EPS dozen met deksel Kopen

EPS dozen met deksel Kopen Utrecht Utrecht - Kwalitatieve piepschuim dozen

EPS dozen met deksel Kopen voor Utrecht Utrecht

Wij zijn een Nederlandse producent van piepschuim dozen en tempex boxen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Utrecht, maar ook in De Bilt, Heemstede, Bilthoven, Bunnik, Veldhuizen, Houten, Vleuten, Zeist, Nieuwegein, Odijk.

piepschuim dozen kopen

Eigenschappen van onze EPS dozen met deksel

De piepschuim dozen bestaan uit meerdere lagen

De piepschuim dozen beschermen tegen alle weersomstandigheden

De piepschuim dozen zijn waterbestendig 

De piepschuim dozen hebben een goede temperatuurbeveiling

Waarom kiezen voor Piepschuim-dozen.nl?

Nederlandse Producent met ruim 45 jaar ervaring

98 uit 100 leveringen zijn op tijd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de offertes van Piepschuim-dozen.nl per email

In 92 van de 100 Piepschuim doos offertes zijn wij succesvol

Koeldoos kopen nu met 15% korting! Gebruik de kortingscode: KNSXLF2022.

Uw piepschuim doos kopen kan alleen deze week met 15% extra korting. Bestel dus snel. 

EPS dozen met deksel Voor Transport

EPS dozen met deksel

Polystyreen is een kunststof dat wordt toegepast om piepschuim te maken. Dit thermoplastische polymeer wordt al heel lang beschouwd als het meest gunstige verpakkingsmiddel wegens haar thermische isolatie-eigenschappen en het hele lichte gewicht. Net als de mogelijkheid om het op maat te vormen.

Koeldoos is een geweldig prijs-effectief, lichtgewicht en stevig verpakkingsmateriaal dat veelal wordt toegepast voor het verpakken en versturen van bederfelijke producten.

Het gebruiken van EPS dozen met deksel voor het verpakken van goederen heeft de kosten van verzending en verpakking fors doen dalen. Dit komt doordat de energie die nodig is voor de productie en het versturen van EPS behoorlijk lager uitvalt dan die welke nodig is voor klassieke verpakkingsmaterialen zoals karton, hout, stro en kurk.

De voordelen van een Koeldoos 

is een soort plastic dat bestaat uit koolwaterstofdeeltjes op petroleumbasis dat voor het grootste deel bestaat uit lucht. Deze substantie kan worden samengeperst of gevormd tot verpakkings- en verzendcontainers, bouwisolatie en voedselopslag containers.

Het schuim krijgt dankzij het productieproces een uniforme en consistente structuur cellen, waardoor het stevig en robuust is.

EPS dozen met deksel Transport in gekoelde logistiek

Het transport van producten in een temperatuurgevoelige omgeving is een belangrijk aspect van de gekoelde logistiek en is aanzienlijk aanwezig in de logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Behoorlijk gekoeld transport neemt veel van de mogelijke belemmeringen voor de verkoop voor fabrikanten weg.

EPS dozen met deksel Voor Transport

EPS dozen met deksel (of tempex boxen) voor gekoeld transport

De betekenis van gekoeld transport

Het verzenden van producten die in een gekoelde omgeving wordt gekoeld transport genoemd.

Om waren van de ene locatie naar de andere locatie te transporteren, wordt bij gekoeld transport de temperatuur beheerst.|De temperatuur wordt beheerst wanneer gekoeld transport wordt gebruikt om waren van de ene locatie naar de andere locatie te transporteren.

De hoge sterkte-gewichtsverhouding van piepschuim is een van zijn cruciale voordelen. Piepschuim is zeer duurzaam en stevig, maar bestaat toch grotendeels uit lucht. Dit resulteert in een zeer licht gewicht. Dankzij deze lichte en luchtige consistentie kan polystyreenschuim gemakkelijk in verscheidene producten worden gegoten of gevormd. Het materiaal kan ook gesneden worden om dit te laten passen in de open ruimtes van een muur of in geperste vorm in aangepaste verzend- en verpakkingscontainers zoals geïsoleerde verpakkingen. Je kunt zelfs eenvoudig vellen piepschuim snijden met een hobbymesje in plaats van een complexer gereedschap.

Dankzij de vele luchtholtes van polystyreenschuim heeft dit materiaal een natuurlijk schokabsorberend vermogen. Dankzij dit schokabsorberend vermogen is piepschuim de beste keuze voor het beschemen van breekbare en bederfelijke producten tijdens de verzending.

Veel fabrikanten bedenken aangepaste verpakkingscontainers die het risico op schade op apparaten tot een minimum beperken. Tevens zijn deze verpakkingscontainers in staat om schokken en stoten te absorberen als de doos tijdens de verzending valt. Gezien het sterke punt om deze producten tegen defecten te beschermen, wordt polystyreenschuim tevens ook gebruikt om vleesverpakkingskarren en kratten voor eieren te maken. Dat is een veel doeltreffender alternatief voor de normale doos van karton.

