Thermoboxen Kopen

Koop in NL geproduceerde eps dozen in Zeist regio Utrecht

Thermoboxen Kopen voor Zeist (Utrecht)

Wij zijn een lokale producent van eps dozen en eps piepschuim dozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Zeist, maar ook in Bunnik, Soesterberg, De Bilt, Odijk, Bilthoven, Utrecht, Houten, Doorn, Heemstede, Soest.

piepschuim dozen kopen

Eigenschappen van onze Thermoboxen

Onze eps dozen bestaan uit meerdere lagen

Onze eps dozen beschermen tegen alle weersomstandigheden

Alle eps dozen zijn waterbestendig 

Alle eps dozen hebben een goede temperatuurbeveiling

Waarom kiezen voor Piepschuim-dozen.nl?

Producent in Nederland met ruim 45 jaar ervaring

98 uit 100 leveringen worden op tijd geleverd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl per email

In maar liefst 92% van de Piepschuim doos offertes is Piepschuim-dozen.nl succesvol

Piepschuim doos bestellen met 15% extra korting! Maak gebruik van de code: KNSXLF2022.

Uw piepschuim doos kopen kan alleen deze week met 15% extra korting. Wacht dus niet langer. 

Thermoboxen Voor Transport

Thermoboxen

Polystyreen wordt toegepast om piepschuim te fabriceren. Dit thermoplastische polymeer wordt al lang beschouwd als het meest gunstige verpakkingsmiddel vanwege zijn thermische isolatie-eigenschappen en haar ideale lichte gewicht. Alsmede de optie om de vorm op maat te creëren.

Piepschuim doos is een uitstekend prijs-bewuste, lichtgewicht en stevig verpakkingsmateriaal dat geschikt is voor het verpakken en verzenden van zelfs producten die kunnen bederven.

Het gebruik van Thermoboxen voor het inpakken van goederen heeft de kosten van transport en verpakking behoorlijk laten dalen. Dit komt doordat de energie die nodig is voor de productie en het transport van EPS een stuk lager is dan die welke nodig is voor klassieke verpakkingsmaterialen zoals stro, kurk, hout of karton.

De voordelen van een Piepschuim doos 

Tempex is een soort plastic dat bestaat uit deeltjes koolwaterstof op petroleumbasis doordrenkt zijn door lucht. Deze substantie kan worden samengeperst of gevormd tot containers voor verpakking en verzending, bouwisolatie en voedselopslag containers.

Door het productieproces krijgt het schuim een gelijke, consistente structuur cellen, waardoor het stevig en robuust is.

Thermoboxen Transport in gekoelde logistiek

Het vervoer van goederen in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een kritisch aspect van de gekoelde logistiek en is prominent aanwezig in de diverse logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Betamelijk gekoeld vervoer neemt veel van de potentiële barrières voor de verkoop voor fabrikanten weg.

Thermoboxen Voor Transport

Thermoboxen (ook wel eps piepschuim dozen) voor geconditioneerd vervoer

De betekenis van gekoeld vervoer

Het transporteren van goederen die in een gekoelde omgeving noemen wij gekoeld vervoer.

Om goederen van de ene plaats naar de andere plaats te brengen, wordt bij gekoeld vervoer de temperatuur beheerst.|De temperatuur wordt beheerst wanneer gekoeld vervoer wordt gebruikt om goederen van de ene plaats naar de andere plaats te brengen.

De enorm hoge sterkte-gewichtsverhouding van polystyreenschuim is een van zijn cruciale pluspunten. Dit materiaal is erg duurzaam en stevig, maar bestaat toch grotendeels uit lucht. Dit zorgt voor een zeer licht gewicht. Dankzij zijn lichte en luchtige consistentie kan dit materiaal eenvoudig in verschillende goederen worden gegoten of gevormd. Het materiaal kan ook worden gesneden om dit te laten passen in de open ruimtes van een wand of gevormd in aangepaste verzend- en verpakkingscontainers zoals bijvoorbeeld geïsoleerde boxen. Je kan zelfs eenvoudig vellen piepschuim snijden met een keukenmesje in plaats van met professioneel stuk gereedschap of in plaats van zagen.

