Koeldozen Kopen

Amersfoort (Utrecht) Koeldozen Aanschaffen

Koeldozen Bestellen voor Amersfoort

Wij zijn een Nederlandse producent van eps koelboxen en eps koeldozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Amersfoort, maar ook in Hoevelaken, Leusden, Zevenhuizen, Soest, Soesterberg, Woudenberg, Baarn, Doornsteeg, Nijkerk, Scherpenzeel.

piepschuim dozen kopen

Producteigenschappen van onze Koeldozen

Onze eps koelboxen bestaan uit meerdere lagen

Onze eps koelboxen beschermen tegen alle weersomstandigheden

Onze eps koelboxen zijn waterbestendig 

Onze eps koelboxen hebben een goede bescherming tegen temperatuurwisselingen

De Kwaliteiten van Piepschuim-dozen.nl

Nederlandse Producent met ruim 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98 uit 100 leveringen worden op tijd geleverd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de passende prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl in de mailbox

In maar liefst 92% van de Piepschuim doos offertes zijn wij succesvol

Piepschuim box kopen nu met 15% extra korting! Gebruik de code: KNSXLF2022.

Uw piepschuim doos kopen kan alleen nog deze maand met 15% extra korting. Wacht dus niet langer. 

Koeldozen Voor Transport

Koeldozen

Polystyreen is een kunststof dat wordt gebruikt om piepschuim te maken. Het kunststof Polystyreen wordt al heel lang bestempeld als het het beste verpakkingsmiddel vanwege haar thermische isolatie-eigenschappen en het hele lage gewicht. Net als de mogelijkheid om de vorm op maat te maken.

Piepschuim box is een uitstekend kosten-effectieve, lichtgewicht en sterk verpakkingsmateriaal dat geschikt is voor het verpakken en verzenden van zelfs bederfelijke producten.

Het gebruik van Koeldozen voor het verpakken van producten heeft de kosten van transport en verpakking aanzienlijk doen dalen. Dit komt omdat de energie die nodig is voor de productie en het vervoer van EPS een stuk lager uitvalt dan die welke nodig is voor traditionele verpakkingsmaterialen zoals karton, hout, stro en kurk.

De voordelen van een Piepschuim box 

Piepschuim is plastic dat is samengesteld uit koolwaterstofdeeltjes op petroleumbasis doordrenkt zijn door lucht. Deze substantie kan samengeperst of gevormd worden tot verpakkings- en verzendcontainers, voedselopslag-containers en bouwisolatie.

Door het productieproces krijgt dit schuim een gelijke, consistente celstructuur, waardoor het sterk en robuust is.

Koeldozen Transport in gekoelde logistiek

Het vervoer van waren in een temperatuurgevoelige omgeving is een belangrijk onderdeel van de gekoelde logistiek en is vooraanstaand aanwezig in de logistieke schakels. Betamelijk gekoeld vervoer neemt veel van de potentiële barrières voor de verkoop voor detailhandelaars en producenten weg.

Koeldozen Voor Transport

Koeldozen (of eps koeldozen) voor geconditioneerd vervoer

De betekenis van gekoeld vervoer

Het transporteren van bederfelijke producten die in een gekoelde omgeving noemen wij gekoeld vervoer.

Om producten van de ene plaats naar de andere plaats te brengen, wordt bij gekoeld vervoer de temperatuur gecontroleerd.|De temperatuur wordt gecontroleerd wanneer gekoeld vervoer wordt gebruikt om producten van de ene plaats naar de andere plaats te brengen.

De hoge verhouding tussen gewicht en sterkte van polystyreenschuim is één van zijn cruciale pluspunten. Dit materiaal is heel duurzaam en sterk, maar bestaat toch grotendeels uit lucht. Dit resulteert in een zeer licht gewicht. Door deze lichte en luchtige consistentie kan dit materiaal gemakkelijk in verscheidene producten worden gevormd en/of gegoten. Dit materiaal kan ook worden gesneden om te laten passen in de open ruimtes van een wand of in geperste vorm in aangepaste verzend- en verpakkingscontainers zoals geïsoleerde verpakkingen. Stroken piepschuim kunnen worden gesneden met een eenvoudig hobbymesje in plaats van met professioneel stuk gereedschap.

Door de vele luchtholtes van piepschuim krijgt  het een natuurlijk schokabsorberend vermogen. Dankzij dit schokabsorberend vermogen is piepschuim een geweldige keuze voor vooral het beschemen van breekbare en bederfelijke producten tijdens het vervoer.

Verscheidene producenten ontwikkelen aangepaste verpakkingscontainers die het risico op schade op apparaten tot het minimale doen verlagen. Daarbij kunnen deze verpakkingscontainers schokken en stoten absorberen als de doos tijdens de verzending valt. Dankzij het sterke punt om deze producten tegen schade te beschermen, wordt dit materiaal tevens ook ingezet voor verpakkingskarren en eierkratten te maken. Dat is een geschikter alternatief dan de standaard doos van karton.

