EPS dozen Kopen

Koop kwalitatieve thermoboxen voor Zeist regio Utrecht - Binnen 24 uur offerte ontvangen in mailbox

EPS dozen Bestellen in Zeist (Utrecht)

Wij zijn een NL producent van thermoboxen en eps piepschuim dozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Zeist, maar ook in Bunnik, Soesterberg, De Bilt, Odijk, Bilthoven, Utrecht, Houten, Doorn, Heemstede, Soest.

piepschuim dozen kopen

Producteigenschappen van onze EPS dozen

Onze thermoboxen zijn gemaakt uit

Onze thermoboxen beschermen tegen alle weersomstandigheden

Onze thermoboxen zijn waterbestendig 

Onze thermoboxen hebben een goede bescherming tegen temperatuurwisselingen

Waarom kiezen voor Piepschuim-dozen.nl?

Nederlandse Producent met maar liefst 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98% van de leveringen worden op tijd geleverd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de passende prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl per email

In maar liefst 92% van de Piepschuim doos offertes zijn wij succesvol gebleken

Piepschuim doos bestellen met 15% extra korting! Maak gebruik van de kortingscode: KNSXLF2022.

Uw piepschuim doos bestellen kan alleen deze week met 15% extra korting. Wacht niet langer. 

EPS dozen Voor Transport

EPS dozen

Polystyreen wordt gebruikt om piepschuim te fabriceren. Polystyreen wordt al lang bestempeld als het meest gunstige verpakkingsmateriaal vanwege de thermische isolatie-eigenschappen en zijn ideale lichte gewicht. Net als de optie om de vorm op maat te creëren.

Piepschuim doos is een uitstekend prijs-bewuste, lichtgewicht en stevig verpakkingsmateriaal dat veelal wordt toegepast voor het verpakken en versturen van bederfelijke producten.

Het gebruik van EPS dozen voor het inpakken van levensmiddelen zorgt er voor dat de kosten van verzending en verpakking fors doen dalen. Dit komt omdat de energie die nodig is voor de productie en het transport van EPS behoorlijk lager is dan de energie welke nodig is voor klassieke verpakkingsmaterialen zoals karton, hout, stro en kurk.

De voordelen van een Piepschuim doos 

Piepschuim is een soort kunststof dat is samengesteld uit koolwaterstofdeeltjes op petroleumbasis doordrenkt zijn met lucht. Deze substantie kan gevormd of samengeperst worden tot containers voor verpakking en verzending, voedselopslag-containers en bouwisolatie.

Dit schuim krijgt mede dankzij het productieproces een uniforme en consistente celstructuur, waardoor het stevig en robuust is.

EPS dozen Vervoer in gekoelde logistiek

Het transport van goederen in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een belangrijk aspect van de gekoelde logistiek en is prominent aanwezig in de diverse logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Adequaat gekoeld transport neemt veel van de potentiële drempels voor de verkoop voor detailhandelaars en producenten weg.

EPS dozen Voor Transport

EPS dozen (ook wel eps piepschuim dozen) voor geconditioneerd transport

Wat betekent gekoeld transport?

Het verzenden van bederfelijke goederen die zouden in een gekoelde omgeving noemen wij gekoeld transport.

Om goederen van de ene plek naar de andere plek te transporteren, wordt bij gekoeld transport de temperatuur beheerst.|De temperatuur wordt beheerst wanneer gekoeld transport wordt gebruikt om goederen van de ene plek naar de andere plek te transporteren.

De enorm hoge sterkte-gewichtsverhouding van polystyreenschuim is één van zijn meest belangrijke voordelen. Polystyreenschuim is zeer duurzaam en stevig, maar toch bestaat dit materiaal grotendeels uit lucht. Dit resulteert in een zeer licht gewicht. Door zijn lichte en luchtige consistentie kan dit materiaal eenvoudig in diverse producten worden gevormd en/of gegoten. Het materiaal kan worden gesneden om te passen in de open ruimtes van een muur of gevormd in aangepaste verpakking- en verzendingscontainers zoals geïsoleerde boxen. Je kan zelfs eenvoudig vellen piepschuim snijden met een keukenmesje in plaats van een ingewikkelder gereedschap of in plaats van zagen.

Door de talrijke luchtholtes van polystyreenschuim krijgt  het een natuurlijk schokabsorberend vermogen. Dankzij dit schokabsorberend vermogen is polystyreenschuim een geweldige keuze voor vooral de bescherming van producten die kunnen breken en bederven tijdens de verscheping.

