EPS koelboxen Bestellen

EPS koelboxen Kopen voor Leerdam regio Zuid-Holland - Binnen 24 uur offerte ontvangen per email

EPS koelboxen Bestellen voor Leerdam

Wij zijn een NL producent van tempex dozen en eps piepschuim dozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Leerdam, maar ook in Vianen, Sluis, De Kooi, Gorinchem, Culemborg, Rijswijk, Lopik, Nieuwegein, Geldermalsen, Zaltbommel.

piepschuim dozen kopen

Eigenschappen van onze EPS koelboxen

De tempex dozen zijn gemaakt uit

De tempex dozen beschermen tegen alle weersomstandigheden

Onze tempex dozen zijn waterbestendig 

Onze tempex dozen hebben een goede temperatuurbeveiling

Onze Kwaliteiten

Nederlandse Producent met maar liefst 45 jaar ervaring

98 uit 100 leveringen zijn op tijd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de passende offertes van Piepschuim-dozen.nl in de mailbox

In maar liefst 92 van de 100 Piepschuim doos offerte aanvragen zijn we succesvol gebleken

EPS doos met deksel bestellen nu met 15% korting! Maak gebruik van de kortingscode: KNSXLF2022.

Uw eps doos met deksel bestellen kan alleen nog deze week met 15% extra korting. Bestel dus snel. 

EPS koelboxen Voor Transport

EPS koelboxen

Polystyreen wordt toegepast om piepschuim te maken. Het kunststof Polystyreen wordt al lang bestempeld als het meest gunstige verpakkingsmateriaal vanwege haar thermische isolatie-eigenschappen en haar ideale lichte gewicht. Alsmede de mogelijkheid om de vorm op maat te maken.

EPS doos met deksel is een uitstekend kosten-effectieve, lichtgewicht en stevig verpakkingsmateriaal dat geschikt is voor het verpakken en verzenden van producten die kunnen bederven.

Het gebruik van EPS koelboxen voor het inpakken van voedingswaren heeft de kosten van verzending en verpakking aanzienlijk doen dalen. Dit komt omdat de energie die nodig is voor de productie en het versturen van EPS een stuk lager is dan de energie welke nodig is voor traditionele verpakkingsmaterialen zoals stro, kurk, hout of karton.

De voordelen van een EPS doos met deksel 

Tempex is kunststof dat is samengesteld uit deeltjes koolwaterstof op petroleumbasis dat voor het grootste deel bestaat uit lucht. Deze substantie kan gevormd of samengeperst worden tot containers voor verpakking en verzending, voedselopslag-containers en bouwisolatie.

Dankzij het productieproces krijgt het schuim een uniforme, consistente celstructuur, waardoor het stevig en robuust is.

EPS koelboxen Vervoer in gekoelde logistiek

Het transport van producten in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een kritisch aspect van de gekoelde logistiek en is vooraanstaand aanwezig in de logistieke schakels. Behoorlijk gekoeld transport neemt veel van de mogelijke barrières voor de verkoop voor producenten weg.

Logistieke ondernemingen en expediteurs moeten voldoen aan de verplichte en praktische behoeften van de verzenders bij het transport van gekoelde producten.

Vrachtbedrijven en expediteurs moeten niet alleen voldoen aan het op een gewenste temperatuur houden van zendingen, maar ook met de implicaties van grensovergangen. De meeste producten die gekoeld moeten worden vervoerd, zoals farmaceutische goederen, etenswaren en tabak, zijn onderworpen aan strenge export- en importvoorschriften. Vrachtbedrijven en expediteurs worden verplicht bij het verzenden van deze producten de procedurele voorschriften en noodzakelijke documentatie in acht nemen.

EPS koelboxen Voor Transport

EPS koelboxen (of eps piepschuim dozen) voor geconditioneerd transport

De betekenis van koeltransport

Het verzenden van producten die kunnen bederven in een gekoelde omgeving noemen wij koeltransport.

