Thermoboxen Bestellen

Houten regio Utrecht Thermoboxen Aanschaffen

Thermoboxen Bestellen voor Houten (Utrecht)

Wij zijn een Nederlandse producent van tempex dozen en eps koeldozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Houten, maar ook in Heemstede, Bunnik, Nieuwegein, Odijk, Vianen, Utrecht, Zeist, De Bilt, Culemborg, IJsselstein.

piepschuim dozen kopen

Kenmerken van onze Thermoboxen

De tempex dozen zijn gemaakt van

De tempex dozen beschermen tegen alle weersomstandigheden

Alle tempex dozen zijn waterbestendig 

Alle tempex dozen hebben een goede bescherming tegen temperatuurwisselingen

Waarom kiezen voor Piepschuim-dozen.nl?

Producent in Nederland met ruim 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98% leveringen zijn op tijd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl per email

In 92% van de Piepschuim doos offertes is Piepschuim-dozen.nl succesvol gebleken

EPS doos met deksel kopen met 15% korting! Maak gebruik van de kortingscode: KNSXLF2022.

Uw polystyrene doos kopen kan alleen deze maand met 15% extra korting. Bestel nu het nog kan. 

Thermoboxen Voor Transport

Thermoboxen

Polystyreen is een kunststof dat wordt gebruikt om piepschuim te fabriceren. Dit thermoplastische polymeer wordt al lang bestempeld als het ideale verpakkingsmateriaal wegens haar thermische isolatie-eigenschappen en haar hele lichte gewicht. Alsmede de optie om de vorm op maat te maken.

EPS doos met deksel is een geweldig prijs-effectief, lichtgewicht en stevig verpakkingsmateriaal dat veelal wordt toegepast voor het verpakken en versturen van producten die kunnen bederven.

Het gebruiken van Thermoboxen voor het inpakken van levensmiddelen zorgt er voor dat de kosten van verzending en verpakking behoorlijk doen dalen. Dit komt doordat de energie die nodig is voor de productie en de verzending van EPS een stuk lager is dan die welke nodig is voor klassieke verpakkingsmaterialen zoals karton, hout, stro en kurk.

De voordelen van een EPS doos met deksel 

is een soort plastic dat bestaat uit koolwaterstofdeeltjes op petroleumbasis dat voor 98% bestaat uit lucht. Deze substantie kan gevormd of samengeperst worden tot verzend- en verpakkingscontainers, bouwisolatie en voedselopslag containers.

Dankzij het productieproces krijgt het schuim een gelijke, consistente structuur cellen, waardoor het stevig en robuust is.

Thermoboxen Transport in gekoelde logistiek

Het transport van goederen in een temperatuurgevoelige omgeving is een belangrijk onderdeel van de gekoelde logistiek en is vooraanstaand aanwezig in de diverse logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Adequaat gekoeld transport neemt veel van de mogelijke belemmeringen voor de verkoop voor fabrikanten weg.

Logistieke bedrijven en expediteurs moeten voldoen aan de wettelijk verplichte en praktische behoeften van de verzenders bij het transport van gekoelde waren.

Rederijen en expediteurs zijn niet alleen verplicht aan het op een vereiste temperatuur houden van transporten, maar ook met de implicaties van grensovergangen. Vrij veel waren die gekoeld moeten worden getransporteerd, zoals farmaceutische producten, etenswaren en tabak, zijn onderworpen aan strenge import- en exportvoorschriften. Rederijen en expediteurs moeten bij het verzenden van deze waren de procedurele voorschriften en noodzakelijke documentatie in acht nemen.

Thermoboxen Voor Transport

Thermoboxen (of eps koeldozen) voor geconditioneerd transport

De betekenis van gekoeld transport

Het versturen van goederen die kunnen bederven in een gekoelde omgeving wordt gekoeld transport genoemd.

Om waren van de ene locatie naar de andere locatie te transporteren, wordt bij gekoeld transport de temperatuur beheerst.|De temperatuur wordt beheerst wanneer gekoeld transport wordt gebruikt om waren van de ene locatie naar de andere locatie te transporteren.

De hoge sterkte-gewichtsverhouding van polystyreenschuim is één van de cruciale pluspunten. Polystyreenschuim is heel duurzaam en stevig, maar toch bestaat dit materiaal grotendeels uit lucht. Dit zorgt voor een enorm licht gewicht. Dankzij deze luchtige en lichte consistentie kan dit materiaal gemakkelijk in verscheidene producten worden gevormd en/of gegoten. Het materiaal kan gesneden worden om te laten passen in de open ruimtes van een wand of gevormd in aangepaste verpakking- en verzendingscontainers zoals geïsoleerde boxen. Stroken piepschuim kunnen gesneden worden met een simpel hobbymesje in plaats van met professioneel stuk gereedschap.