{ zijn ook zeer goed bestand tegen vocht. Deze piepschuim doosjes beschermen het betreffende product tegen contact met regen en andere vormen van vocht. Wanneer deze dozen van piepschuim worden gebruikt voor verpakking en verzending, resulteert dit in een voordeel in vergelijking met de typische doos van karton. Het kan namelijk etenswaren of dranken vasthouden en zal zeker niet gaan lekken of door de wanden van de container dringen. Daarom zijn Dozen van piepschuim mega populair.

De bestendigheid tegen vocht van piepschuim brengt dit materiaal heel veel voordelen in vergelijking met standaard glasvezelisolatie wanneer het gebruikt wordt als bouwisolatie.

Het piepschuim gaat in tegenstelling tot glasvezel niet gaan schimmelen, rotten of zal ten kostte van de effectiviteit gaan wanneer dit aan vocht wordt blootgesteld.

Nog een ander onmisbaar voordeel van de EPS box is dat het kan functioneren als een effectieve isolator. Wanneer dit piepschuim wordt gebruikt voor de opslag van etenswaren, houdt dit materiaal warme levensmiddelen warm en natuurlijk koude levensmiddelen koud gedurende de levering van een restaurant aan de eindbestemming van de besteller. Dit schuim kan ook worden toegepast om een vrieskist of koelkast te isoleren, daarom is het een perfect materiaal voor piepschuim koelboxen.

Dankzij zijn veel grotere thermische weerstand dan standaard glasvezelbatjes of dekens kan dit materiaal goed als bouwisolatie worden gebruikt. Dit draagt bij aan het maximaliseren van de energie-efficiëntie en dus de de kosten voor energie zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of EPS piepschuim dozen zijn een veelgebruikt type verpakkingsmateriaal. Piepschuim wordt in de voedings- en verpakkingsindustrie vaak gebruikt vanwege de geweldige isolerende kwaliteiten. Draagbare piepschuimkoelers worden ook vaak toegepast om drinken en voedingsmiddelen gedurende langere tijd vers en koel te houden.

Miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos creëren een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid van buiten af komende warmte aanzienlijk wordt terug gedrongen{ tot een minimum}. Deze karakteristieke eigenschap zorgt dat in de doos, de temperatuur constant zal blijven.

Piepschuim box Kopen in Amersfoort

Beschermt de betreffende producten
Piepschuim heeft een uitstekend schokabsorberende vermogen, waardoor het bestand is tegen druk.

Het is duurzaam
Koeldozen zijn sterk en duurzaam, waardoor deze uitermate geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van koelverse levensmiddelen en andere artikelen. Styrofoam is bestand tegen vocht, waardoor een goede hygiëne niet in gevaar komt.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Styrofoam bestaat grotendeels uit luchten is daarom uitermate geschikt is voor leveringsdoeleinden. Doordat het ongelooflijk licht van gewicht is en het ook geen gewicht toevoegt aan het totale product zorgt dit voor een gigantisch voordeel.

Isoleert de bestelling
In vergelijking met de normale doos van karton dragen de thermische isolatie-eigenschappen van polystyreenschuim bij tot de conservering van etenswaren in de hele distributieketen.

Doordat piepschuimdozen een uitstekende isolator zijn, worden ze in grote hoeveelheden gebruikt in een verschillende industrieën. Laten we eens kijken hoe ze gebruikt worden in verscheidene industrieën.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Piepschuim heeft de gewenste isolerende eigenschappen in de levensmiddelenindustrie. Om deze reden worden piepschuim dozen vaak toegepast bij de opslag van producten en verzending van koelverse groenten en gevogelte. Het isoleert het eten urenlang tegen de hitte dat van buiten komt. Daardoor voorkomt het materiaal dat eten zal gaan bederven of rotten als gevolg van een stijging van de buitentemperatuur. Deze containers zijn ook bestand tegen hoge druk. Daardoor zijn de styrofoam dozen ideaal voor het verzenden van etenswaren. Tevens zijn ze ook licht van gewicht, dit makkelijker te vervoeren is.

Industrie voor verpakken
Naast de levensmiddelenindustrie hebben piepschuim dozen een ruim scala aan toepassingen in de verpakkingsindustrie. Omdat de piepschuimdozen

Vervoer Dranken met eps koelboxen

Ook verschillende dranken zullen gekoeld moeten worden getransporteerd, vooral alseen inhouden hebben dat zou kunnen verzuren of bederven. Voorbeelden zijn Zuivel, wijn, bier en ook andere producten die temperatuurgevoelig zijn, moeten allemaal in een koelwagen worden getransporteerd.

Bloemen kunnen ook met eps koeldozen vervoerd worden

Mocht u het kunnen waarderen dat uw bloemen in prachtige conditie arriveren op hun bestemming, zorg er dan voor dat ze worden verstuurd in een temperatuur gecontroleerde omgeving. Bloemen verwelken namelijk in de onjuiste omstandigheden, dus eens ze geplukt en verscheept zijn, is het van belang dat de temperatuur gedurende het verschepen te handhaven om de levensduur van de bloemen te verlengen.