Om producten van de ene plek naar de andere plek te brengen, wordt bij koeltransport de temperatuur gecontroleerd.|De temperatuur wordt gecontroleerd wanneer koeltransport wordt gebruikt om producten van de ene plek naar de andere plek te brengen.

De enorm hoge sterkte-gewichtsverhouding van polystyreenschuim is een van de meest belangrijke voordelen. Dit materiaal is zeer duurzaam en stevig, maar toch bestaat dit materiaal grotendeels uit lucht. Dit resulteert in een enorm licht gewicht. Door deze lichte en luchtige consistentie kan dit materiaal eenvoudig in verschillende goederen worden gegoten of gevormd. Het kan worden gesneden om dit te laten passen in de open ruimten van een muur of gevormd in aangepaste containers voor verpakking en verzending zoals geïsoleerde dozen. Je kan zelfs makkelijk stroken piepschuim snijden met een keukenmesje in plaats van een complexer gereedschap.

Door de talrijke luchtholtes van piepschuim krijgt  het een natuurlijk schokabsorberend vermogen. Daardoor is polystyreenschuim een uitstekende keuze voor het beschemen van onder andere producten die kunnen breken of bederven tijdens het transport.

Veel producenten bedenken aangepaste containers voor verpakken die het risico op beschadiging van apparaten tot een minimum doen verlagen. Daarbij zijn deze verpakkingscontainers in staat om schokken en stoten te absorberen als de doos tijdens het verzenden valt. Gezien het sterke punt om de goederen tegen schade te beschermen, wordt dit materiaal tevens ook wel ingezet voor verpakkingskarren en kratten voor eieren te maken. Dat is een veel doeltreffender alternatief dan de normale doos van karton.

{ kunnen goed tegen vocht. Deze piepschuim dozen het betreffende product tegen contact met regen en verschillende bronnen van vocht. Wanneer deze doosjes piepschuim worden ingezet voor het verzenden en verpakken van goederen, resulteert dit in een voordeel ten opzichte van de normale doos van karton. Het kan namelijk voedsel of drankjes vasthouden en zal niet lekken en ook niet door de wanden van de container dringen. Om deze reden zijn Tempex dozen erg populair.

De bestendigheid tegen vocht van dit schuim brengt het vele voordelen ten opzichte van glasvezelisolatie als dit materiaal toegepast zal worden als bouwisolatie.

In tegenstelling tot glasvezel gaat het schuim niet schimmelen, rotten of aan effectiviteit inboeten wanneer het aan vocht wordt blootgesteld.

Nog een ander onmisbaar voordeel van de Piepschuim doos is dat het kan dienen als een effectieve isolator. Wanneer dit piepschuim zal worden ingezet als het opslaan van etenswaren, houdt het warme voedingsmiddelen warm en natuurlijk koude voedingsmiddelen koud tijdens de levering van een eettent naar de eindbestemming van de bestelling. Het piepschuim kan ook worden toegepast om een koelkast of vrieskist te isoleren, daarom is het een uitermate geschikt materiaal voor piepschuim koelboxen.

Dankzij dit materiaal zijn veel grotere thermische weerstand dan glasvezelbatjes of dekens kan het goed als bouwisolatie worden gebruikt. Dit draagt bij aan het maximaliseren van de energie-efficiëntie om zo de de kosten voor energie zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of EPS piepschuim dozen wordt vaak gebruikt als verpakkingsmateriaal. Polystyreenschuim wordt vaak toegepast in de voedingsindustrie en verpakkingsindustrie vanwege de karakteristieke isolerende kwaliteiten. Draagbare piepschuimkoelers worden ook veel toegepast om dranken en etenswaren gedurende het langer koel en vers houden.

Miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos creëren een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid externe warmte die in contact komt met de inhoud van de doos, behoorlijk zal worden terug gedrongen{ tot een minimum}. Deze karakteristieke eigenschap zorgt ervoor dat in de doos, de temperatuur constant zal blijven.

EPS doos met deksel Kopen in Leerdam

Bescherming van de betreffende goederen
Polystyreenschuim heeft een uitstekend schokabsorberende vermogen, waardoor het bestand is tegen druk.

