Koeldozen Bestellen

Koeldozen Offertes voor Houten provincie Utrecht - Binnen 1 dag offerte ontvangen per email

Koeldozen Bestellen voor Houten

Wij zijn een NL producent van tempex dozen en eps piepschuim dozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Houten, maar ook in Heemstede, Bunnik, Nieuwegein, Odijk, Vianen, Utrecht, Zeist, De Bilt, Culemborg, IJsselstein.

piepschuim dozen kopen

Kenmerken van onze Koeldozen

Onze tempex dozen zijn gemaakt van

Onze tempex dozen beschermen tegen alle weersomstandigheden

Onze tempex dozen zijn waterbestendig 

Onze tempex dozen hebben een goede bescherming tegen temperatuurwisselingen

De Kwaliteiten van Piepschuim-dozen.nl

Nederlandse Fabrikant met ruim 45 jaar ervaring

98% van de leveringen worden op tijd geleverd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de passende offertes van Piepschuim-dozen.nl in de mailbox

In maar liefst 92% van de Piepschuim doos offerte aanvragen is Piepschuim-dozen.nl succesvol gebleken

EPS doos met deksel bestellen nu met 15% korting! Maak gebruik van de kortingscode: KNSXLF2022.

Uw piepschuim doos kopen kan alleen deze week met 15% extra korting. Bestel dus snel. 

Koeldozen Voor Transport

Koeldozen

Polystyreen is een kunststof dat wordt gebruikt om piepschuim te fabriceren. Polystyreen wordt al best lang beschouwd als het meest gunstige verpakkingsmiddel vanwege zijn thermische isolatie-eigenschappen en het hele lage gewicht. Alsmede de mogelijkheid om het op maat te vormen.

EPS doos met deksel is een uitstekend kosten-effectieve, lichtgewicht en sterk verpakkingsmateriaal dat kan worden gebruikt voor het verpakken en versturen van producten die kunnen bederven.

Het gebruiken van Koeldozen voor het inpakken van levensmiddelen zorgt er voor dat de kosten van transport en verpakking behoorlijk doen dalen. Dit komt omdat de energie die nodig is voor de productie en de verzending van EPS veel lager uitvalt dan de energie welke nodig is voor traditionele verpakkingsmaterialen zoals stro, kurk, hout of karton.

De voordelen van een EPS doos met deksel 

Piepschuim is plastic dat bestaat uit koolwaterstofdeeltjes op petroleumbasis die zijn doordrenkt door lucht. Deze substantie kan samengeperst of gevormd worden tot verzend- en verpakkingscontainers, voedselopslag-containers en bouwisolatie.

Dit schuim krijgt mede dankzij het productieproces een consistente en uniforme celstructuur, waardoor het sterk en robuust is.

Koeldozen Vervoer in gekoelde logistiek

Het transport van producten in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een belangrijk onderdeel van de gekoelde logistiek en is vooraanstaand aanwezig in de logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Adequaat gekoeld transport neemt veel van de mogelijke barrières voor de verkoop voor fabrikanten, producenten en detailhandelaars weg.

Logistieke ondernemingen en expediteurs moeten voldoen aan de wettelijke en praktische behoeften van de verzenders bij het transport van gekoelde waren.

Rederijen en expediteurs zijn niet alleen verplicht aan het op een vereiste temperatuur houden van zendingen, maar ook met de implicaties van grensovergangen. Vrij veel waren die gekoeld moeten worden getransporteerd, zoals farmaceutische producten, etenswaren en tabak, zijn onderworpen aan strenge export- en importvoorschriften. Rederijen en expediteurs moeten bij het vervoer van deze waren de procedurele voorschriften en noodzakelijke documentatie in acht nemen.

Koeldozen Voor Transport

Koeldozen (ook wel eps piepschuim dozen) voor gekoeld transport

Wat is geconditioneerd transport?

Het transporteren van producten die kunnen bederven in een gekoelde omgeving wordt geconditioneerd transport genoemd.