Dankzij de grote hoeveelheid luchtholtes van polystyreenschuim heeft het materiaal een van nature schokabsorberend vermogen. Dankzij het schokabsorberend vermogen is piepschuim de beste keuze voor vooral het beschemen van breekbare en bederfelijke producten tijdens het transport.

Veel producenten ontwikkelen aangepaste verpakkingscontainers die risico op schade op apparatuur tot het minimale beperken. Tevens hebben deze verpakkingscontainers het vermogen om schokken en stoten te absorberen wanneer de doos tijdens de verzending valt. Gezien het sterke punt om de producten tegen schade te beschermen, wordt dit materiaal ook ingezet voor vleesverpakkingskarren en kratten voor eieren te maken. Dit is een veel beter alternatief dan de gewone kartonnen doos.

{ kunnen goed tegen vocht. Deze piepschuim dozen het betreffende product tegen contact met regen en verschillende bronnen vocht. Wanneer deze doosjes piepschuim worden gebruikt voor het verzenden en verpakken van producten, zorgt dit voor een voordeel ten opzichte van de normale kartonnen doos. Het kan voedingsmiddelen of drankjes vasthouden en zal niet gaan lekken en ook niet door de wanden van de container dringen. Daarom zijn Piepschuim boxen erg populair.

De bestendigheid tegen vocht van piepschuim geeft het veel voordelen ten opzichte van standaard glasvezelisolatie als dit materiaal gebruikt zal worden als bouwisolatie.

Het polystyreenschuim gaat in tegenstelling tot glasvezel niet gaan rotten, schimmelen of zal ten kostte van de effectiviteit gaan wanneer het aan vocht wordt onderworpen.

Een ander niet te vergeten voordeel van de Piepschuim doos is dat het als effectieve isolator kan dienen. Wanneer dit polystyreenschuim zal worden ingezet als het opslaan van levensmiddelen, houdt dit materiaal warme voedingsmiddelen warm en natuurlijk koude voedingsmiddelen koud tijdens de levering van een eettent naar de eindbestemming van de bestelling. Dit schuim kan ook worden ingezet om een vriezer of koelkast van isolatie te voorzien, daarom is het een perfect materiaal voor piepschuim koelboxen.

Dit materiaal heeft een veel grotere thermische weerstand dan standaard balletjes of dekens van glasvezel wanneer het als bouwisolatie wordt toegepast. Dit helpt om de energie-efficiëntie te maximaliserenen de energierekeningen zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of Tempex bakken wordt vaak gebruikt als verpakkingsmateriaal. Piepschuim wordt meestal gebruikt in de voedings- en verpakkingsindustrie wegens de uitstekende isolerende eigenschappen. Draagbare piepschuimkoelers worden ook vaak ingezet om dranken en etenswaren tijdens langere tijd vers en koel te houden.

Meerdere miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos creëren een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid van buiten af komende warmte aanzienlijk zal worden terug gedrongen{ tot een minimum}. Dit kenmerk zorgt ervoor dat de temperatuur in de doos constant blijft.

EPS doos met deksel Kopen in Houten

Bescherming van de betreffende producten
Dankzij het uitstekende schokabsorberende vermogen is Styrofoam het materiaal bestand tegen druk.

Het is duurzaam
Thermoboxen zijn stevig en duurzaam, waardoor deze geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van koelverse voedingsmiddelen en andere diverse producten. Het materiaal kan tegen vocht, waardoor de goede hygiëne gewaarborgd is.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Polystyreenschuim bestaat grotendeels uit lucht, waardoor het geschikt is voor leveringsdoeleinden. Daardoor is het ongelooflijk licht en voegt het geen gewicht toe aan het eindproduct.

De bestelling wordt geïsoleerd
In vergelijking met de gemiddelde kartonnen doos dragen de thermische isolatie-eigenschappen van styrofoam bij tot het conserveren van levensmiddelen in de algehele distributieketen.

Omdat piepschuimdozen een uitstekende isolator zijn, worden ze in grote hoeveelheden gebruikt in een verschillende industrieën. Hieronder beschrijven wij hoe ze in verschillende industrieën worden gebruikt.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Styrofoam heeft heeft isolerende eigenschappen die nodig zijn in de industrie voor voedingsmiddelen. Om deze reden worden piepschuim dozen vaak ingezet bij het opslaan van producten en het versturen van koelverse groenten en gevogelte. Het isoleert eten voor lange tijd tegen de warmte van buitenaf. Hierdoor voorkomt het materiaal dat eten gaat bederven of rotten als gevolg van een stijging van de buitentemperatuur. Ook de containers die ingezet worden zijn bestand tegen hoge druk. Daardoor zijn deze dozen perfect voor het verzenden van levensmiddelen. Ze zijn ook licht van gewicht, dit makkelijker te vervoeren is.