Duurzaamheid
EPS koelboxen zijn stevig, maar ook duurzaam, waardoor deze uitermate geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van koelverse voedingsmiddelen en andere artikelen. Het materiaal kan tegen vocht, waardoor een goede hygiëne niet in gevaar komt.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Het materiaal bestaat voor 98% uit luchten is om deze reden uitermate geschikt is voor leveringsdoeleinden. Doordat het onwijs licht van gewicht is en het geen gewicht toevoegt aan het eindproduct is dit een gigantisch voordeel.

Isoleert de bestelling
In vergelijking met de normale doos van karton dragen de thermische isolatie-eigenschappen van polystyreenschuim bij tot het conserveren van etenswaren in de gehele distributieketen.

Piepschuimdozen worden in grote hoeveelheden in verschillende industrieën, doordat dit materiaal een uitstekende isolator is. Hieronder beschrijven wij hoe ze in verschillende industrieën worden toegepast.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Polystyreenschuim heeft de gewenste isolerende eigenschappen in de voedingsmiddelenindustrie. Om deze reden worden deze dozen veel toegepast bij het opslaan van goederen en het verzenden van koelverse groenten, maar ook gevogelte. Het isoleert het eten voor meerdere uren tegen de warmte dat van buiten komt. Daardoor wordt voorkomen dat eten gaat bederven of rotten als gevolg van een stijging van de buitentemperatuur. Ook de containers die toegepast worden zijn bestand tegen hoge druk. Daardoor zijn de styrofoam dozen ideaal voor het verzenden van levensmiddelen. Ze zijn ook licht van gewicht, dit makkelijker te vervoeren is.

Verpakkingsindustrie
Naast de voedingsmiddelenindustrie hebben piepschuimdozen een ruim scala aan toepassingen in de verpakkingsindustrie. Omdat de dozen

Transporteer Dranken met tempex dozen

Ook bepaalde dranken zullen gekoeld moeten worden vervoerd, zeker alsiets bevatten dat kan bederven of verzuren. Zuivel, wijn, bier en andere temperatuurgevoelige producten moeten absoluut in een gekoelde wagen worden vervoerd.

Bloemen kunnen ook met eps piepschuim dozen vervoerd worden

Mocht u het kunnen waarderen dat bloemen in perfecte conditie arriveren op de plek van bestemming, dan is het onwijs belangrijk dat de bloemen worden verstuurd in een temperatuur gecontroleerde omgeving. Bloemen verwelken namelijk bij verkeerde omstandigheden, dus zodra de bloemen geplukt en op transport zijn, is het noodzakelijk om de temperatuur tijdens het verschepen te handhaven om de levensduur van de bloemen te verlengen.

EPS koelboxen, perfect voor kaarsen

Ook kaarsen moeten, net zoals voedingsmiddelen, dranken en medische goederen, in gekoelde wagens worden vervoerd om hun kwaliteit en structuur te behouden. Ze kunnen immers smelten.

Grote hoeveelheden vloeibare middelen

Er is absoluut geen ruimte voor fouten voor het transport van grote hoeveelheden vloeibare middelen. En vooral niet bij het vervoer van pulp, chemicaliën of andere oplosmiddelen. Het is onvermeidbaar dat deze grote hoeveelheden vloeibare middelen gekoeld verstuurd dienen te worden.

Vervoer Verf met tempex dozen

Voor het behouden van haar integriteit, moet verf in koelwagens worden getransporteerd.

Vervoer gevaarlijke grondstoffen met tempex dozen

Wanneer u iets verzuurt dat giftig of ontvlambaar is, moet u alle aanwezige voorschriften volledig volgen. Gevaarlijke en ontvlambare grondstoffen moeten op een precieze temperatuur worden vervoerd om ernstige incidenten te voorkomen.

Tabaksproducten

Sigaren en sigaretten of andere tabaksproducten, kunnen niet tegen de hoge vochtigheid of de hitte. Om bederf te voorkomen, moeten bederfelijke goederen zoals sigaren en sigaretten altijd gekoeld vervoerd worden.