Om waren van de ene plaats naar de andere plaats te transporteren, wordt bij geconditioneerd transport de temperatuur gecontroleerd.|De temperatuur wordt gecontroleerd wanneer geconditioneerd transport wordt gebruikt om waren van de ene plaats naar de andere plaats te transporteren.

De hoge verhouding tussen gewicht en sterkte van piepschuim is één van zijn cruciale voordelen. Polystyreenschuim is erg duurzaam en sterk, maar toch bestaat dit materiaal grotendeels uit lucht. Dit zorgt voor een enorm licht gewicht. Dankzij deze luchtige en lichte consistentie kan polystyreenschuim gemakkelijk in verscheidene producten worden gevormd en/of gegoten. Dit kan gesneden worden om te laten passen in de holtes van een wand of in geperste vorm in aangepaste containers voor verpakking en verzending zoals geïsoleerde dozen. Je kunt zelfs gemakkelijk vellen piepschuim snijden met een hobbymesje in plaats van met professioneel stuk gereedschap.

Dankzij de vele luchtholtes van polystyreenschuim krijgt  het een van nature schokabsorberend vermogen. Daardoor is het materiaal de beste keuze voor het beschemen van producten die kunnen breken en bederven tijdens het transport.

Diverse fabrikanten bedenken aangepaste containers voor verpakken die risico op beschadiging van apparatuur tot het minimale beperken. Daarbij zijn deze verpakkingscontainers in staat om schokken en stoten te absorberen als de doos tijdens het verzenden valt. Gezien zijn vermogen om deze producten tegen beschadiging te beschermen, wordt polystyreenschuim ook wel gebruikt om vleesverpakkingskarren en eierkratten te maken. Dit is een veel geschikter alternatief dan de normale kartonnen doos.

{ zijn ook enorm goed bestand tegen vocht. Deze piepschuim doosjes beschermen het product tegen contact met regen, maar ook verschillende bronnen van vocht. Als deze doosjes piepschuim worden ingezet voor het verzenden en verpakken van producten, zorgt dit voor een voordeel ten opzichte van de typische kartonnen doos. Deze piepschuim dozen kunnen voedingsmiddelen of drankjes vasthouden en zal zeker niet lekken en ook niet door de wanden van de container dringen. Daarom zijn Tempex dozen enorm populair.

De vochtbestendigheid van piepschuim geeft het een heleboel voordelen ten opzichte van standaard glasvezelisolatie als het gebruikt wordt als bouwisolatie.

Het schuim gaat in tegenstelling tot glasvezel niet rotten, schimmelen of aan effectiviteit inboeten wanneer dit aan vocht wordt blootgesteld.

Nog een ander niet te missen voordeel van de Piepschuim doos is dat het als effectieve isolator kan functioneren. Als dit schuim wordt gebruikt voor het opslaan van etenswaren, houdt het warme etenswaren warm en koude etenswaren koud tijdens de levering van een restaurant naar de eindbestemming van de bestelling. Dit schuim kan ook worden ingezet om een vrieskist of koelkast te isoleren, daarom is het een geschikt materiaal voor piepschuim koelboxen.

Dankzij dit materiaal zijn veel grotere thermische weerstand dan standaard balletjes of dekens van glasvezel kan dit materiaal goed als bouwisolatie worden gebruikt. Dit helpt om de energie-efficiëntie van de structuur te maximaliserenen dus de de kosten voor energie zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of Tempex dozen worden meestal gebruikt als verpakkingsmateriaal. Polystyreenschuim wordt in de voedingsindustrie en verpakkingsindustrie meestal gebruikt vanwege de geweldige isolerende eigenschappen. Draagbare piepschuimkoelers worden ook vaak ingezet om dranken en etenswaren gedurende het langer koel en vers houden.

Meerdere miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos creëren een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid van buiten af komende warmte behoorlijk wordt terug gedrongen{ tot een minimum}. Deze eigenschap zorgt ervoor dat de temperatuur in de doos constant blijft.

EPS doos met deksel Kopen in Houten

Bescherming van de producten
Dankzij het uitstekende schokabsorberende vermogen is Piepschuim het bestand tegen druk.

