Daardoor is dit materiaal de beste keuze voor vooral de bescherming van producten die kunnen breken of bederven tijdens de verzending.

Veel producenten ontwikkelen aangepaste containers voor verpakken die het risico op schade op apparatuur tot het minimale beperken. Tevens hebben deze verpakkingscontainers het vermogen om schokken en stoten te absorberen als de doos tijdens bijvoorbeeld de verzending valt. Wegens het vermogen om deze producten tegen defecten te beschermen, wordt piepschuim tevens ook wel gebruikt om verpakkingskarren en eierkratten te maken. Dit is een geschikter alternatief voor de veel gebruikte kartonnen doos.

{ zijn ook zeer goed bestand tegen vocht. Dit schuim beschermt het product tegen contact met regen en verschillende vormen van vocht. Als deze dozen van piepschuim worden gebruikt voor verzending en verpakking, zorgt dit voor een voordeel ten opzichte van de normale kartonnen doos. Het kan namelijk voedingsmiddelen of dranken vasthouden en zal niet lekken of door de wanden van de container dringen. Dit is waarom zijn Piepschuim dozen enorm gewild.

De vochtbestendigheid van polystyreenschuim brengt het vele voordelen ten opzichte van glasvezelisolatie als het toegepast wordt als bouwisolatie.

Het polystyreenschuim gaat in tegenstelling tot glasvezel niet schimmelen, rotten of aan effectiviteit inboeten wanneer het aan vocht wordt blootgesteld.

Een ander niet te vergeten voordeel van de Thermobox piepschuim is dat het kan dienen als een effectieve isolator. Als dit polystyreenschuim wordt gebruikt voor de opslag van voedsel, houdt het warme etenswaren warm en natuurlijk koude etenswaren koud tijdens de levering van een eettent naar de eindbestemming van de bestelling. Dit schuim kan ook worden gebruikt om bijvoorbeeld een vrieskist of koelkast te isoleren, waardoor het een perfect materiaal is voor piepschuim koelboxen.

Piepschuim heeft een veel grotere thermische weerstand dan glasvezelbatjes of dekens wanneer het als bouwisolatie wordt ingezet. Dit helpt om de energie-efficiëntie van de structuur te maximaliserenen dus de energierekeningen zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of -boxen zijn een veelgebruikt type verpakkingsmateriaal. Polystyreenschuim wordt in de voedingsindustrie en verpakkingsindustrie vaak toegepast vanwege de uitstekende isolerende kwaliteiten. Draagbare piepschuimkoelers worden ook vaak gebruikt om dranken en voedsel tijdens het langer koel en vers houden.

Miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos zorgen voor een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid externe warmte die in contact komt met de inhoud van de doos, aanzienlijk wordt beperkt. Deze karakteristieke eigenschap zorgt ervoor dat de temperatuur in de doos constant blijft.

Piepschuim doos Kopen in Bilthoven

Bescherming van de producten
Dankzij het uitstekende schokabsorberende vermogen is Styrofoam het materiaal bestand tegen druk.

Het is duurzaam
EPS koelboxen zijn sterk en duurzaam, waardoor ze uitermate geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van verse etenswaren en andere producten. Het materiaal kan tegen vocht, waardoor de goede hygiëne gewaarborgd zal worden.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Het materiaal bestaat voor 98% uit lucht, waardoor het uitermate geschikt is voor leveringsdoeleinden. Doordat het onwijs licht is en het geen gewicht toevoegt aan het eindproduct is dit een gigantisch voordeel.

De bestelling wordt geïsoleerd
In vergelijking met de normale kartonnen doos dragen de thermische isolatie-eigenschappen van piepschuim bij tot de conservering van voedsel in de algehele distributieketen.

Piepschuimdozen worden op grote schaal in een verscheidenheid aan industrieën, omdat het materiaal een uitstekende isolator is. Laten we eens kijken hoe ze in verscheidene industrieën worden toegepast.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Styrofoam heeft de nodige isolerende eigenschappen in de levensmiddelenindustrie. Daarom worden piepschuim dozen vaak gebruikt bij de opslag van producten en de verzending van verse groenten en gevogelte. Het isoleert het eten voor lange tijd tegen de warmte van buitenaf. Daardoor wordt voorkomen dat eten zal gaan rotten of bederven als gevolg van een stijging van de buitentemperatuur. Ook de containers die gebruikt worden zijn geschikt voor hoge druk. Daardoor zijn deze dozen perfect voor het verzenden van voedingsmiddelen. Ze zijn ook licht van gewicht, dit makkelijker te vervoeren is.

