Piepschuim dozen Kopen

Piepschuim dozen - In NL Gefabriceerde Piepschuim dozen Offertes Breukelen

Piepschuim dozen Bestellen voor Breukelen

Wij zijn een Nederlandse producent van eps dozen en eps koeldozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Breukelen, maar ook in Vinkeveen, Wilnis, Vleuten, Mijdrecht, Kortenhoef, Harmelen, Abcoude, Veldhuizen, Woerden, Utrecht.

piepschuim dozen kopen

Eigenschappen van onze Piepschuim dozen

Onze eps dozen zijn gemaakt uit

Onze eps dozen beschermen tegen alle weersomstandigheden

Onze eps dozen zijn waterbestendig 

Onze eps dozen hebben een goede bescherming tegen temperatuurwisselingen

Waarom kiezen voor Piepschuim-dozen.nl?

Nederlandse Fabrikant met ruim 45 jaar ervaring

98% leveringen worden op tijd geleverd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl per email

In 92 van de 100 Piepschuim doos prijsaanvragen is Piepschuim-dozen.nl succesvol gebleken

EPS koelbox kopen nu met 15% korting! Maak gebruik van de code: KNSXLF2022.

Uw piepschuim doos bestellen kan alleen deze maand met 15% extra korting. Bestel snel. 

Piepschuim dozen Voor Transport

Piepschuim dozen

Polystyreen is een kunststof dat wordt toegepast om piepschuim te fabriceren. Polystyreen wordt al heel lang beschouwd als het ideale verpakkingsmiddel wegens de thermische isolatie-eigenschappen en het ideale lage gewicht. Alsmede de optie om de vorm op maat te creëren.

EPS koelbox is een uitstekend kosten-effectieve, lichtgewicht en stevig verpakkingsmateriaal dat veelal wordt toegepast voor het verpakken en versturen van producten die kunnen bederven.

Het gebruiken van Piepschuim dozen voor het inpakken van producten heeft de kosten van transport en verpakking aanzienlijk doen dalen. Dit komt doordat de energie die nodig is voor de productie en het versturen van EPS een stuk lager uitvalt dan die welke nodig is voor traditionele verpakkingsmaterialen zoals stro, kurk, hout of karton.

De voordelen van een EPS koelbox 

Piepschuim is een soort plastic dat is samengesteld uit deeltjes koolwaterstof op petroleumbasis die zijn doordrenkt met lucht. Deze substantie kan gevormd of samengeperst worden tot containers voor verpakking en verzending, bouwisolatie en voedselopslag containers.

Dit schuim krijgt dankzij het productieproces een consistente en uniforme celstructuur, waardoor het stevig en robuust is.

Piepschuim dozen Vervoer in gekoelde logistiek

Het transport van goederen in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een substantieel aspect van de gekoelde logistiek en is vooraanstaand aanwezig in de logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Adequaat gekoeld transport neemt veel van de mogelijke belemmeringen voor de verkoop voor producenten weg.

Piepschuim dozen Voor Transport

Piepschuim dozen (ook wel eps koeldozen) voor gekoeld transport

De betekenis van geconditioneerd transport

Het versturen van goederen die in een gekoelde omgeving wordt geconditioneerd transport genoemd.

Om producten van de ene locatie naar de andere locatie te vervoeren, wordt bij geconditioneerd transport de temperatuur gecontroleerd.|De temperatuur wordt gecontroleerd wanneer geconditioneerd transport wordt gebruikt om producten van de ene locatie naar de andere locatie te vervoeren.

De hoge sterkte-gewichtsverhouding van polystyreenschuim is één van de belangrijkste pluspunten. Polystyreenschuim is heel duurzaam en stevig, maar bestaat toch grotendeels uit lucht. Dit zorgt voor een zeer licht gewicht. Dankzij deze luchtige en lichte consistentie kan piepschuim simpel in verschillende goederen worden gevormd en/of gegoten. Het materiaal kan gesneden worden om dit te passen in de open ruimtes van een muur of in geperste vorm in aangepaste verpakking- en verzendingscontainers zoals geïsoleerde boxen. Je kan zelfs eenvoudig vellen piepschuim snijden met een hobbymesje in plaats van met complexer gereedschap of in plaats van zagen.

Dankzij de vele luchtholtes van polystyreenschuim heeft het materiaal een natuurlijk schokabsorberend vermogen. Daardoor is piepschuim de beste keuze voor de bescherming van onder andere breekbare en bederfelijke producten tijdens de verscheping.