Diverse fabrikanten ontwikkelen aangepaste containers voor verpakken die het risico op schade op apparaten tot het minimale doen verlagen. Tevens kunnen deze verpakkingscontainers schokken en stoten absorberen als de doos tijdens de verzending valt. Wegens het sterke punt om de producten tegen schade te beschermen, wordt dit materiaal ook wel ingezet voor verpakkingskarren en kratten voor eieren te maken. Dat is een veel beter alternatief voor de normale doos van karton.

{ kunnen goed tegen vocht. Deze piepschuim doosjes beschermen het betreffende product tegen aanraking met regen en verschillende vormen vocht. Wanneer deze dozen van piepschuim worden gebruikt voor verzending en verpakking, resulteert dit in verscheidene voordelen in vergelijking met de normale doos van karton. Het kan namelijk voedingsmiddelen of drankjes vasthouden en zal niet lekken en ook niet door de wanden van de container dringen. Dit is waarom zijn Tempex dozen erg gewild.

De vochtbestendigheid van dit schuim brengt het materiaal een heleboel voordelen in vergelijking met standaard glasvezelisolatie wanneer dit gebruikt zal worden als bouwisolatie.

In tegenstelling tot glasvezel gaat het schuim niet schimmelen, rotten of aan effectiviteit inboeten wanneer het aan vocht wordt onderworpen.

Een ander niet te vergeten voordeel van de EPS piepschuim doos is dat het kan functioneren als een effectieve isolator. Wanneer dit piepschuim zal worden gebruikt voor het opslaan van voedsel, houdt het warme etenswaren warm en natuurlijk koude etenswaren koud tijdens de levering van een eettent naar de bestemming van de bestelling. Het piepschuim kan ook worden ingezet om een vrieskist of koelkast van isolatie te voorzien, daarom is het een uitermate geschikt materiaal voor piepschuim koelboxen.

Dankzij dit materiaal zijn veel grotere thermische weerstand dan standaard balletjes of dekens van glasvezel kan dit materiaal goed als bouwisolatie worden gebruikt. Dit draagt bij aan het maximaliseren van de energie-efficiëntie van de structuur en de de kosten voor energie zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of EPS piepschuim dozen zijn een veelgebruikt type verpakkingsmateriaal. Polystyreenschuim wordt meestal gebruikt in de voedings- en verpakkingsindustrie vanwege de geweldige isolerende eigenschappen. Draagbare koelers van piepschuim worden ook veel ingezet om dranken en etenswaren gedurende het langer koel en vers houden.

Meerdere miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos zorgen voor een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid externe warmte die in contact komt met de inhoud van de doos, behoorlijk zal worden terug gedrongen{ tot een minimum}. Dit kenmerk zorgt dat in de doos, de temperatuur constant zal blijven.

Piepschuim doos Kopen in Zeist

Bescherming van de betreffende producten
Door het geweldige schokabsorberende vermogen is Styrofoam het materiaal bestand tegen druk.

Het is enorm duurzaam
EPS dozen zijn stevig en duurzaam, waardoor ze uitermate geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van verse etenswaren en andere diverse artikelen. Het materiaal is bestand tegen vocht, waardoor een goede hygiëne gewaarborgd is.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Piepschuim bestaat voor 98% uit luchten is om deze reden uitermate geschikt is voor leveringsdoeleinden. Doordat het onwijs licht van gewicht is en het geen gewicht toevoegt aan het eindproduct is dit een gigantisch voordeel.

Isoleert de bestelling
In vergelijking met de normale doos van karton dragen de thermische isolatie-eigenschappen van piepschuim bij tot aan het conserveren van voedsel in de hele distributieketen.

Piepschuimdozen worden in grote hoeveelheden in verschillende industrieën, omdat piepschuim een uitstekende isolator is. Laten we eens kijken hoe ze in verscheidene branches worden gebruikt.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Styrofoam heeft uitstekende isolerende eigenschappen in de voedingsmiddelenindustrie. Daarom worden piepschuim dozen veel ingezet bij het opslaan van producten en de verzending van verse groenten en gevogelte. Het isoleert het eten urenlang tegen de warmte dat van buiten komt. Hierdoor wordt voorkomen dat eten gaat bederven of rotten als gevolg van een buitentemperatuursstijging. Deze containers zijn ook geschikt voor hoge druk. Daardoor zijn de piepschuim dozen ideaal voor het verzenden van etenswaren. Ze zijn ook licht van gewicht, dit makkelijker te vervoeren is.

