Piepschuim dozen Kopen

Koop kwalitatieve piepschuim dozen voor Odijk (Utrecht) - Binnen 24 uur prijsopgave ontvangen per email

Piepschuim dozen Kopen voor Odijk regio Utrecht

Wij zijn een NL producent van piepschuim dozen en eps koeldozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Odijk, maar ook in Bunnik, Zeist, Houten, De Bilt, Doorn, Heemstede, Soesterberg, Utrecht, Bilthoven, Nieuwegein.

piepschuim dozen kopen

Kenmerken van onze Piepschuim dozen

Onze piepschuim dozen bestaan uit meerdere lagen

Onze piepschuim dozen beschermen tegen alle weersomstandigheden

Alle piepschuim dozen zijn waterbestendig 

Alle piepschuim dozen hebben een goede bescherming tegen temperatuurwisselingen

Waarom kiezen voor Piepschuim-dozen.nl?

Producent in Nederland met ruim 45 jaar ervaring

98% van de leveringen worden op de beloofde tijd geleverd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de passende offertes van Piepschuim-dozen.nl

In 92% van de Piepschuim doos offerte aanvragen zijn wij succesvol gebleken

EPS doos met deksel bestellen met 15% extra korting! Maak gebruik van de code: KNSXLF2022.

Uw thermobox kopen kan alleen nog deze week met 15% extra korting. Wacht dus niet langer. 

Piepschuim dozen Voor Transport

Piepschuim dozen

Polystyreen is een kunststof dat wordt gebruikt om piepschuim te maken. Polystyreen wordt al heel lang beschouwd als het ideale verpakkingsmateriaal wegens de thermische isolatie-eigenschappen en het hele lichte gewicht. Alsmede de optie om de vorm op maat te creëren.

EPS doos met deksel is een geweldig prijs-effectief, lichtgewicht en stevig verpakkingsmateriaal dat kan worden gebruikt voor het verpakken en verzenden van zelfs producten die kunnen bederven.

Het gebruik van Piepschuim dozen voor het verpakken van goederen heeft de kosten van transport en verpakking aanzienlijk doen dalen. Dit komt omdat de energie die nodig is voor de productie en de verzending van EPS behoorlijk lager is dan de energie welke nodig is voor klassieke verpakkingsmaterialen zoals karton, hout, stro en kurk.

De voordelen van een EPS doos met deksel 

EPS is een soort kunststof dat is samengesteld uit deeltjes koolwaterstof op petroleumbasis die zijn doordrenkt met lucht. Deze substantie kan worden samengeperst of gevormd tot verzend- en verpakkingscontainers, bouwisolatie en voedselopslag containers.

Dit schuim krijgt dankzij het productieproces een consistente en uniforme structuur cellen, waardoor het stevig en robuust is.

Piepschuim dozen Vervoer in gekoelde logistiek

Het vervoer van producten in een temperatuurgevoelige omgeving is een substantieel onderdeel van de gekoelde logistiek en is prominent aanwezig in de diverse logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Behoorlijk gekoeld vervoer neemt veel van de potentiële barrières voor de verkoop voor producenten weg.

Piepschuim dozen Voor Transport

Piepschuim dozen (ook wel eps koeldozen) voor gekoeld vervoer

Wat is koeltransport?

Het verzenden van producten die in een gekoelde omgeving noemen wij koeltransport.

Om goederen van de ene plaats naar de andere plaats te vervoeren, wordt bij koeltransport de temperatuur beheerst.|De temperatuur wordt beheerst wanneer koeltransport wordt gebruikt om goederen van de ene plaats naar de andere plaats te vervoeren.

De hoge sterkte-gewichtsverhouding van polystyreenschuim is één van de belangrijkste voordelen. Dit materiaal is heel erg duurzaam en stevig, maar toch bestaat dit materiaal grotendeels uit lucht. Dit resulteert in een zeer licht gewicht. Door zijn luchtige en lichte consistentie kan dit materiaal gemakkelijk in verscheidene goederen worden gegoten of gevormd. Dit kan ook gesneden worden om dit te laten passen in de holtes van een wand of gevormd in aangepaste verpakking- en verzendingscontainers zoals geïsoleerde boxen. Je kunt zelfs eenvoudig stroken piepschuim snijden met een keukenmesje in plaats van een complexer gereedschap of in plaats van zagen.

Door de vele luchtholtes van piepschuim krijgt  het een van nature schokabsorberend vermogen. Daardoor is dit materiaal een uitstekende keuze voor vooral het beschemen van onder andere producten die kunnen breken en bederven tijdens het vervoer.