Industrie voor verpakken
Naast de industrie voor voedingsmiddelen hebben piepschuim dozen een breed scala aan toepassingen in de industrie voor verpakken. Omdat de piepschuimdozen

Transporteer Dranken met tempex dozen

Ook verschillende dranken moeten gekoeld worden getransporteerd, vooral alseen inhouden hebben dat zou kunnen verzuren of bederven. Zuivel, bier, wijn en andere temperatuurgevoelige producten moeten allemaal in een koelvrachtwagen worden getransporteerd.

Bloemen kunnen ook met eps koeldozen getransporteerd worden

Als u wilt dat bloemen in de gewenste staat arriveren op de plek van bestemming, dan is het onwijs belangrijk dat ze verzonden worden in een omgeving waar de temperatuur gecontroleerd wordt. Bloemen verwelken bij verkeerde omstandigheden, dus eens ze geplukt en op transport zijn, is het van belang dat de temperatuur tijdens het versturen te behouden om de levensduur van de bloemen te verlengen.

Thermoboxenzijn perfect voor kaarsen

Kaarsen moeten, net zoals levensmiddelen, dranken en medische producten, in koelcontainers worden vervoerd om hun gewenste kwaliteit en structuur niet te verliezen. De kaarsen kunnen namelijk smelten.

Bulk vloeibare middelen

voor fouten is  zonder twijfel geen ruimte bij transport van bulk vloeibare middelen. Bij het transport van chemicaliën, pulp of andere oplosmiddelen vooral niet. Al deze bulk vloeibare middelen moeten gekoeld worden vervoerd.

Vervoer Verf met tempex dozen

Voor het behouden van zijn integriteit, moet verf in gekoelde vrachtwagens worden getransporteerd.

Vervoer gevaarlijke producten met tempex dozen

De voorschriften moeten volledig gevolgd worden, zodra u iets verzuurt dat ontvlambaar of giftig is. Gevaarlijke en giftige of ontvlambare producten moeten op een exacte temperatuur worden vervoerd om ongelukken te voorkomen.

Sigaren

Tabaksproducten, zoals sigaretten en sigaren, kunnen niet tegen hoge vochtigheid of tegen hitte. Voor het voorkomen van bederf, moeten bederfelijke goederen zoals sigaren en sigaretten te allen tijde gekoeld worden vervoerd.

Kauwgom

Waarom kiezen voor Piepschuim-dozen.nl?

Producent in Nederland met ruim 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98% leveringen zijn op tijd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl per email

In 92% van de Piepschuim doos offertes is Piepschuim-dozen.nl succesvol gebleken

EPS doos met deksel Prijsopgave Aanvragen

Uw polystyrene doos prijsopgave in 24 uur in de email . Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
Thermoboxen Voor Transport

De betekenis van gekoelde logistiek

De temperatuur gecontroleerde logistiek wordt veelal aangeduid als koude keten supply chain. Bij het produceren van klimaatgevoelige waren is een bijzondere logistiek nodig om te garanderen dat de waren de eindconsument in perfecte staat bereiken. Een "koude" keten is een vereiste om dit te garanderen.

Bij transport van diepvriesgoederen, zoals etenswaren, zal het voedsel ontdooien wanneer de temperatuur oploopt.
Schommelingen in temperatuur kunnen ertoe leiden dat het bevroren eten tijdens de reis verscheidene keren ontdooit en opnieuw zal bevriezen. Als het vervolgens de eindgebruiker zou bereiken, kan dat een behoorlijk negatief effect hebben op de eindgebruiker zijn of haar gezondheid.

Thermoboxen Transport in gekoelde logistiek

Het transport van goederen in een temperatuurgevoelige omgeving is een belangrijk onderdeel van de gekoelde logistiek en is vooraanstaand aanwezig in de diverse logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Adequaat gekoeld transport neemt veel van de mogelijke belemmeringen voor de verkoop voor fabrikanten weg.

Logistieke bedrijven en expediteurs moeten voldoen aan de wettelijk verplichte en praktische behoeften van de verzenders bij het transport van gekoelde waren.

Rederijen en expediteurs zijn niet alleen verplicht aan het op een vereiste temperatuur houden van transporten, maar ook met de implicaties van grensovergangen. Vrij veel waren die gekoeld moeten worden getransporteerd, zoals farmaceutische producten, etenswaren en tabak, zijn onderworpen aan strenge import- en exportvoorschriften. Rederijen en expediteurs moeten bij het verzenden van deze waren de procedurele voorschriften en noodzakelijke documentatie in acht nemen.