Koeldozenzijn ook ideaal voor kaarsen

Ook kaarsen moeten, net zoals levensmiddelen, dranken en medische producten, in koelcontainers worden vervoerd om hun kwaliteit en structuur te behouden. Ze kunnen namelijk ook smelten.

Grote hoeveelheden vloeistoffen

Er is geen enkele ruimte voor fouten bij het vervoer van grote hoeveelheden vloeistoffen. Bij het transporteren van chemicaliën, pulp of andere oplosmiddelen vooral niet. Het is onoverkomelijk dat deze grote hoeveelheden vloeistoffen gekoeld verstuurd dienen te worden.

Transporteer Verf met eps koelboxen

Voor het waarborgen van haar integriteit, moet dus ook verf in koelwagens vervoerd worden.

Transporteer gevaarlijke materialen met eps koelboxen

Wanneer u van plan bent iets te verzuren dat giftig of ontvlambaar is, dan moet u alle voorschriften 100% volgen. Gevaarlijke en ontvlambare materialen moeten op een precieze temperatuur worden vervoerd om ernstige incidenten te voorkomen.

Sigaretten

Tabaksproducten, zoals sigaretten en sigaren, kunnen niet tegen hoge vochtigheid of tegen hitte. Om bederf te voorkomen, moeten bederfelijke producten zoals sigaren en sigaretten altijd gekoeld worden vervoerd.

Kauwgom

De Kwaliteiten van Piepschuim-dozen.nl

Nederlandse Producent met ruim 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98 uit 100 leveringen worden op tijd geleverd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de passende prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl in de mailbox

In maar liefst 92% van de Piepschuim doos offertes zijn wij succesvol

Piepschuim box Offerte Aanvragen

Uw piepschuim doos offerte in 24 uur in uw email bezorgd. Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
Koeldozen Voor Transport

Wat betekent gekoelde logistiek?

Een temperatuur gecontroleerde supply chain wordt vaak gekentmerkt als koude keten supply chain. Bij maken van klimaatgevoelige producten is een speciale logistiek vereist om te garanderen dat de producten de eindconsument in de gewenste conditie bereiken. Een "koude" keten is onmisbaar om dit mogelijk te maken.

Deze goederenbeheersprocessen, ook wel koelketenlogistiek of cold chain logistics genoemd, hebben als doel dat het vervoer van producten veilig kan gebeuren. Indien juist uitgevoerd, kan de chill chain logistics de houdbaarheid van waren verlengen met weken, maanden of zelfs jaren.
Het is echter van cruciaal belang dat ieder onderdeel van de toeleverketen de optimale temperatuur behoudt. Aangezien in een dergelijke ”keten” heel veel schakels betrokken zijn, moet elke schakel een gunstige omgeving bieden voor de bederfelijke producten in kwestie.

Wanneer één van deze schakels faalt en de temperatuur te warm of te koud wordt, worden de vervoerde bederfelijke producten onbruikbaar. Wanneer dit toch gebeurt, dan kan dit leiden tot aanzienlijke verliezen voor zowel bedrijven als logistieke bedrijven.

Wegens het feit dat veel producenten dagelijks enorme hoeveelheden aan temperatuur gecontroleerde waren produceren, moet de koude bevoorradingsketen in stand worden gehouden.

Afgezien van financiële zorgen zijn er ernstige gevolgen voor de veiligheid en de gezondheid als temperatuur gecontroleerde lading niet zorgvuldig wordt gecontroleerd en op de correcte methode wordt vervoerd.

Wanneer de temperatuur te hoog oploopt, dan zal bij het vervoer van diepvriesproducten (zoals voedsel) het voedsel ontdooien.
Temperatuurschommelingen kunnen ertoe leiden dat het bevroren eten tijdens de reis verscheidene malen zal ontdooien en opnieuw bevriest. Wanneer het vervolgens de eindgebruiker bereikt, dan kan dat een negatief effect hebben op diens gezondheid.

Koeldozen Transport in gekoelde logistiek

Het vervoer van waren in een temperatuurgevoelige omgeving is een belangrijk onderdeel van de gekoelde logistiek en is vooraanstaand aanwezig in de logistieke schakels. Betamelijk gekoeld vervoer neemt veel van de potentiële barrières voor de verkoop voor detailhandelaars en producenten weg.

Logistieke bedrijven en bevrachters moeten zich houden aan de wettelijke en praktische behoeften van de verzenders bij het vervoer van gekoelde producten.

Vrachtbedrijven en bevrachters moeten niet alleen voldoen aan het op een vereiste temperatuur houden van transporten, maar ook met de implicaties van grensovergangen. De meeste producten die gekoeld worden getransporteerd, zoals farmaceutische producten, voedingsmiddelen en tabak, zijn onderworpen aan strenge export- en importvoorschriften. Vrachtbedrijven en bevrachters moeten bij het vervoer van deze producten de procedurele voorschriften en noodzakelijke documentatie in acht nemen.