Kauwgom

Mogelijk vindt u dit als laatst genoemde product op de lijst schokkend, maar kauwgom kan een nachtmerrie worden als kauwgom niet temperatuur-gecontroleerd wordt vervoerd.

Ookal wordt een gekoelde wagen meestal gebruikt om goederen koel te bewaren, kan de gekoelde wagen ook gebruikt worden om de lucht te verwarmen. Reefers kunnen gebruikt worden om producten die kunnen bederven niet te laten bevriezen als het koud is en om de goederen koel of op nodige temperatuur te houden.

Onze Kwaliteiten

Nederlandse Producent met maar liefst 45 jaar ervaring

98 uit 100 leveringen zijn op tijd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de passende offertes van Piepschuim-dozen.nl in de mailbox

In maar liefst 92 van de 100 Piepschuim doos offerte aanvragen zijn we succesvol gebleken

EPS doos met deksel Offerte Aanvragen

Uw eps doos met deksel prijsopgave binnen uiterlijk 24 uur in de email-box bezorgd. Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
EPS koelboxen Voor Transport

Wat houdt gekoelde logistiek in?

De temperatuur gecontroleerde logistiek wordt vaak aangeduid als koude keten logistiek. Bij maken van klimaatgevoelige producten is een bijzondere logistiek benodigd om te garanderen dat de producten de consument in perfecte conditie bereiken. Een "koude" keten is een vereiste om dit te garanderen.

Deze goederenbeheersprocessen, ook wel koelketenlogistiek, zorgen ervoor dat het transport van producten zo veilig mogelijk kan gebeuren. Als dit correct wordt uitgevoerd, kan de cold chain logistics de houdbaarheid van producten verlengen met soms wel jaren.
Het is echter van cruciaal belang dat elk onderdeel van de toeleverketen de optimale temperatuur behoudt. En omdat in een ”keten” talrijke schakels zijn betrokken, moet iedere schakel een gewenste omgeving bieden voor de producten die kunnen bederven in kwestie.

Wanneer een schakel wanpresteert en de temperatuur te warm of koud wordt, worden de vervoerde bederfelijke producten niet meer bruikbaar. En wanneer dit toch gebeurt, kan dit leiden tot forse verliezen voor zowel ondernemingen als logistieke ondernemingen.

Aangezien behoorlijk veel producenten dagelijks voor duizenden euro’s aan temperatuur gecontroleerde producten maken, is het van cruciaal belang dat de koude bevoorradingsketen in stand wordt gehouden.

Los van de financiële zorgen zijn er ernstige consequenties voor de veiligheid en de gezondheid als temperatuur gecontroleerde lading niet zorgvuldig zal worden gecontroleerd en op de correcte manier zal worden verplaatst.

Stel de temperatuur loopt te hoog op, dan zal bij het transport van diepvriesgoederen het voedsel ontdooien.
Het kan zijn dat schommelingen in temperatuur ertoe leiden dat het bevroren eten tijdens het transport verschillende keren zal ontdooien en opnieuw bevriest. Wanneer het daarna de eindconsument bereikt, kan dat een negatief effect hebben op diens gezondheid.

EPS koelboxen Vervoer in gekoelde logistiek

Het transport van producten in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een kritisch aspect van de gekoelde logistiek en is vooraanstaand aanwezig in de logistieke schakels. Behoorlijk gekoeld transport neemt veel van de mogelijke barrières voor de verkoop voor producenten weg.

Logistieke ondernemingen en expediteurs moeten voldoen aan de verplichte en praktische behoeften van de verzenders bij het transport van gekoelde producten.

Vrachtbedrijven en expediteurs moeten niet alleen voldoen aan het op een gewenste temperatuur houden van zendingen, maar ook met de implicaties van grensovergangen. De meeste producten die gekoeld moeten worden vervoerd, zoals farmaceutische goederen, etenswaren en tabak, zijn onderworpen aan strenge export- en importvoorschriften. Vrachtbedrijven en expediteurs worden verplicht bij het verzenden van deze producten de procedurele voorschriften en noodzakelijke documentatie in acht nemen.