Het is duurzaam
Koeldozen zijn sterk, maar ook duurzaam, waardoor deze geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van verse etenswaren en andere producten. Piepschuim kan tegen vocht, waardoor een goede hygiëne gewaarborgd zal worden.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Polystyreenschuim bestaat grotendeels uit lucht, waardoor het geschikt is voor leveringsdoeleinden. Daardoor is het onwijs licht van gewicht en voegt het geen gewicht toe aan het totale product.

Het isoleert de bestelling
In vergelijking met de gemiddelde kartonnen doos dragen de thermische isolatie-eigenschappen van polystyreenschuim bij tot het conserveren van etenswaren in de algehele distributieketen.

Omdat piepschuimdozen een uitstekende isolator zijn, worden ze in enorme hoeveelheden gebruikt in een verscheidenheid van industrieën. Hieronder beschrijven wij hoe ze gebruikt worden in verscheidene branches.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Piepschuim heeft heeft isolerende eigenschappen die nodig zijn in de industrie voor voedingsmiddelen. Om deze reden worden piepschuim dozen vaak ingezet bij het opslaan van producten en het versturen van verse groenten, maar ook gevogelte. Het isoleert voedsel voor meerdere uren tegen de hitte van buitenaf. Hierdoor wordt voorkomen dat voedsel gaat rotten of bederven als gevolg van een buitentemperatuursstijging. Ook de containers die ingezet worden zijn bestand tegen hoge druk. Daardoor zijn deze dozen perfect voor het verzenden van levensmiddelen. Tevens zijn ze ook licht van gewicht, dit makkelijker te vervoeren is.

Verpakkingsindustrie
Naast de industrie voor voedingsmiddelen hebben piepschuim dozen een breed scala aan toepassingen in de industrie voor verpakken. Omdat deze piepschuimdozen

Transporteer Dranken met tempex dozen

Ook verschillende dranken zullen gekoeld moeten worden getransporteerd, zeker indien deze een inhouden hebben dat zou kunnen verzuren of bederven. Zuivelproducten, bier, wijn en andere temperatuurgevoelige producten moeten absoluut in een koelvrachtwagen worden getransporteerd.

Bloemen kunnen ook met eps piepschuim dozen getransporteerd worden

Mocht u willen dat bloemen in prachtige staat arriveren op hun bestemming, zorg er dan voor dat de bloemen verstuurd worden in een omgeving waar de temperatuur gecontroleerd wordt. Bloemen verwelken bij onjuiste omstandigheden, dus eens de bloemen geplukt en op transport zijn, is het noodzakelijk om de temperatuur tijdens het verschepen te behouden om de levensduur van de bloemen te verlengen.

Koeldozen, perfect voor kaarsen

Kaarsen moeten, net zoals levensmiddelen, dranken en medische producten, in koelcontainers worden vervoerd om de kwaliteit en structuur te behouden. Ze zijn namelijk gemaakt om te smelten.

Bulk vloeistoffen

voor fouten is  zonder twijfel geen ruimte bij transport van bulk vloeistoffen. Bij het vervoer van chemicaliën, pulp of andere oplosmiddelen vooral niet. Al deze bulk vloeistoffen moeten gekoeld worden verzonden.

Vervoer Verf met tempex dozen

Voor het waarborgen van zijn integriteit, moet verf in gekoelde vrachtwagens worden getransporteerd.

Vervoer gevaarlijke materialen met tempex dozen

De voorschriften moeten tot op de letter gevolgd worden, wanneer u iets wilt te verzuren dat ontvlambaar of giftig is. Gevaarlijke en giftige of ontvlambare materialen moeten op een precieze temperatuur worden vervoerd om ongelukken te voorkomen.

Tabaksproducten

Sigaren en sigaretten of andere tabaksproducten, zijn niet bestand tegen het hoge vochtgehalte of de hitte. Om bederf te voorkomen, is het belangrijk dat producten die kunnen bederven zoals sigaretten en andere tabaksproducten altijd gekoeld worden vervoerd.