{ zijn ook zeer goed bestand tegen vocht. Deze piepschuim doosjes beschermen het product tegen contact met regen, maar ook andere bronnen van vocht. Als deze doosjes piepschuim worden ingezet voor verzending en verpakking, zorgt dit voor een voordeel ten opzichte van de normale doos van karton. Deze piepschuim doosjes kunnen namelijk voedsel of drankjes vasthouden en zal niet gaan lekken en ook niet door de wanden van de container dringen. Daarom zijn Tempex dozen mega gewild.

De vochtbestendigheid van polystyreenschuim geeft dit materiaal een heleboel voordelen ten opzichte van standaard glasvezelisolatie als dit toegepast wordt als bouwisolatie.

Het schuim gaat in tegenstelling tot glasvezel niet gaan rotten, schimmelen of zal ten kostte van de effectiviteit gaan wanneer dit aan vocht wordt blootgesteld.

Een ander niet te vergeten voordeel van de Piepschuim doos is dat het als effectieve isolator kan functioneren. Als dit schuim wordt gebruikt voor de opslag van etenswaren, houdt dit materiaal warme etenswaren warm en koude etenswaren koud gedurende de levering van een restaurant aan de eindbestemming van de consument. Het piepschuim kan ook worden ingezet om een koelbox of vrieskist van isolatie te voorzien, daarom is het een perfect materiaal voor piepschuim koelboxen.

Dankzij zijn veel grotere thermische weerstand dan standaard glasvezelbatjes of dekens kan het goed als bouwisolatie worden gebruikt. Dit helpt om de energie-efficiëntie van de structuur te maximaliserenom zo de de kosten voor energie zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of Tempex bakken wordt vaak gebruikt als verpakkingsmateriaal. Polystyreenschuim wordt in de voedings- en verpakkingsindustrie meestal toegepast wegens zijn geweldige isolerende kwaliteiten. Draagbare koelers van piepschuim worden ook vaak ingezet om dranken en voedingsmiddelen gedurende het langer koel en vers houden.

Meerdere miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos creëren een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid externe warmte behoorlijk wordt beperkt. Deze eigenschap zorgt ervoor dat de temperatuur in de doos constant blijft.

Koeldoos Kopen in Utrecht

Bescherming van de producten
Dankzij het uitstekende schokabsorberende vermogen is Styrofoam het materiaal bestand tegen druk.

Duurzaamheid
EPS dozen met deksel zijn stevig, maar ook duurzaam, waardoor deze geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van verse etenswaren en andere producten. Styrofoam kan tegen vocht, waardoor een goede hygiëne gewaarborgd zal worden.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Polystyreenschuim bestaat grotendeels uit luchten is om deze reden geschikt is voor leveringsdoeleinden. Daardoor is het ongelooflijk licht en voegt het ook geen gewicht toe aan het totale product.

Isoleert de bestelling
In tegenstelling tot de gemiddelde doos van karton dragen de thermische isolatie-eigenschappen van piepschuim bij tot het conserveren van etenswaren in de hele distributieketen.

Piepschuimdozen worden op grote schaal in een verscheidenheid aan industrieën, doordat piepschuim een uitstekende isolator is. We bekijken nu hoe ze toegepast worden in verscheidene industrieën.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Styrofoam heeft de gewenste isolerende eigenschappen in de voedingsmiddelenindustrie. Om deze reden worden piepschuim dozen vaak ingezet bij de opslag van producten en het versturen van verse groenten, maar ook gevogelte. Het isoleert het eten urenlang tegen de hitte dat van buiten komt. Daardoor voorkomt het materiaal dat eten gaat bederven of rotten als gevolg van een stijging van de buitentemperatuur. Ook de containers die ingezet worden zijn geschikt voor hoge druk. Daardoor zijn de piepschuim dozen ideaal voor het verzenden van voedingsmiddelen. Ze zijn ook licht van gewicht, waardoor de verpakkingen gemakkelijker te vervoeren zijn.

Verpakkingsindustrie
Naast de voedingsmiddelenindustrie hebben piepschuim dozen een breed scala aan toepassingen in de verpakkingsindustrie. Omdat deze piepschuimdozen

Vervoer Dranken met piepschuim dozen

Ook bepaalde dranken zullen gekoeld moeten worden getransporteerd, vooral alseen inhouden hebben dat zou kunnen verzuren of bederven. Voorbeelden zijn Zuivelproducten, bier, wijn en ook andere producten die temperatuurgevoelig zijn, moeten absoluut in een gekoelde wagen worden getransporteerd.

Bloemen kunnen ook met tempex boxen getransporteerd worden

Als u wilt dat uw bloemen in prachtige conditie arriveren op hun bestemming, zorg er dan voor dat de bloemen worden verstuurd in een omgeving waar de temperatuur gecontroleerd kan worden. Bloemen vergaan namelijk bij ongewenste omstandigheden, dus eens de bloemen geplukt en verscheept zijn, is het van belang dat de temperatuur gedurende het versturen te behouden om de houdbaarheid te verlengen.