Diverse fabrikanten bedenken aangepaste containers voor verpakken die risico op schade op apparaten tot het minimale doen verlagen. Daarbij zijn deze verpakkingscontainers in staat om schokken en stoten te absorberen als de doos tijdens de verzending valt. Wegens het sterke punt om deze goederen tegen defecten te beschermen, wordt dit materiaal ook wel gebruikt om verpakkingskarren en eierkratten te maken. Dat is een doeltreffender alternatief dan de normale doos van karton.

{ kunnen uitstekend tegen vocht. Dit schuim beschermt het betreffende product tegen contact met regen en verschillende vormen van vocht. Zodra deze piepschuim dozen worden ingezet voor het verzenden en verpakken van goederen, resulteert dit in een voordeel in vergelijking met de typische doos van karton. Het kan voedsel of drankjes vasthouden en zal zeker niet gaan lekken of door de wanden van de container dringen. Dit is waarom zijn Tempex dozen mega populair.

De bestendigheid tegen vocht van piepschuim geeft het veel voordelen in vergelijking met glasvezelisolatie als het materiaal gebruikt wordt als bouwisolatie.

In tegenstelling tot glasvezel gaat het piepschuim niet gaan schimmelen, rotten of aan effectiviteit inboeten wanneer het aan vocht wordt onderworpen.

Een ander niet te vergeten voordeel van de Piepschuim box is dat het als effectieve isolator kan functioneren. Zodra dit polystyreenschuim wordt ingezet als de opslag van voedsel, houdt het warme levensmiddelen warm en koude levensmiddelen koud gedurende de levering van een restaurant naar de bestemming van de bestelling. Het piepschuim kan ook worden gebruikt om een koelkast of vrieskist van isolatiemateriaal te voorzien, waardoor het een perfect materiaal is voor piepschuim koelboxen.

Dankzij zijn veel grotere thermische weerstand dan balletjes of dekens van glasvezel kan het goed als bouwisolatie worden gebruikt. Dit draagt bij aan het maximaliseren van de energie-efficiëntie van de structuur om zo de de kosten voor energie zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of Tempex dozen wordt vaak gebruikt als verpakkingsmateriaal. Polystyreenschuim wordt meestal gebruikt in de voedingsindustrie en verpakkingsindustrie wegens de uitstekende isolerende kwaliteiten. Draagbare koelers van piepschuim worden ook vaak gebruikt om drinken en etenswaren gedurende langere tijd vers en koel te houden.

Meerdere miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos zorgen voor een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid van buiten af komende warmte die in contact komt met de inhoud van de doos, aanzienlijk wordt beperkt. Deze eigenschap zorgt dat in de doos, de temperatuur constant blijft.

EPS doos met deksel Kopen in Odijk

Bescherming van de betreffende goederen
Door het uitstekende schokabsorberende vermogen is Styrofoam het bestand tegen druk.

Styrofoam is duurzaam
Piepschuim dozen zijn stevig, maar ook duurzaam, waardoor deze geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van koelverse levensmiddelen en andere diverse artikelen. Piepschuim is bestand tegen vocht, waardoor de goede hygiëne gewaarborgd zal worden.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Dit materiaal bestaat grotendeels uit luchten is om deze reden geschikt is voor leveringsdoeleinden. Daardoor is het ongelooflijk licht van gewicht en voegt het ook geen gewicht toe aan het eindproduct.

De bestelling wordt geïsoleerd
In vergelijking met de normale doos van karton dragen de thermische isolatie-eigenschappen van polystyreenschuim bij tot aan het conserveren van voedsel in de hele distributieketen.

Doordat piepschuimdozen een uitstekende isolator zijn, worden ze in enorme hoeveelheden gebruikt in een verscheidenheid van industrieën. We bekijken nu hoe ze gebruikt worden in verscheidene industrieën.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Styrofoam heeft heeft isolerende eigenschappen die nodig zijn in de industrie voor levensmiddelen. Om deze reden worden piepschuim dozen vaak gebruikt bij de opslag van goederen en het verzenden van koelverse groenten, maar ook gevogelte. Het isoleert eten voor lange tijd tegen de warmte van buitenaf. Hierdoor wordt voorkomen dat eten gaat rotten of bederven als gevolg van een stijging van de buitentemperatuur. Deze containers zijn ook bestand tegen hoge druk. Daardoor zijn de polystyreenschuim dozen perfect voor het verzenden van voedingsmiddelen. Ze zijn ook licht van gewicht, dit makkelijker te vervoeren is.

Verpakkingsindustrie
Naast de industrie voor levensmiddelen hebben piepschuim dozen een ruim scala aan toepassingen in de industrie voor verpakken. Omdat de dozen

Vervoer Dranken met piepschuim dozen

Ook diverse dranken moeten gekoeld worden vervoerd, zeker indien deze dranken iets bevatten dat zou kunnen bederven of verzuren. Zuivelproducten, bier, wijn en ook andere producten die temperatuurgevoelig zijn, moeten allemaal in een gekoelde wagen worden vervoerd.