Kauwgom

Mogelijk vindt u dit als laatst genoemde product op de lijst een beetje schokkend, maar dit product kan een verschikkelijke nachtmerrie worden als het niet temperatuur-gecontroleerd wordt getransporteerd.

Hoewel een koelvrachtwagen veelal wordt gebruikt om producten koel te houden, kan hij ook worden gebruikt om de lucht te verwarmen. Reefers kunnen worden gebruikt om producten die kunnen bederven niet te laten bevriezen in de winter en om deze producten koel of op een nodige temperatuur te behouden.

De Kwaliteiten van Piepschuim-dozen.nl

Nederlandse Fabrikant met ruim 45 jaar ervaring

98% van de leveringen worden op tijd geleverd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de passende offertes van Piepschuim-dozen.nl in de mailbox

In maar liefst 92% van de Piepschuim doos offerte aanvragen is Piepschuim-dozen.nl succesvol gebleken

EPS doos met deksel Offerte Ontvangen

Uw piepschuim doos prijsopgave in een werkdag in de email bezorgd. Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
Koeldozen Voor Transport

Wat houdt gekoelde logistiek in?

De temperatuur gecontroleerde supply chain wordt veelal gekentmerkt als koude keten supply chain. Bij maken van klimaatgevoelige waren is een speciale logistiek nodig om ervoor te zorgen dat de waren de eindgebruiker in de gewenste staat bereiken. Een "koude" keten is een vereiste om dit te garanderen.

Deze goederenbeheersprocessen, ook wel koelketenlogistiek, hebben als doel dat het transport van waren veilig gebeurt. Als dit juist wordt uitgevoerd, kan de koelketenlogistiek de houdbaarheid van producten verlengen met soms wel jaren.
Het is van cruciaal belang dat ieder onderdeel van de toeleverketen de optimale temperatuur behoudt. En omdat in een dergelijke ”keten” heel veel schakels zijn betrokken, moet elke schakel een gewenste omgeving bieden voor de waren die kunnen bederven in kwestie.

Getransporteerde bederfelijke producten zijn niet meer bruikbaar als één van deze schakels faalt: de temperatuur wordt dus te warm of koud. Wanneer dit gebeurt, kan dit resulteren in forse verliezen voor zowel ondernemingen als logistieke ondernemingen.

Omdat de meeste fabrikanten dagelijks gigantische hoeveelheden aan temperatuur gecontroleerde producten maken, is het van cruciaal belang dat de koude bevoorradingsketen in stand wordt gehouden.

Afgezien van financiële zorgen zijn er ernstige gevolgen voor de de gezondheid en veiligheid als temperatuur gecontroleerde vracht niet met veel zorg zal worden gecontroleerd en op de juiste manier wordt verplaatst.

Stel de temperatuur loopt te hoog op, dan zal bij het transport van diepvriesgoederen het voedsel ontdooien.
Het kan zijn dat temperatuurschommelingen ertoe leiden dat het bevroren voedsel tijdens de reis verscheidene keren ontdooit en opnieuw bevriest. Wanneer het vervolgens de eindgebruiker zou bereiken, kan dat een behoorlijk negatieve impact hebben op diens gezondheid.

Koeldozen Vervoer in gekoelde logistiek

Het transport van producten in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een belangrijk onderdeel van de gekoelde logistiek en is vooraanstaand aanwezig in de logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Adequaat gekoeld transport neemt veel van de mogelijke barrières voor de verkoop voor fabrikanten, producenten en detailhandelaars weg.

Logistieke ondernemingen en expediteurs moeten voldoen aan de wettelijke en praktische behoeften van de verzenders bij het transport van gekoelde waren.

Rederijen en expediteurs zijn niet alleen verplicht aan het op een vereiste temperatuur houden van zendingen, maar ook met de implicaties van grensovergangen. Vrij veel waren die gekoeld moeten worden getransporteerd, zoals farmaceutische producten, etenswaren en tabak, zijn onderworpen aan strenge export- en importvoorschriften. Rederijen en expediteurs moeten bij het vervoer van deze waren de procedurele voorschriften en noodzakelijke documentatie in acht nemen.