Dankzij de talrijke luchtholtes van polystyreenschuim krijgt  het een van nature schokabsorberend vermogen. Daardoor is polystyreenschuim een geweldige keuze voor vooral het beschemen van producten die kunnen breken en bederven tijdens het vervoer.

Verscheidene fabrikanten bedenken aangepaste containers voor verpakken die risico op beschadiging van apparatuur tot het minimale doen verlagen. Daarbij kunnen deze verpakkingscontainers schokken en stoten absorberen wanneer de doos tijdens bijvoorbeeld het verzenden valt. Gezien het sterke punt om de goederen tegen defecten te beschermen, wordt dit materiaal tevens ook wel gebruikt om vleesverpakkingskarren en eierkratten te maken. Dat is een beter alternatief voor de gewone doos van karton.

{ zijn ook zeer goed bestand tegen vocht. Deze piepschuim doosjes beschermen het product tegen aanraking met regen en andere bronnen vocht. Wanneer deze doosjes piepschuim worden ingezet voor het verpakken en verzenden van goederen, zorgt dit voor een voordeel in vergelijking met de normale doos van karton. Deze piepschuim doosjes kunnen namelijk etenswaren of drankjes vasthouden en zal zeker niet lekken en ook niet door de wanden van de container dringen. Daarom zijn Dozen van piepschuim erg populair.

De bestendigheid tegen vocht van polystyreenschuim geeft het een heleboel voordelen in vergelijking met standaard glasvezelisolatie wanneer dit toegepast wordt als bouwisolatie.

In tegenstelling tot glasvezel gaat het schuim niet rotten, schimmelen of ten kostte van de effectiviteit gaan wanneer het aan vocht wordt blootgesteld.

Een ander niet te vergeten voordeel van de Piepschuim box is dat het als effectieve isolator kan functioneren. Wanneer dit piepschuim wordt gebruikt voor het opslaan van levensmiddelen, houdt het warme etenswaren warm en natuurlijk koude etenswaren koud tijdens de levering van een eettent naar de bestemming van de bestelling. Het piepschuim kan ook worden toegepast om bijvoorbeeld een koelkast of vriezer te isoleren, daarom is het een geschikt materiaal voor piepschuim koelboxen.

Dankzij zijn veel grotere thermische weerstand dan standaard balletjes of dekens van glasvezel kan het goed als bouwisolatie worden gebruikt. Dit draagt bij aan het maximaliseren van de energie-efficiëntie van de structuur om zo de de kosten voor energie zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of -boxen zijn een veelgebruikt type verpakkingsmateriaal. Piepschuim wordt in de voedings- en verpakkingsindustrie vaak toegepast vanwege de uitstekende isolerende kwaliteiten. Draagbare piepschuimkoelers worden ook veel toegepast om dranken en voedsel gedurende langere tijd vers en koel te houden.

Miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos zorgen voor een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid externe warmte behoorlijk wordt terug gedrongen{ tot een minimum}. Dit kenmerk zorgt ervoor dat in de doos, de temperatuur constant blijft.

Piepschuim doos Kopen in Zeist

Beschermt de goederen
Piepschuim heeft een uitstekend schokabsorberende vermogen, waardoor het bestand is tegen druk.

Duurzaamheid
Thermoboxen zijn stevig en duurzaam, waardoor deze geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van verse etenswaren en andere diverse producten. Styrofoam is bestand tegen vocht, waardoor een goede hygiëne niet in gevaar komt.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Polystyreenschuim bestaat grotendeels uit lucht, waardoor het geschikt is voor leveringsdoeleinden. Daardoor is het onwijs licht en voegt het ook geen gewicht toe aan het eindproduct.