EPS dozen met deksel, ook ideaal voor kaarsen

Ook kaarsen moeten, net als levensmiddelen, dranken en medische producten, in koelwagens worden vervoerd om de gewenste kwaliteit en structuur te behouden. Ze zijn immers gemaakt om te smelten.

Bulk vloeistoffen

voor fouten is  absoluut geen ruimte bij het transport van bulk vloeistoffen. En vooral niet bij het vervoeren van pulp, chemicaliën of andere oplosmiddelen. Het is onoverkomelijk dat deze bulk vloeistoffen gekoeld verstuurd dienen te worden.

Vervoer Verf met piepschuim dozen

Voor het behouden van zijn integriteit, moet dus ook verf in gekoelde wagens worden getransporteerd.

Vervoer gevaarlijke producten met piepschuim dozen

Zodra u van plan bent iets te verzuren dat giftig of ontvlambaar is, moet u alle aanwezige voorschriften 100% volgen. Gevaarlijke en giftige of ontvlambare producten moeten op een exacte temperatuur worden verscheept om incidenten te voorkomen.

Tabaksproducten

Tabaksproducten, zoals sigaretten en sigaren, kunnen niet tegen de hoge vochtigheid of tegen hitte. Om bederf te voorkomen, moeten bederfelijke goederen zoals sigaretten en andere tabaksproducten te allen tijde gekoeld worden vervoerd.

Kauwgom

Waarom kiezen voor Piepschuim-dozen.nl?

Nederlandse Producent met ruim 45 jaar ervaring

98 uit 100 leveringen zijn op tijd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de offertes van Piepschuim-dozen.nl per email

In 92 van de 100 Piepschuim doos offertes zijn wij succesvol

Koeldoos Prijsopgave Aanvragen

Uw piepschuim doos prijsopgave in uiterlijk 1 werkdag in uw mailbox . Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
EPS dozen met deksel Voor Transport

De betekenis van gekoelde logistiek

De temperatuur gecontroleerde supply chain wordt meestal aangeduid als koude keten logistiek. Bij maken van klimaatgevoelige waren is een bijzondere logistiek nodig om te garanderen dat de waren de eindgebruiker in perfecte conditie bereiken. Een "koude" keten is nodig om dit mogelijk te maken.

Deze goederenbeheersprocessen, ook wel cold chain logistiek genoemd, hebben als doel dat het transport van waren zo veilig mogelijk kan gebeuren. Als dit goed wordt uitgevoerd, kan de cold chain logistics de houdbaarheid van producten verlengen met weken, maanden of zelfs jaren.
Het is van onmisbaar belang dat elk onderdeel van de toeleveringsketen de gewenste temperatuur handhaaft. En omdat in een dergelijke ”keten” talrijke schakels betrokken zijn, moet iedere schakel een gunstige omgeving bieden voor de waren die kunnen bederven in kwestie.

Wanneer een schakel wanpresteert en de temperatuur te warm of koud wordt, worden de vervoerde bederfelijke waren niet meer bruikbaar. Als dit gebeurt, kan dit leiden tot forse verliezen voor zowel ondernemingen als logistieke ondernemingen.

Wegens het feit dat veel fabrikanten dagelijks gigantische hoeveelheden aan temperatuur gecontroleerde producten fabriceren, is het van onmisbaar belang dat de koude bevoorradingsketen in tact wordt gehouden.

Afgezien van financiële zorgen zijn er ernstige gevolgen voor de veiligheid en de gezondheid als temperatuur gecontroleerde lading niet zorgvuldig zal worden gecontroleerd en op de correcte methode wordt verplaatst.

Stel de temperatuur loopt te hoog op, dan zal bij het transport van diepvriesgoederen het voedsel ontdooien.
Schommelingen in temperatuur kunnen ertoe leiden dat het bevroren eten tijdens de reis verscheidene keren zal ontdooien en opnieuw bevriest. Wanneer het daarna de eindgebruiker zou bereiken, zou dat een negatieve impact hebben op de eindgebruiker haar gezondheid.

EPS dozen met deksel Transport in gekoelde logistiek

Het transport van producten in een temperatuurgevoelige omgeving is een belangrijk aspect van de gekoelde logistiek en is aanzienlijk aanwezig in de logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Behoorlijk gekoeld transport neemt veel van de mogelijke belemmeringen voor de verkoop voor fabrikanten weg.

Logistieke ondernemingen en bevrachters moeten zich houden aan de verplichte en praktische behoeften van de verzenders bij het transport van gekoelde waren.

Vrachtbedrijven en bevrachters moeten niet alleen voldoen aan het op een bepaalde temperatuur houden van zendingen, maar ook met de implicaties van grensovergangen. Vrij veel waren die gekoeld worden getransporteerd, zoals farmaceutische producten, voedingsmiddelen en tabak, zijn onderworpen aan strenge export- en importvoorschriften. Rederijen en bevrachters worden verplicht bij het verzenden van deze waren de procedurele voorschriften en noodzakelijke documentatie in acht nemen.