Diverse fabrikanten ontwikkelen aangepaste verpakkingscontainers die risico op schade op apparaten tot het minimale beperken. Daarbij hebben deze verpakkingscontainers het vermogen om schokken en stoten te absorberen als de doos tijdens de verzending valt. Gezien het sterke punt om deze goederen tegen schade te beschermen, wordt piepschuim tevens ook wel ingezet voor vleesverpakkingskarren en eierkratten te maken. Dit is een geschikter alternatief dan de normale kartonnen doos.

{ zijn ook zeer goed bestand tegen vocht. Dit schuim beschermt het betreffende product tegen contact met regen, maar ook verschillende vormen van vocht. Als deze doosjes piepschuim worden ingezet voor verzending en verpakking, resulteert dit in een voordeel in vergelijking met de normale kartonnen doos. Het kan namelijk voedingsmiddelen of drankjes vasthouden en zal niet gaan lekken of door de wanden van de container dringen. Daarom zijn Dozen van piepschuim enorm gewild.

De vochtbestendigheid van dit schuim brengt dit materiaal een heleboel voordelen in vergelijking met standaard glasvezelisolatie als het toegepast zal worden als bouwisolatie.

In tegenstelling tot glasvezel gaat het polystyreenschuim niet gaan rotten, schimmelen of ten kostte van de effectiviteit gaan wanneer het aan vocht wordt blootgesteld.

Nog een ander niet te vergeten voordeel van de Thermobox piepschuim is dat het als effectieve isolator kan dienen. Als dit polystyreenschuim zal worden gebruikt voor het opslaan van levensmiddelen, houdt dit materiaal warme levensmiddelen warm en koude levensmiddelen koud gedurende de levering van een restaurant naar de eindbestemming van de besteller. Dit schuim kan ook worden toegepast om een vrieskist of koelkast van isolatie te voorzien, waardoor het een perfect materiaal is voor piepschuim koelboxen.

Dankzij dit materiaal zijn veel grotere thermische weerstand dan standaard glasvezelbatjes of dekens kan dit materiaal goed als bouwisolatie worden gebruikt. Dit helpt om de energie-efficiëntie te maximaliserenom zo de de kosten voor energie zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of Tempex bakken zijn een veelgebruikt type verpakkingsmateriaal. Piepschuim wordt in de voedingsindustrie en verpakkingsindustrie meestal toegepast wegens zijn uitstekende isolerende eigenschappen. Draagbare piepschuimkoelers worden ook vaak toegepast om drinken en voedingsmiddelen tijdens langere tijd vers en koel te houden.

Miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos zorgen voor een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid van buiten af komende warmte die in contact komt met de inhoud van de doos, aanzienlijk zal worden terug gedrongen{ tot een minimum}. Deze eigenschap zorgt ervoor dat de temperatuur in de doos constant blijft.

EPS koelbox Kopen in Breukelen

Bescherming van de betreffende goederen
Dankzij het uitstekende schokabsorberende vermogen is Styrofoam het materiaal bestand tegen druk.

Styrofoam is duurzaam
Piepschuim dozen zijn stevig en duurzaam, waardoor deze geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van koelverse levensmiddelen en andere artikelen. Polystyreenschuim is bestand tegen vocht, waardoor een goede hygiëne niet in gevaar komt.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Het materiaal bestaat grotendeels uit lucht, waardoor het geschikt is voor leveringsdoeleinden. Doordat het onwijs licht is en het geen gewicht toevoegt aan het eindproduct zorgt dit voor een gigantisch voordeel.

Isoleert de bestelling
In tegenstelling tot de gemiddelde kartonnen doos dragen de thermische isolatie-eigenschappen van piepschuim bij tot aan het conserveren van levensmiddelen in de hele distributieketen.

Piepschuim dozen worden in grote hoeveelheden in een verscheidenheid aan industrieën, omdat het materiaal een uitstekende isolator is. We bekijken nu hoe ze in divevrse industrieën worden toegepast.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Styrofoam heeft uitstekende isolerende eigenschappen in de levensmiddelenindustrie. Om deze reden worden deze dozen vaak toegepast bij het opslaan van goederen en het versturen van koelverse groenten en gevogelte. Het isoleert eten voor lange tijd tegen de warmte dat van buiten komt. Hierdoor wordt voorkomen dat eten zal gaan bederven of rotten als gevolg van een buitentemperatuursstijging. Ook de containers die toegepast worden zijn geschikt voor hoge druk. Daardoor zijn de piepschuim dozen perfect voor het verzenden van voedingsmiddelen. Tevens zijn ze ook licht van gewicht, dit makkelijker te vervoeren is.