De bestelling wordt geïsoleerd
In vergelijking met de gemiddelde doos van karton dragen de thermische isolatie-eigenschappen van styrofoam bij tot aan de conservering van levensmiddelen in de hele distributieketen.

Doordat piepschuimdozen een uitstekende isolator zijn, worden ze op enorme schaal gebruikt in een verschillende industrieën. Hieronder beschrijven we hoe ze toegepast worden in verschillende industrieën.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Piepschuim heeft de gewenste isolerende eigenschappen in de industrie voor levensmiddelen. Om deze reden worden piepschuim dozen veel toegepast bij het opslaan van goederen en verzending van verse groenten, maar ookbijvoorbeeld gevogelte. Het isoleert voedsel voor meerdere uren tegen de warmte dat van buiten komt. Hierdoor wordt voorkomen dat voedsel zal gaan rotten of bederven als gevolg van een buitentemperatuursstijging. Deze containers zijn ook bestand tegen hoge druk. Daardoor zijn de piepschuim dozen perfect voor het verzenden van voedingsmiddelen. Daarnaast zijn ze ook licht van gewicht, waardoor de verpakkingen gemakkelijker te vervoeren zijn.

Verpakkingsindustrie
Naast de industrie voor levensmiddelen hebben piepschuim dozen een breed scala aan toepassingen in de industrie voor verpakken. Omdat de dozen

Transporteer Dranken met eps dozen

Ook verschillende dranken moeten gekoeld worden getransporteerd, vooral wanneer zeiets bevatten dat zou kunnen bederven of verzuren. Zuivel, bier, wijn en ook andere temperatuurgevoelige producten moeten absoluut in een koelwagen worden getransporteerd.

Bloemen kunnen ook met eps piepschuim dozen vervoerd worden

Als u wilt dat bloemen in de gewenste conditie arriveren op de plek van bestemming, dan is het onwijs belangrijk dat de bloemen worden verzonden in een temperatuur gecontroleerde omgeving. Bloemen vergaan namelijk in de ongewenste omstandigheden, dus zodra de bloemen geplukt en op transport zijn, is het van belang dat de temperatuur tijdens het verschepen te behouden om de levensduur van de bloemen te verlengen.

Thermoboxenzijn ook perfect voor kaarsen

Ook kaarsen moeten, net als levensmiddelen, dranken en medische goederen, in koelwagens worden vervoerd om hun gewenste kwaliteit en structuur te behouden. Deze producten kunnen namelijk ook smelten.

Grote hoeveelheden vloeibare stoffen

voor fouten is  zonder twijfel geen ruimte voor vervoer van grote hoeveelheden vloeibare stoffen. En vooral niet bij het vervoeren van pulp, chemicaliën of andere oplosmiddelen. Het is onvermeidbaar dat deze grote hoeveelheden vloeibare stoffen gekoeld verzonden moeten worden.

Vervoer Verf met eps dozen

Voor het waarborgen van zijn integriteit, moet verf in koelvrachtwagens worden getransporteerd.

Vervoer gevaarlijke materialen met eps dozen

Wanneer u iets verzuurt dat giftig of ontvlambaar is, moet u alle aanwezige voorschriften volledig volgen. Gevaarlijke en ontvlambare materialen moeten op een precieze temperatuur worden vervoerd om ernstige ongelukken te voorkomen.

Tabaksproducten

Sigaren en sigaretten of andere tabaksproducten, zijn niet bestand tegen hoge vochtigheid of tegen hitte. Om bederf te voorkomen, moeten bederfelijke producten zoals tabaksproducten te allen tijde gekoeld worden vervoerd.

Kauwgom

Het kan zijn dat u het als laatst genoemde item op de lijst een beetje schokkend vindt, echter kan dit item een verschikkelijke nachtmerrie worden als het niet temperatuur-gecontroleerd wordt getransporteerd.