Bloemen kunnen ook met eps koeldozen getransporteerd worden

Mocht u het op prijs kunnen stellen dat uw bloemen in de gewenste staat arriveren op de plek van bestemming, zorg er dan voor dat deze worden verzonden in een temperatuur gecontroleerde omgeving. Bloemen vergaan in de onjuiste omstandigheden, dus eens deze geplukt en verstuurd zijn, is het van belang dat de temperatuur gedurende het verschepen te handhaven om de levensduur te verlengen.

Piepschuim dozen, ook perfect voor kaarsen

Kaarsen moeten, net als levensmiddelen, dranken en medische goederen, in koelwagens worden vervoerd om hun gewenste kwaliteit en structuur te behouden. Ze zijn namelijk gemaakt om te smelten.

Bulk vloeistoffen

Er is zeker geen ruimte voor fouten bij vervoer van bulk vloeistoffen. En vooral niet bij het transport van pulp, chemicaliën of andere oplosmiddelen. Het is onvermeidbaar dat deze bulk vloeistoffen gekoeld verzonden moeten worden.

Transporteer Verf met piepschuim dozen

Voor het waarborgen van zijn integriteit, moet verf in gekoelde vrachtwagens worden getransporteerd.

Transporteer gevaarlijke producten met piepschuim dozen

De voorschriften moeten 100% gevolgd worden, wanneer u van plan bent iets te verzuren dat ontvlambaar of giftig is. Gevaarlijke en ontvlambare producten moeten op een precieze temperatuur worden verscheept om ongelukken te voorkomen.

Sigaretten

Tabaksproducten, zoals sigaretten en sigaren, kunnen niet tegen het hoge vochtgehalte of tegen hitte. Voor het voorkomen van bederf, is het belangrijk dat goederen die kunnen bederven zoals sigaretten en andere tabaksproducten altijd gekoeld worden vervoerd.

Kauwgom

Mogelijk vindt u het laatste item op de lijst een beetje schokkend, maar dit item kan een nachtmerrie worden als het niet temperatuur-gecontroleerd wordt vervoerd.

Alhoewel een gekoelde wagen veelal wordt gebruikt om goederen gekoeld te bewaren, kan hij ook gebruikt worden om lucht te verwarmen. Tevens kunnen reefers gebruikt worden om producten die kunnen bederven vooral niet te laten bevriezen als het koud is en om deze goederen koel of op vereiste temperatuur te behouden.

Waarom kiezen voor Piepschuim-dozen.nl?

Producent in Nederland met ruim 45 jaar ervaring

98% van de leveringen worden op de beloofde tijd geleverd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de passende offertes van Piepschuim-dozen.nl

In 92% van de Piepschuim doos offerte aanvragen zijn wij succesvol gebleken

EPS doos met deksel Offerte Aanvragen

Uw thermobox prijsopgave binnen 1 dag in de email ontvangen. Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
Piepschuim dozen Voor Transport

De betekenis van gekoelde logistiek

De temperatuur gecontroleerde supply chain wordt vaak aangeduid als koude keten logistiek. Bij de productie van klimaatgevoelige goederen is een speciale logistiek vereist om te zorgen dat de goederen de consument in perfecte staat bereiken. Een "koude" keten is onmisbaar om dit te garanderen.

Bij vervoer van diepvriesproducten, zoals etenswaren, zal het voedsel ontdooien als de temperatuur te hoog oploopt.
Het kan zijn dat schommelingen in temperatuur ertoe leiden dat het bevroren eten tijdens het transport verscheidene keren ontdooit en opnieuw zal bevriezen. Wanneer het daarna de eindgebruiker bereikt, dan zou dat een behoorlijk negatief effect hebben op diens gezondheid.

Piepschuim dozen Vervoer in gekoelde logistiek

Het vervoer van producten in een temperatuurgevoelige omgeving is een substantieel onderdeel van de gekoelde logistiek en is prominent aanwezig in de diverse logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Behoorlijk gekoeld vervoer neemt veel van de potentiële barrières voor de verkoop voor producenten weg.

Logistieke ondernemingen en expediteurs moeten rekening houden met de wettelijke en praktische behoeften van de verzenders bij het vervoer van gekoelde goederen.

Rederijen en expediteurs moeten niet alleen rekening houden met het op een vereiste temperatuur houden van zendingen, maar ook met de implicaties van grensovergangen. Vrij veel goederen die gekoeld moeten worden vervoerd, zoals farmaceutische goederen, etenswaren en tabak, zijn onderworpen aan stricte export- en importvoorschriften. Rederijen en expediteurs zijn verplicht om bij het verzenden van deze goederen de procedurele voorschriften en noodzakelijke documentatie in acht nemen.