Verpakkingsindustrie
Naast de levensmiddelenindustrie hebben piepschuim dozen een ruim scala aan toepassingen in de industrie voor verpakken. Omdat de dozen

Transporteer Dranken met eps dozen

Ook bepaalde dranken moeten gekoeld worden vervoerd, vooral indien deze een inhouden hebben dat kan verzuren of bederven. Voorbeelden zijn Zuivel, bier, wijn en andere producten die temperatuurgevoelig zijn, moeten zonder twijfel in een koelvrachtwagen worden vervoerd.

Bloemen kunnen ook met eps koeldozen getransporteerd worden

Indien u wilt dat uw bloemen in prachtige conditie arriveren op hun bestemming, dan is het van cruciaal belang dat de bloemen verstuurd worden in een temperatuur gecontroleerde omgeving. Bloemen vergaan namelijk bij ongewenste omstandigheden, dus eens de bloemen geplukt en verzonden zijn, is het van belang dat de temperatuur gedurende het transport te handhaven om de levensduur van de bloemen te verlengen.

Piepschuim dozenzijn ideaal voor kaarsen

Ook kaarsen moeten, net zoals voedingsmiddelen, dranken en medische goederen, in koelcontainers worden vervoerd om de gewenste kwaliteit en structuur te behouden. Ze kunnen immers smelten.

Grote hoeveelheden vloeistoffen

Er is zonder twijfel geen ruimte voor fouten voor transport van grote hoeveelheden vloeistoffen. zeker niet bij het vervoer van pulp, chemicaliën of andere oplosmiddelen. Het is onoverkomelijk dat deze grote hoeveelheden vloeistoffen gekoeld verstuurd dienen te worden.

Vervoer Verf met eps dozen

Voor het waarborgen van zijn integriteit, moet dus ook verf in gekoelde vrachtwagens vervoerd worden.

Vervoer gevaarlijke grondstoffen met eps dozen

De voorschriften moeten echt tot in detail gevolgd worden, zodra u iets wilt te verzuren dat ontvlambaar of giftig is. Gevaarlijke en ontvlambare grondstoffen moeten op een precieze temperatuur worden vervoerd om ernstige incidenten te voorkomen.

Tabaksproducten

Sigaretten en sigaren of andere tabaksproducten, zijn niet bestand tegen het hoge vochtgehalte of tegen hitte. Om bederf te voorkomen, is het belangrijk dat goederen die kunnen bederven zoals sigaren en sigaretten altijd gekoeld worden vervoerd.

Kauwgom

Waarom kiezen voor Piepschuim-dozen.nl?

Nederlandse Fabrikant met ruim 45 jaar ervaring

98% leveringen worden op tijd geleverd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl per email

In 92 van de 100 Piepschuim doos prijsaanvragen is Piepschuim-dozen.nl succesvol gebleken

EPS koelbox Prijsopgave Ontvangen

Uw piepschuim doos prijsopgave in uiterlijk een werkdag in uw email-box . Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
Piepschuim dozen Voor Transport

Wat is gekoelde logistiek?

De temperatuur gecontroleerde logistiek wordt veelal aangeduid als koude keten logistiek. Bij maken van klimaatgevoelige producten is een bijzondere logistiek vereist om ervoor te zorgen dat de producten de eindconsument in de gewenste conditie bereiken. Een "koude" keten is een vereiste om dit te garanderen.

Bij transport van diepvriesproducten, zoals voedingsmiddelen, zal het voedsel ontdooien als de temperatuur te hoog oploopt.
Temperatuurschommelingen kunnen ertoe leiden dat het bevroren eten tijdens de reis verschillende malen zal ontdooien en opnieuw zal bevriezen. Wanneer het vervolgens de eindconsument bereikt, zou dat een negatieve impact hebben op diens gezondheid.

Piepschuim dozen Vervoer in gekoelde logistiek

Het transport van goederen in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een substantieel aspect van de gekoelde logistiek en is vooraanstaand aanwezig in de logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Adequaat gekoeld transport neemt veel van de mogelijke belemmeringen voor de verkoop voor producenten weg.

Logistieke ondernemingen en bevrachters moeten zich houden aan de wettelijk verplichte en praktische behoeften van de afzenders bij het transport van gekoelde producten.

Vrachtbedrijven en bevrachters zijn niet alleen verplicht aan het op een gewenste temperatuur houden van zendingen, maar ook met de implicaties van grensovergangen. Veel producten die gekoeld worden vervoerd, zoals farmaceutische goederen, voedingsmiddelen en tabak, zijn onderworpen aan stricte export- en importvoorschriften. Rederijen en bevrachters zijn verplicht om bij het vervoer van deze producten de procedurele voorschriften en noodzakelijke documentatie in acht nemen.