Ookal wordt een koelwagen vaak gebruikt om goederen koel te houden, kan hij ook gebruikt worden om lucht te verwarmen. Tevens kunnen reefers gebruikt worden om goederen die kunnen bederven vooral niet te laten bevriezen wanneer het koud is en om de producten koel of op vereiste temperatuur te behouden.

Waarom kiezen voor Piepschuim-dozen.nl?

Producent in Nederland met ruim 45 jaar ervaring

98 uit 100 leveringen worden op tijd geleverd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl per email

In maar liefst 92% van de Piepschuim doos offertes is Piepschuim-dozen.nl succesvol

Piepschuim doos Offerte Aanvragen

Uw piepschuim doos offerte in maximaal 24 uur in de mailbox . Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
Thermoboxen Voor Transport

Wat houdt gekoelde logistiek in?

Een temperatuur gecontroleerde logistiek wordt meestal aangeduid als koude keten logistiek. Bij het produceren van klimaatgevoelige goederen is een speciale logistiek benodigd om te verzekeren dat de goederen de eindconsument in perfecte conditie bereiken. Een "koude" keten is nodig om dit te verwezenlijken.

Deze goederenbeheersprocessen, ook wel koelketenlogistiek of chill chain logistics genoemd, hebben als doel dat het vervoer van goederen veilig kan gebeuren. Als dit juist wordt uitgevoerd, kan de chill chain logistics de houdbaarheid van goederen verlengen met dagen, weken, maanden of zelfs jaren.
Het is van onmisbaar belang dat ieder onderdeel van de supply chain de optimale temperatuur behoudt. Aangezien in een ”keten” heel veel schakels betrokken zijn, moet iedere schakel een gunstige omgeving bieden voor de goederen die kunnen bederven in kwestie.

Als een schakel faalt en de temperatuur te warm of te koud wordt, worden de getransporteerde bederfelijke goederen niet meer bruikbaar. Wanneer dit gebeurt, kan dit leiden tot behoorlijke verliezen voor zowel ondernemingen als logistieke ondernemingen.

Wegens het feit dat de meeste fabrikanten dagelijks enorme hoeveelheden aan temperatuur gecontroleerde goederen fabriceren, moet de koude bevoorradingsketen in stand worden gehouden.

Los van de financiële zorgen zijn er ernstige gevolgen voor de de gezondheid en veiligheid wanneer temperatuur gecontroleerde lading niet met veel zorg zal worden gecontroleerd en op de correcte methode wordt vervoerd.

Stel de temperatuur loopt te hoog op, dan zal bij het vervoer van diepvriesproducten het voedsel ontdooien.
Het kan zijn dat schommelingen in temperatuur ertoe leiden dat het bevroren voedsel tijdens het vervoer verschillende malen zal ontdooien en opnieuw zal bevriezen. Als het vervolgens de eindgebruiker zou bereiken, kan dat een behoorlijk negatieve impact hebben op diens gezondheid.

Thermoboxen Transport in gekoelde logistiek

Het vervoer van goederen in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een kritisch aspect van de gekoelde logistiek en is prominent aanwezig in de diverse logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Betamelijk gekoeld vervoer neemt veel van de potentiële barrières voor de verkoop voor fabrikanten weg.

Logistieke ondernemingen en bevrachters moeten bijvoorbeeld voldoen aan de wettelijk verplichte en praktische behoeften van de afzenders bij het vervoer van gekoelde goederen.

Vrachtbedrijven en bevrachters zijn niet alleen verplicht aan het op een vereiste temperatuur houden van transporten, maar ook met bijvoorbeeld de implicaties van grensovergangen. De meeste goederen die gekoeld moeten worden getransporteerd, zoals farmaceutische goederen, voedsel en tabak, zijn onderworpen aan stricte import- en exportvoorschriften. Vrachtbedrijven en bevrachters worden verplicht bij het verzenden van deze goederen de procedurele voorschriften en nodige documenten in acht nemen.