Industrie voor verpakken
Naast de levensmiddelenindustrie hebben piepschuimdozen een breed scala aan toepassingen in de verpakkingsindustrie. Omdat deze piepschuimdozen

Vervoer Dranken met eps dozen

Ook diverse dranken moeten gekoeld worden getransporteerd, vooral alsiets bevatten dat zou kunnen verzuren of bederven. Zuivelproducten, wijn, bier en andere temperatuurgevoelige producten moeten absoluut in een koelwagen worden getransporteerd.

Bloemen kunnen ook met eps koeldozen getransporteerd worden

Indien u wilt dat bloemen in de gewenste conditie aankomen op de plek van bestemming, zorg er dan voor dat ze worden verstuurd in een temperatuur gecontroleerde omgeving. Bloemen verwelken namelijk in de ongewenste omstandigheden, dus eens ze geplukt en verscheept zijn, is het van belang dat de temperatuur tijdens het verschepen te handhaven om de levensduur te verlengen.

EPS koelboxenzijn ideaal voor kaarsen

Ook kaarsen moeten, net zoals levensmiddelen, dranken en medische producten, in gekoelde wagens worden vervoerd om hun kwaliteit en structuur te behouden. Ze zijn immers ontworpen om te smelten.

Bulk vloeibare stoffen

voor fouten is  zonder twijfel geen ruimte bij het vervoer van bulk vloeibare stoffen. Bij het transporteren van chemicaliën, pulp of andere oplosmiddelen vooral niet. Al deze bulk vloeibare stoffen moeten gekoeld worden vervoerd.

Transporteer Verf met eps dozen

Voor het behouden van haar integriteit, moet dus ook verf in koelwagens vervoerd worden.

Transporteer gevaarlijke materialen met eps dozen

De voorschriften moeten 100% gevolgd worden, indien u iets verzuurt dat ontvlambaar of giftig is. Gevaarlijke en giftige of ontvlambare materialen moeten op een exacte temperatuur worden verscheept om ernstige ongelukken te voorkomen.

Tabaksproducten

Tabaksproducten, zoals sigaretten en sigaren, kunnen niet tegen het hoge vochtgehalte of tegen hitte. Voor het voorkomen van bederf, moeten bederfelijke goederen zoals sigaren en sigaretten altijd gekoeld worden vervoerd.

Kauwgom

Onze Kwaliteiten

Nederlandse Producent met maar liefst 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98 uit 100 leveringen zijn op tijd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de passende prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl

In maar liefst 92 van de 100 Piepschuim doos prijsaanvragen zijn wij succesvol

Piepschuim doos Offerte Ontvangen

Uw thermobox offerte in maximaal 1 dag in de mailbox . Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
EPS koelboxen Voor Transport

De betekenis van gekoelde logistiek

Een temperatuur gecontroleerde logistiek wordt veelal aangeduid als koude keten logistiek. Bij de productie van klimaatgevoelige waren is een bijzondere logistiek nodig om ervoor te zorgen dat de waren de eindgebruiker in de gewenste conditie bereiken. Een "koude" keten is nodig om dit mogelijk te maken.

Bij het vervoer van diepvriesgoederen, zoals bijvoorbeeld voedsel, zal het voedsel bijvoorbeeld ontdooien als de temperatuur te hoog oploopt.
Het kan zijn dat schommelingen in temperatuur ertoe leiden dat het bevroren eten tijdens de reis verschillende keren ontdooit en opnieuw bevriest. Als het vervolgens de eindconsument zou bereiken, zou dat een behoorlijk negatieve impact hebben op de eindconsument zijn of haar gezondheid.

EPS koelboxen Transport in gekoelde logistiek

Het vervoer van producten in een temperatuurgevoelige omgeving is een kritisch aspect van de gekoelde logistiek en is prominent aanwezig in de logistieke schakels. Behoorlijk gekoeld vervoer neemt veel van de potentiële barrières voor de verkoop voor detailhandelaars en producenten weg.

Logistieke ondernemingen en bevrachters moeten bijvoorbeeld zich houden aan de verplichte en praktische behoeften van de verzenders bij het vervoer van gekoelde waren.

Rederijen en bevrachters moeten niet alleen voldoen aan het op een gewenste temperatuur houden van transporten, maar ook met bijvoorbeeld de implicaties van grensovergangen. De meeste waren die gekoeld worden getransporteerd, zoals farmaceutische producten, voedsel en tabak, zijn onderworpen aan strenge import- en exportvoorschriften. Rederijen en bevrachters worden verplicht bij het transport van deze waren de procedurele voorschriften en benodigde documentatie in acht nemen.