Industrie voor verpakken
Naast de voedingsmiddelenindustrie hebben piepschuim dozen een breed scala aan toepassingen in de industrie voor verpakken. Omdat deze piepschuimdozen

Transporteer Dranken met thermoboxen

Ook bepaalde dranken moeten gekoeld worden getransporteerd, zeker alsiets bevatten dat zou kunnen verzuren of bederven. Voorbeelden zijn Zuivel, wijn, bier en andere producten die temperatuurgevoelig zijn, moeten zonder twijfel in een gekoelde wagen worden getransporteerd.

Bloemen kunnen ook met eps piepschuim dozen getransporteerd worden

Indien u wilt dat bloemen in de gewenste staat aankomen op hun bestemming, dan is het van cruciaal belang dat deze worden verzonden in een omgeving waar de temperatuur gecontroleerd wordt. Bloemen vergaan namelijk bij verkeerde omstandigheden, dus eens deze geplukt en op transport zijn, is het noodzakelijk om de temperatuur tijdens het transport te behouden om de levensduur te verlengen.

EPS dozen, ideaal voor kaarsen

Ook kaarsen moeten, net zoals levensmiddelen, dranken en medische producten, in koelwagens worden vervoerd om hun gewenste kwaliteit en structuur niet te verliezen. De producten kunnen namelijk smelten.

Grote hoeveelheden vloeibare stoffen

Er is absoluut geen ruimte voor fouten voor het transport van bulk vloeibare stoffen. zeker niet bij het vervoeren van pulp, chemicaliën of andere oplosmiddelen. Het is onvermeidbaar dat deze bulk vloeibare stoffen gekoeld verstuurd moeten worden.

Transporteer Verf met thermoboxen

Voor het waarborgen van haar integriteit, moet dus ook verf in gekoelde vrachtwagens worden getransporteerd.

Transporteer gevaarlijke grondstoffen met thermoboxen

De voorschriften moeten volledig gevolgd worden, zodra u iets wilt te verzuren dat ontvlambaar of giftig is. Gevaarlijke en ontvlambare grondstoffen moeten op een precieze temperatuur worden vervoerd om ernstige ongelukken te voorkomen.

Sigaren

Tabaksproducten, zoals sigaretten en sigaren, zijn niet bestand tegen de hoge vochtigheid of tegen hitte. Om bederf te voorkomen, is het belangrijk dat bederfelijke producten zoals sigaren en sigaretten te allen tijde gekoeld worden vervoerd.

Kauwgom

Waarom kiezen voor Piepschuim-dozen.nl?

Nederlandse Producent met maar liefst 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98% van de leveringen worden op tijd geleverd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de passende prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl per email

In maar liefst 92% van de Piepschuim doos offertes zijn wij succesvol gebleken

Piepschuim doos Offerte Aanvragen

Uw piepschuim doos offerte binnen maximaal 24 uur in de email-box bezorgd. Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
EPS dozen Voor Transport

Wat betekent gekoelde logistiek?

De temperatuur gecontroleerde logistiek wordt veelal gekentmerkt als koude keten supply chain. Bij de productie van klimaatgevoelige goederen is een speciale logistiek benodigd om te verzekeren dat de goederen de consument in perfecte staat bereiken. Een "koude" keten is nodig om dit te verwezenlijken.

Bij het transport van diepvriesproducten, zoals etenswaren, kan het voedsel ontdooien als de temperatuur te hoog oploopt.
Temperatuurschommelingen kunnen ertoe leiden dat het bevroren eten tijdens het vervoer diverse malen zal ontdooien en opnieuw zal bevriezen. Wanneer het daarna de eindgebruiker zou bereiken, kan dat een behoorlijk negatief effect hebben op diens gezondheid.

EPS dozen Vervoer in gekoelde logistiek

Het transport van goederen in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een belangrijk aspect van de gekoelde logistiek en is prominent aanwezig in de diverse logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Adequaat gekoeld transport neemt veel van de potentiële drempels voor de verkoop voor detailhandelaars en producenten weg.

Logistieke ondernemingen en bevrachters moeten voldoen aan de verplichte en praktische behoeften van de verzenders bij het transport van gekoelde goederen.

Rederijen en bevrachters moeten niet alleen rekening houden met het op een bepaalde temperatuur houden van transporten, maar ook met de implicaties van grensovergangen. Veel goederen die gekoeld worden getransporteerd, zoals farmaceutische producten, etenswaren en tabak, zijn onderworpen aan strenge import- en exportvoorschriften. Vrachtbedrijven en bevrachters worden verplicht bij het verzenden van deze goederen de procedurele voorschriften en nodige documentatie in acht nemen.